۱۲ دی ۱۳۹۰، ۱۵:۴۲

نشست خبری اژه‌ای ـ 2/

تشریح برنامه‌ها و وظایف دستگاه قضا برای برگزاری انتخابات

تشریح برنامه‌ها و وظایف دستگاه قضا برای برگزاری انتخابات

سخنگوی قوه قضائیه برنامه ها و وظایف دستگاه قضا برای برگزاری انتخابات آتی مجلس را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محسنی اژه ای  در نشست خبری که بعدازظهر دوشنبه برگزار شد در این باره به خبرنگاران گفت: در زمان برگزاری انتخابات ، قانون چند وظیفه را بر عهده قوه قضائیه  گذاشته است. یکی از این وظایف برخورد با جرایم انتخاباتی مثل برخورد با سایر جرایم است. در این زمینه گاهی شاکی خصوصی وجود دارد و در برخی موارد نیز مدعی العموم با مشاهده تخلفاتی وارد عمل می شود.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: بر اساس بخشنامه رئیس قوه قضائیه روسای دادگستری های کشور امسال نیز مانند سالهای گذشته موظف شده اند به جرائم احتمالی انتخابات به صورت فوق العاده و خارج از نوبت رسیدگی کند. بر اساس این بخشنامه شعباتی از همین حالا در دادسراها و دادگاههای استانها مشخص می شود تا در صورت وقوع جرم به صورت ویژه به آن رسیدگی کند. سالهای قبل شاهد برخی گله ها در خصوص رسیدگی به شکایتها و جرائم انتخاباتی بودید که امیدواریم امسال به این پرونده ها خارج از نوبت رسیدگی شود.

پاسخ سریع به استعلام وزارت کشور

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه از ارسال پاسخ استعلام وزارت کشور درباره سوابق کاندیدا خبر داد و تصریح کرد:  براساس ماده 48 قانون انتخابات یکی از مراکزی که به هیئت های اجرایی  و شورای نگهبان باید پاسخ استعلام بدهد دادستانی است پس از ثبت نام کاندیداها از دادستانی سوابق آنها استعلام می شود که پس از بررسی های لازم نتیجه مستند به مراجع مربوطه اعلام می شود. امسال نیز از چند ماه قبل از ثبت نام کارگروهی به این موضوع اختصاص داده شد و پس از ثبت نام کاندیداها موضوع به صورت آنلاین به دادستانی اعلام می شد که بلافاصله نتیجه آن  را اعلام کردیم.

بر اساس قانون باید این استعلا م 5 روزه پاسخ داده شود  که ما امسال در کمتر از 5 روز به اغلب این استعلامات پاسخ دادیم و فقط تعدادی باقی مانده که نیاز به بررسی دقیق دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر بحث پیشگیری است که ماده 67 قانون انتخابات این وظیفه را به قوه قضائیه محول کرده است. در این زمینه نیز ریاست قوه قضائیه بخشنامه ای را به روسای دادگستریهای سراسر کشور صادر کرده تا ستادویژه ای در مرکز و استانها تشکیل شود. در این زمینه از دستگاههای مختلف مانند وزارت کشور و شورای نگهبان نیز دعوت شد تا راهکارها و چگونگی ارتباط دستگاهها در این زمینه مشخص شود.

همچنین در همایشی با حضور روسای کل دادگستری استانها، دادستانهای مراکز استانها، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان و معاون سیاسی وزارت کشور نقطه نظرات در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت و بخشنامه ریاست قوه قضائیه نیز در این زمینه تبیین شد.

محسنی اژه ای با اشاره به اینکه دستگاه قضایی در کار نظارت و اجرای انتخابات دخالتی نمی‌کند خاطرنشان کرد: بر اساس وظایف محوله سعی ما پیشگیری است اما در خصوص صیانت نیز اگر بخشی از قوه قضائیه مانند سازمان بازرسی تخلفی را در دستگاههای اجرایی مثل استفاده از اموال دولتی ببیند وارد عمل می شود.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص نتیجه استعلام نمایندگانی که در پرونده تخلف مالی بزرگ احضار شده اند نیز گفت: ما در این زمینه فقط جواب استعلام را می دهیم و هیچ اظهارنظری نمی کنیم. تشخیص صلاحیت برعهده دستگاههای ذیربط است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آیا دولت در درمان معتادان کوتاهی کرده است افزود: دولت در این زمینه نهایت تلاش خودش را انجام می دهد و باید در این زمینه کار فراگیری صورت گیرد. همچنین بر اساس قانون جدید معتاد را ابتدا به جای زندان باید به مراکز درمانی برد.

کد خبر 1499458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha