پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۳۰ دی ۱۳۸۳، ۱۲:۰۸

فصلنامه برهان و عرفان منتشر شد

واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي، دومين پيش‌شماره فصلنامه برهان و عرفان را منتشر كرد.

به گزارش گروه حوزه و دانشگاه  "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، فصلنامه برهان و عرفان به صورت تخصصي به مبحث فلسفه و عرفان مي‌پردازد. خير و شرّ به قلم سيد محمد بجنوردي از جمله مقالات منتشره در اين شماره برهان و عرفان است. در اين مقاله آمده است : متألهين بر اين باورند كه جهان تحت سلطه و سيطره موجودي واحد است كه بيشترين خيرات و كمالات را ايجاد مي‌كند و به عبارت ديگر خير محض است. اما وجود برخي شرور در عالم سوالاتي را مطرح مي‌سازد : چرا شُرور ‌در عالم راه يافته‌اند؟ چه كسي مسؤول ورود آنها به عالم است؟ چرا عالم سراسر خير و نيكي نيست؟ در مقاله خير و شرّ، علاوه بر ذكر پاسخ‌هاي حكماي اسلامي به اين پرسش‌ها، رهيافت برخي از متفكران معاصر همچون جي‌.‌ال.مكي و آلوين پلانتينگا نيز مطرح شده است.

در بخش ديگري از فصلنامه برهان و عرفان، مقاله‌اي از احمد بهشتي با عنوان فلسفه تخويف و كيفر به چاپ رسيده است كه به فلسفه تخويف نسبت به بندگان و وعده كيفر نسبت به گناهكاران مي‌پردازد.

«ولايت از نظر آقا محمدرضا قمشه‌اي» عنوان مقاله ديگري است به قلم اعظم رجالي. اين مقاله ولايت در عرفان اسلامي را از نظر حكيم صهبا آقا محمد‌رضا قمشه‌اي بررسي مي‌كند. حكيم صهبا از شاگردان ملاصدرا است و به تبيين نظريات وي پرداخته است. در اين بررسي معني ولايت از ديدگاه عرفان اسلامي و نيز تقسيمات ولايت به ولايت عامه و خاصه و همچنين تقسيم به دو قسم مطلقه و مقيده مطرح شده است. سپس مراتب ولايت و در نهايت ختم ولايت به امام زمان در عصر ما مورد بحث قرار گرفته است.

از ديگر مقالاتي كه در آخرين شماره برهان و عرفان به چاپ رسيده است، به اين عناوين مي‌توان اشاره كرد: عرفان و تفكر فازي، تصور، تصديق، حكم، جمال صورت و معني به يمن صحت نقد، مينو و گيتي و مراتب وجود در فلسفه اشراق .  

کد خبر 150089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha