به گزراش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از خبرگزاري زنيت، كاردينال پل پواپارد گفت : فيلسوف فرانسوي "امانوئل مونيه" مسيحي بوده كه به ژرفاي آيين ديني پي برده است. رئيس شوراي فرهنگي پاپ اين جمله را در همايشي بيان كرد كه براي بزرگداشت مونيه در دانشگاه سالسيان رم برگزار شد.
اين كاردينال گفت : در جامعه اي كه در حال انحطاط است، در نظر گرفتن معنويت در مقابل معنويت گرايي، سنت در مقابل سنت گرايي ايمان در مقابل ايمان گرايي، اخلاق در مقابل اخلاق گرايي و در يك كلمه نظم حقيقي در مقابل نظم ساختگي ضروري است.
بيش از 550 نفر از سراسر جهان در اين همايش جهاني با عنوان " شخص، بشردوستي رابطه اي، ميراث و چالش هاي مونيه " شركت كرده بودند. در پايان اين همايش حضار نامه اي نوشتند و خواستار توضيح علت آمرزش مونيه (1950-1905) شدند.
شركت كنندگان اين همايش كه اكثر آنان را فيلسوفان تشكيل داده اند در اين نامه اظهار كردند : ما اين امر را پذيرفته ايم كه فضايل "مونيه" محرك ارزشمندي براي توجه به تقدسي بود كه در پرتو تجسم و رستاخير عيسي مسيح عينيت مي يابد.
مونيه مجله نقد ادبي " اسپيريت" را تاسيس كرد و عده اي از روشنفكران مسيحي زمان خود را دور هم جمع كرد. فلسفه مونيه براساس بزرگي و احترام به بشر است، به همين دليل فلسفه او "فلسفه فردگرا" ناميده مي شود. در نظر او وجدان مسيحي بدون در نظر گيري ايده ها و چالش هايي كه بر مردم و جامعه تاثير مي گذارد وجود ندارد.
مجله اسپيريت توسط دولت "ويشي" در فرانسه در زمان اشغال نازي ها در جنگ جهاني دوم بسته شد و مونيه به زندان رفت. پس از جنگ مجله اسپيريت كار خود را از سرگرفت. مونيه در سال 1950 در سن 45 سالگي از دنيا رفت.
نظر شما