به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالعلی استیری ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته فیروزکوه که همزمان با 9 دی و با حضور پرشور مردم مؤمن و خداجوی این شهرستان در مسجد جامع فیروزکوه برگزار شد، افزود: برخی خواص در فتنه 88 بصیرت لازم را نداشتند و از آرمانهای انقلاب آن طور که باید دفاع نکردند.
وی گفت: باید در خطبههای متعددی راجع به خواص و وظایف آنها سخن گفته شود، چرا که هر چه در این باره بگوییم باز هم کم است.
باید عموم مردم را از خواص جدا کرد
امام جمعه فیروزکوه ادامه داد: باید عموم مردم را از خواص جدا کرد و خواص جامعه امروز نیز باید عموم مردم را مورد توجه قرار دهند و در عملکردهای خود به این امر توجه بیشتری داشته باشند که مردم ولی نعمتان آنها هستند.
وی بیان کرد: در زمان امام حسین(ع) که وقایع تأسف برانگیز متعددی علیه امت اسلام و یاران ایشان به وقوع پیوست، شاهد آن بودیم که عموم مردم دلشان با حضرت بود اما برخی خواص، اشراف، بزرگان زمان و . . . در مقابل سیدالشهدا (ع) شمشیر به دست گرفتند و به مقابله با اسلام پرداختند.
استیری افزود: عدهای خواص در این وقایع سکوت کردند و حتی برخیها در مقابل ولایت ایستادند و این رخدادها یادآور زمان امام حسین (ع) بود.
وی یادآور شد: بی بصیرتان آن زمان در مقابل امام حسین(ع) ایستادند و شمشیر به دست گرفتند و وقتی به قیام عاشورا نگاه میشود و ریشههای فرهنگی آن را بررسی میکنیم، شاهد آن هستیم که حکام آن زمان روح عزت و آزادگی را از مردم گرفته بودند.
امام جمعه فیروزکوه با تبیین ریشههای فرهنگی قیام عاشورا در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: نورانیتی که شهدای کربلا دارند، هیچ شهیدی در تاریخ نخواهد داشت و حتی کسانی که پس از واقعه عاشورا در زمره توبهکنندگان قرار گرفتند و در خط اسلام قدم گذاشتند و شهید شدند نیز از نظر رتبه و درجه در حد و اندازه شهدای کربلا نیستند.
وی گفت: مسلمانان باید در تمام مراحل زندگی به اهداف قیام عاشورای حسینی توجه کنند و از آن درسهای متعددی بگیرند و به این پیامها و درسها عمل کنند و از آن عبرت بگیرند.
استیری ادامه دد: تبعیض نژادی، سوءاستفاده از بیتالمال، دشمنی با امت پیامبر و . . . از ریشههای اصلی قیام عاشوراست و در آن زمان جو شدید اختناق را در جامعه شاهد بودیم و در طول 50 سال پس از رحلت پیامبر گرامی اسلامی، بنیامیه فضای جامعه را به گونهای ترسیم کرده بودند که افراد شخصیت اسلامی و دینی خود را از دست داده بودند.
وی اظهار داشت: سوءاستفاده از موقعیت و بیتالمال و نیز ظلم و ستم علیه مسلمانان در آن زمان به وضوح دیده میشود تا حدی که مردم حتی جرات حرف زدن را نداشتند و نمی توانستند عشق و علاقه خود را به امام حسین (ع) و اهداف و آرمانهای ایشان اعلام کنند.
امام جمعه فیروزکوه افزود: مردم آن زمان در مقابل جسارت به حضرت علی(ع) در روی منبر پیامبر گرامی اسلام نیز سکوت کردند و با اینکه دشمنیهای متعدد حکام را میدیدند اما به خاطر اینکه جو اختناق در اقصی نقاط کشور به شدت احساس می شد، حرفی نمی زدند و این اختناق و ظلم و ستمها در نهایت در قالب قیام کربلا سر باز کرد و به نهضت حسینی منجر شد.
نظر شما