به گزارش خبرگزاری مهر، احمد قلعهبانی صبح سهشنبه در مراسم امضای دو قرارداد مطالعاتی و حفاری برای توسعه فعالیت ها در پارس جنوبی اظهار داشت: قرارداد توسعه لایه نفتی مشترک پارس جنوبی میان شرکت نفت و گاز پارس و شرکت گلوبال پتروتک با هدف حفر دو حلقه چاه توصیفی- توسعه ای بخش های B,C,A1 این لایه نفتی به امضا رسید.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ارزش این قرارداد را 182 میلیون دلار اعلام و گفت: مدت زمان این قرارداد 40 ماه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان این که قرارداد "طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوریهای لازم در افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی" نیز امروز به امضا رسید، گفت: یک کمیته فنی این طرح را انجام میدهد و این قرارداد بین شرکت نفت و گاز پارس و پژوهشکده ازدیاد و برداشت از مخازن نفت و گازبا هدف تخمین تولید پایدار به امضا رسید.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیز در این نشست هدف از امضای این دو قرارداد را تولید صیانتی و پایدار کشور در میدان مشترک پارس جنوبی را اعلام و تصریح کرد: با حفر دو حلقه چاه توصیفی-توسعهای میزان نفت درجای و پتانسیلهای آن برای برداشت مشخص و بر اساس این اطلاعات تولید صیانتی از لایه نفتی انجام میشود همچنین طرح جامع و کاملی برای بهینهسازی تولید از میدان مشترک پارس جنوبی با اولویت مدیریت یکپارچه مخزن به دست میآید که حداکثر سازی زنجیره ارزش افزوده در این میدان را به همراه دارد.
موسی سوری گفت: شرکت گلوبال پتروتک با حفر دو حلقه چاه توصیفی- توسعهای در لایه نفتی پارس جنوبی در مدت 40 ماه آن را مورد مطالعه قرار می دهد.
وی تصریح کرد: قرارداد طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوریهای لازم در افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی به ارزش 100 میلیارد ریال با امور پژوهش و توسعه شرکت ملی نفت ایران و پژوهشکده ازدیاد و برداشت از مخازن نفت و گاز به مدت دو سال به امضا رسید.
مدیرعامل شرکت گلوبال پتروتک نیز در حاشیه این مراسم گفت: آغاز حفاری دو حلقه چاه توصیفی- توسعه ای در لایه مشترک پارس جنوبی از استراتژیهای خوب شرکت نفت و گاز پارس برای توسعه این لایه نفتی است.
فرامرز جعفری دهکردی گفت: با حفر این دو حلقه چاه، روشها و فناوری تولید مشخص خواهد شد و با جمعآوری اطلاعات جدید و به روز رسانی مدلهای مخزنی، ابهامهای موجود در زمینه نفت درجا و ظرفیت بهرهدهی چاهها تا حد امکان برطرف میشود.
وی تصریح کرد: حفاری دو حفره افقی به طول شش کیلومتر و دو حفره به طول سه کیلومتر از ویژگیهای مهم عملیات حفاری این لایه نفتی است برای این عملیات از یک دکل جک آپ استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گلوبال پتروتک تصریح کرد: قرارداد حفاری این لایه نفتی که به روش یی پی دی (مهندسی، تامین کالا و حفاری) میان شرکت نفت و گاز پارس و شرکت گلوبال پتروتک به امضا رسید، فرصت مناسبی برای این شرکت در توسعه لایه نفتی پارس جنوبی فراهم شده است.
نظر شما