به گزارش گروه حوزه و دانشگاه مهر به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، حجت الاسلام عبدالمجيد يزدي با بيان اين كه از تعداد 5 هزار و سيصد قاضي كشور 1500 نفر آنان روحاني هستند، گفت : همانگونه كه آمار نشان ميدهد، اقبال و استقبال روحانيون به امر قضا برخلاف ديگر اقشار جامعه بسيار كم است، لذا تلاش بيشتري بايد صورت گيرد تا روحانيون جذب دستگاه قضايي شوند. بر همين اساس در دستگاه قضايي دو اداره متكفل اين امر هستند كه يكي از آنها اداره آموزش روحانيون است كه در استانهايي كه داراي حوزه علميه خوب و قوي هستند مانند خراسان، خوزستان، اصفهان، آذربايجان و فارس دورههاي كارآموزي برگزار ميكنند. اين مركز تاكنون 42 دوره 30 الي 50 نفره آموزش قضات به را برگزار كرده و در حال حاضر بيش از چهل روحاني كه داراي مدرك كارشناسي هستند، در دوره چهل سوم به مدت 15 ماه مشغول خواهند شد.
مسؤول آموزش قضات روحاني قوه قضاييه، موارد آموزش قضات روحاني را دروس علمي، كاربردي و كارگاهي عنوان كرد و گفت : در اين دوره از كلاسها علاوه بر دروس علمي به مباحثي چون مهارتهاي قاضي، انگيزش به امور اخلاقي، گرايشهاي دروني، آداب قضا و ديدار با مراجع پرداخته ميشود.
حجت الاسلام يزدي با اشاره به اين كه قضات تحصيلكرده تنها با تئوري امر قضا آشنا هستند، بر گذراندن اين دورهها براي كليه قضات تأكيد كرد و افزود : با توجه به اين كه قضاوت يك كار تخصصي است، بايد تمام قضات در اين دورهها شركت كنند تا بتوانند قاضي موفقي براي كشور باشند.
وي سخنان حضرت امام (ره) را مبني بر حضور روحانيون در محاكم مورد نظر قرار داد و اضافه كرد: از تأكيدات امام (ره ) اين بود كه حوزه، قاضي خوب پرورش دهد و مجتهد بودن به ذات، وظيفه قاضي است، اما در شرايط مورد نياز، امام و بعضي از فقها اجازه دادند از غير مجتهد نيز استفاده شود. لذا اين تلاش بيشتر حوزهها را ميطلبد تا طلاب را به امر قضا دعوت كند و همچنين مراجع عظام تقليد شاگردان خود را براي امر قضا تربيت كنند، تا انشاء الله شاهد قضات سالم تر و متخصص تر باشيم.
مسؤول مركز آموزش قضات روحاني قوه قضاييه، خواستار توجه بيشتر مراجع و حوزههاي علميه به تربيت طلاب براي امر قضا شد.
کد خبر 150099
نظر شما