به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد هاشم داخته گفت: در چهارمین اجلاس ملى ثبت آثار تاریخى، طبیعى و معنوى کشور، 9 اثر طبیعى جزیره قشم در فهرست آثار ملى کشور ثبت شد.
رئیس محیط زیست و ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم، تصریح کرد: این آثار شامل غار نمکى به عنوان طولانى ترین غار نمکى دنیا، تنگه چاه کوه، دره ستاره ها، ژئوپارک قشم، سایت تخم گذارى لاک پشتهاى پوزه عقابى، سایت جزایر ناز، تالاب پرندگان دوکوهک به وسعت 800 هکتار است.
وى در ادامه به ثبت ملى خلیج دلفین ها اشاره کرد و گفت: این خلیج مکانى بین جزیره قشم و هنگام است که در بیشتر مواقع سال دلفین هاى زیادى در آنجا دیده مى شود.
وی همچنین از ثبت کوچکترین پستاندار دنیا در جزیره قشم در فهرست آثار طبیعى ملى خبر داد و تاکید کرد: این پستاندار کوچک که حشره خوار کوتوله نام دارد در تمام دنیا وزنى معادل 1.7 گرم وزن دارد اما تمام نمونه هاى موجود در جزیره قشم بین1.2 تا 1.3گرم وزن دارند.
جزیره هنگام از جزیرههای ایران در خلیج فارس است که با آبادیهای کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع در جنوب جزیرهٔ قشم واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است. این جزیره 33.6 کیلومتر مربع مساحت دارد و به شکل مخروط ناقصی است که در کرانههای جنوبی جزیره قشم واقع شدهاست. فاصله آن تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی و تا شهر قشم حدود ۲۹ مایل دریایی است.
از نقاط دیدنی جزیره تاسیسات بندری انگلیسیها است و تماشای دستههای دلفین اطراف جزیره یکی از دیدنیهای این جزیره به شمار میرود.
شنا و غواصی در سواحل پیرامون جزیره و تماشای لاکپشتان دریایی، سواحل زیبای صخرهای و شنی از جمله جاذبه های دریایی اطراف هنگام و طبیعت منحصر به فرد، آهوان و تنها پارک کروکودیل کشور از جاذبههای داخل جزیره هنگام محسوب میشوند.
وجود و حضور انواع دلفینها در بخشهاى مختلف دریاى پیرامون قشم قطعى است. در آبهاى جنوب جزیره قشم، در سواحل روستاى ساحلى شیب دراز صخرههاى مرجانى از وسعت قابل توجهى برخوردارند. در این حوال گلههاى بزرگى از دلفینهاى همواره مشاهده مىشوند.
به نظر مىرسد که این ناحیه مرجانى یکى از مهمترین مراکز تغذیه و زندگى دلفینهاست. بیشتر دلفینهایى که در این حوالى زندگى مىکنند از نوع دلفینهاى بینى بطرى هستند. این دلفینها در عین حال که گاهى بیش از ششصد کیلو وزن و در حدود چهارمتر طول بدنشان است، بسیار چابک و پرنشاط و فعال هستند. سرعت و چابکى آنها باور نکردنى است.
دلفینهاى بینى بطرى از هوش بالایى برخوردارند. چابکى، بازیگوشى و باهوشى این دلفینها باعث شده است که تعدادى از آنها را براى نمایش در استخرهاى نمایشى و سیرکهاى جهان تربیت کند.
بیشترین دلفینهایى که در آبهاى سواحل قشم دیده مىشوند، از نوع دلفینهاى بینى بطرى هستند. البته در جنگلهاى حرا و در آبهاى بین بندرعباس و قشم دلفینهاى معمولى بیشتر دیده مىشوند.
نظر شما