به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "بینش و انسجام: اخلاق گفتمانی یورگن هابرماس" اثر ویلیام رگ از سوی انتشارات دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده است.
دکتر ویلیام رگ استاد دانشگاه سنت لوئیس و استاد مدعو دانشگاه جورج تاون آمریکا در مورد چیستی اخلاق گفتمانی به خبرنگار مهر گفت: من در سال 2003 میلادی مقالهای درباره اخلاق گفتمانی نوشتم که این مقاله دستمایه نگارش این کتاب شد و با بسط و گسترش آن این کتاب را به نگارش درآوردم.
وی افزود: در واقع اخلاق گفتمانی در نتیجه و بسط و گسترش آرای نئوکانتی به وجود آمده است، در واقع این اخلاق ریشه در آرای کانت دارد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر این اخلاق متأثر از آرای رالز است، اخلاق گفتمانی علاوه بر اینکه ریشه در آرای نئوکانتی دارد از نظریه عدالت جان رالز نیز تأثیر گرفته است.
استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا در ادامه تأکید کرد: همانگونه که از عنوان اخلاق گفتمانی برمیآید این اخلاق نوعی اخلاق ارتباطی است، در واقع اخلاق گفتمانی درصدد است اخلاق را مبتنی بر گفتمانی "عقلانی" سازد.
وی در ادامه افزود: برای بررسی اخلاق گفتمانی ابتدا باید به آرای کانت درباره اخلاق رجوع کرد و سپس این نظریه را در ارتباط با آرای او فهم کرد، پس از آن باید مبانی فرااخلاقی این نوع اخلاق را مورد بررسی قرار داد.
استاد دانشگاه سنت لوئیس با اشاره به اینکه یکی از فیلسوفان معاصر که بحث اخلاق گفتمانی را مطرح کرده یورگن هابرماس است، گفت: در واقع او معتقد به اخلاق گفتمانی است و این نظریه اخلاقی را بسط و گسترش داده است.
مؤلف کتاب "بینش و انسجام: اخلاق گفتمانی یورگن هابرماس" در ادامه افزود: آنچه در مورد اخلاق گفتمانی هابرماس باید مورد توجه داشت این است که این اخلاق به شدت متأثر از کانت است.
این استاد فلسفه در پایان یادآور شد: برای اینکه بتوان دریافت هابرماس چگونه میان اخلاق و گفتمان توانسته پیوند برقرار کند باید اخلاق کانتی را مورد بررسی قرار داد تا عناصر اخلاق گفتمانی را در آن مورد شناسایی قرار داد.
نظر شما