به گزارش خبرنگار خبرگزاري "مهر" ، " سيد حسين موسويان " مبارزه با تروريسم را نيازمند عزم جدي ، مشاركت تمامي كشورها براساس حقوق بين الملل ، رعايت اصل شفافيت و نيز پرهيز از برخوردهاي دوگانه ، گزينشي، يكجانبه و انحصار طلبي خواند.
وي گفت : مبارزه با تروريسم تنها از طريق رهيافتهاي نظامي و امنيتي صرف و اعمال خشونت بار عليه آن ممكن نيست بلكه همزمان بايد به بررسي ريشه ها و دلايل بروز تروريسم پرداخته و به تعريفي قابل قبول از تروريسم براي همگان دست يافت.
رئيس كميسيون سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد : ايران آماده است با اتحاديه اروپايي در قالب توافقنامه هايي مستحكم در مبارزه با تروريسم، قاچاق مواد مخدر و جنايات سازمان يافته در سطح بين المللي، منطقه اي و در چارچوب قطعنامه هاي سازمان ملل، همكاري و مشاركت نمايد.
وي خطاب به شركت كنندگان در اين نشست گفت : نبايد فراموش كرد زماني كه ايران با القاعده و طالبان مبارزه مي كرد ، ديگران از اين گروهكهاي تروريستي حمايت مي كردند.
حسين موسويان با اشاره به آخرين تحولات در صحنه عراق ، گفت : بحران عراق ماحصل سياستهاي يك جانبه گرايي و خارج از قواعد و مقررات بين المللي آمريكاست كه نه تنها به تهديد عليه تماميت ارضي و ثبات و امنيت عراق تبديل شده بلكه امنيت منطقه را به خطر انداخته است.
وي توجه به اصولي چون "حفظ هويت عربي عراق"، "تشكيل پارلماني با حضور منتخبين واقعي مردم"، "تشكيل يك حكومت ملي و فراگير با حضور همه اقوام و احزاب اعم از شيعه، سني، كرد و تركمن" ، "حفظ تماميت ارضي عراق" ، " محوري شدن نقش سازمان ملل در دوره انتقالي با همكاري و مشاركت كشورهاي همسايه عراق " ، " اقدامات سريع و همه جانبه براي بازسازي عراق" و "تامين فوري نيازهاي انساني" همچنين " خروج نيروهاي اشغالگر" را براي حل بحران عراق ، اساسي خواند.
به گزارش خبرنگار "مهر" ، رئيس كميسيون سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي درباره امنيت خليج فارس ، گفت : منطقه خليج فارس از مهمترين مناطق ژئوپولتيك و ژئواستراتژيك جهان است. سه عنصر انرژي، اقتصاد و امنيت در اين منطقه به هم پيوسته و تنيده اند. امنيت توليد كنندگان و مصرف كنندگان انرژي دو مقوله جدايي ناپذيرند و ضرورت دارد تا هريك از طرفين، امنيت طرف مقابل را امنيت خود تلقي نمايد.
موسويان ايجاد و چارچوب امنيتي در منطقه خليج فارس را ضرورتي اجتناب ناپذير خواند و گفت : موثرترين و كارآمدترين ترتيب امنيتي براي منطقه، تدوين طرح امنيت دسته جمعي با مشاركت تمام كشورهاي حوزه شامل 6 كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس، عراق و ايران است.
وي تاكيد كرد : سيستم همكاريهاي جمعي منطقه اي در خليج فارس براي حفظ ثبات و امنيت و صلح و همكاري در منطقه با حفظ استقلال و خود اتكايي ، بايد جايگاه خود را در چارچوب امنيت جهاني و در تعامل سازنده و فعال با نظام كلي امنيت بين المللي تعريف و تبيين نمايد.
رئيس كميسيون سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي در ادامه افزود : در مورد معاهدات خلع سلاح، ايران با معاهدات خلع سلاح متعهدانه برخورد كرده است اما كشورهاي پيشرفته در همكاريهاي صلح آميز هسته اي، شيميايي، بيولوژيك در چارچوب معاهدات بين المللي مذكور، مسوولانه برخورد نكرده اند.
موسويان با تاكيد بر اينكه در مسير مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي، ايران و اروپا مي توانند همكاري راهبردي جديدي را پايه ريزي كنند كه شامل تعهد به معاهدات بين المللي خلع سلاح و همكاري با سازمانهاي مسوول و اجراي اين معاهدات باشد ، گفت : مشروط بر اينكه در همكاري جامع و بدون تبعيض در تكنولوژيهاي صلح آميز هسته اي، شيميايي و بيولوژيك با ايران هيچ نوع محدوديتي وجود نداشته باشد.
نظر شما