علی اصغر عباسپور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طی سال جاری قیمت نهاده در صنعت مرغداری روند رو به تصاعدی را سپری کرده است که در حال حاضر ذرت با قیمت پنج هزار و 600 ریال در هر کیلو و سویا نیز با قیمت پنج هزار و 940 ریال در هر کیلو در سطح استان به فروش می رسد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که قیمت خرید مرغ زنده از مرغداران استان رعایت نمی شود و زیر قیمت پایه اعلام شده وزارت جهاد کشاورزی، خرید مرغ زنده صورت می گیرد.
به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی، قیمت هزینه تمام شده هر قطعه مرغ تولیدی در سال جاری را 23 هزار و 600 ریال و قیمت مرغ منجمد شیرین پک شده و تحویل از سردخانه را 29 هزار و 500 ریال اعلام کرد، در حالی که هنوز قیمت خرید هر قطعه مرغ زنده از مرغداران استان با قیمت 21 هزار ریال معامله می شود.
این مسئول همچنین با تاکید بر این نکته که با افزایش قیمت هزینه های تولید در صنعت مرغداری در بخش تامین خوراک دان، جوجه، سوخت، هزینه کارگری و حمل و نقل ...، قیمت خرید هر قطعه مرغ ثابت باقی مانده و دلالان نیز در پرداخت وجه به آنان متعهد نیستند، اذعان داشت: هم اکنون شرایط بازار این صنعت در استان به گونه ای متشنج شده که ما به تفاوت این قیمتها بر دوش مرغداران است و از جیب آن هزینه می شود.
وی با اشاره به اینکه طی یک سال در هر واحد مرغداری به طور میانگین چهار دوره جوجه ریزی برای تولید صور می گیرد، اعلام کرد: طی سال جاری در واحدهای مرغداری استان روند جوجه ریزی در هر دوره از 400 هزار قطعه به 280 هزار قطعه جوجه کاهش یافته است.
وی اذعان داشت: کاهش تولید مرغ زنده در استان، کاهش عرضه را موجب می شود که این امر زمینه افزایش مصرف مرغ منجمد برزیلی را فراهم می کند.
عباسپور بیان داشت: طی سال جاری در راستای تنظیم بازار این صنعت در استان و برنامه ریزی برای تولیدات آینده مبتنی بر عرضه سویا و ذرت با قیمت مناسب میان واحدهای تولیدکننده در استان، با سازمان بازرگانی مکاتبه داشته ایم که تا کنون پاسخی دریافت نکرده ایم.
وی در خصوص رشد مکانیزاسیون در واحدهای مرغداری استان نیز اظهار داشت: در راستای اجرای طرح نوسازی تجهیزات سالن های مرغداری استان به منظور ارتقای بهره وری و افزایش توان رقابتی در تولید، آهنگ مکانیزه کردن این واحدها با رشدی آهسته در حال اجرا است.
نظر شما