۱۷ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۱۵

برای حمایت از کودکان کار/

نمایشگاه نقاشی‌های پاستل بر دیوار گالری بهزاد رفت

نمایشگاه نقاشی‌های پاستل بر دیوار گالری بهزاد رفت

نقاشی‌های زهره شریفی با موضوع بناهای ایران در گالری بهزاد به روی دیوار رفت که عواید فروش این نمایشگاه به کودکان کار خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، این نمایشگاه شامل 14 اثر نقاشی که شامل آثاری چون: آرامگاه کوروش، تاریخانه دامغان، آتشکده نیاسر، مسجد جامع اشترجان، کاروانسرای گوشه، آرامگاه شاه نعمت الله ولی، ارگ بم، روستای ابیانه، تخت جمشید، تخت سلیمان، مسجد جامع یزد، بقعه شیخ جبرائیل و بنایی ناشناس در کرمان در قطعات حدودی : کوچک ترین آن 65 در 75 و بزرگ ترین آن 85 در 75 است و قیمت کمترین آن مبلغ 300هزار تومان و بالاترین آن 500 هزار تومان است.

هدف از انتخاب ابزار "پاستل گچی" برای خلق یک تابلوی نقاشی این بوده که با توجه به کاربردهای بسیار عالی و زیبای این ابزار و سبک در هنر نقاشی که به خلق آثاری شگفت می رسد، متاسفانه در میان سبک‌ها و ابزارهای نقاشی خصوصا در ایران، کمتر به پاستل گچی توجه شده است.
 
تکه گچ جادویی با رنگ هایی متنوع که با کشیدن آن بر روی کاغذی بافت دار، هر نقشی در آن به جست و خیز برمی خیزد، ابزاری که ارتباطی مستقیم با انگشتان نقاش دارد و باید به همراه رطوبت دست های او بر روی کاغذ جان بگیرد، در هنر نقاشی، پاستل گچی رنگی، وسیله‌ا‌ی برای نقاشی و طراحی است که از اخطلاط رنگ ریزه های خشک یا صمغ به صورت قلمه گچی نرم یا مداد رنگی ساخته می شود.
 
از طرفی دلیل انتخاب موضوع بناهای تاریخی ایران در این مجموعه با توجه به رشته اصلی دانشگاهی خالق آثار یعنی زهره شریفی یعنی "تاریخ " آن بوده که گویا به دنبال فرصتی می گشته تا منتخبی از بناهای تاریخی این سرزمین عظیم و تاریخی را به شیوه ای متفاوت در هنر نقاشی بر دیدگان مردم امروز ایران به نمایش بگزارد که خوشبختانه پاستل گچی در میان دیگر ابزار نقاشی به همان دلایلی که ذکر شد در نشان دادن بافت های معماری بنا از آجر گرفته شده تا خاک و سنگ و کاشی و ...به زیبایی در خلق یک اثر نقاشی تاثیرگذار بوده به صورتی که با گذشت زمان و کسب تجربیات بیشتر پی به کابردهای این ابزار خواهیم برد.
 
همچنین یکی از دلایل اصلی انتخاب موضوعی مشخص و معین از همان شروع کار یعنی سال 1382 با این ابزار این بود که متاسفانه بسیاری از دوستان نقاش با عدم تمرکز بر روی یک ابزار و  حتی موضوعی مشخص وقت و زمان خود را جهت خلق آثاری ماندگار به صورت منسجم از دست می دهند و چه بسا اگر هر هنرمند نقاشی با تمرکز بر موضوعاتی مشخص و حتی سبک ها و انتخاب ابزاری واحد به این هنر بپردازد در سبک کاری خود به جاودانگی و کشف کاربردهای جدیدی از هنر نقاشی خواهد رسید .
 
در این  میان آنچه که شریفی را واداشته این نمایشگاه را با هدف حمایت مادی و معنوی از کودکان " خانه علم دروازه غار " برگزار کند دیدن تلاش از جان مسئولان این خانه برای کمک به کودکانی بود و هست که کمتر از چند میدان و خیابان از ما فاصله دارند، کودکانی که به دلایلی چون نداشتن شناسنامه، بی کفایتی والدین به دلیل اعتیاد، فقر مالی و فرهنگی ، کار اجباری ، از تحصیل در مدارس محروم شده‌اند.
 
 امید است این نمایشگاه به مانند یک اتفاق خوب پنجره ای باشد جهت آشنایی دیگران با دنیای کودکان خانه علم دروازه غار محله‌ای که متاسفانه به اسم، چندان معروفیت و محبوبیتی ندارد، اما به باطن سرشار از کودکانی است که قلب و چشم های پاکشان نظار گر یاری ماست تا دستان کوچکشان را در آغوش خود بفشاریم و با یک نگاه به آن ها بگوییم که ما کنار شما هستیم.
 
جمعیت امداد  دانشجویی- مردمی امام علی (ع) در سال 1378 به عنوان یک سازمان مردم نهاد در زمینه  کاهش معضلات اجتماعی در وزارت کشور تاسیس شد و دارای مجوز رسمی فعالیت از نیروی انتظامی است .این جمعیت  دز سال 1389 با ثبت نام" مولا علی " در سازمان ملل متحد و عضویت در شورای امور اقتصادی – اجتماعی  این سازمان بین المللی به عنوان  یکی از سازمان ها فعال در زمینه کاهش معضلات اجتماعی گردید.
 
اهداف اصلی این جمعیت که اعضای بیشتر دانشجوهستند به شرح ذیل است:
غذارسانی به گرسنگان و محرومان
توجه خاص به آموزش و تحصیل کودکان محروم از تحصیل
توجه خاص به ورزش کودکان خانواده های محروم
توجه به مشکلات کودکان : کودکان کار ، بی سرپرست، بد سرپرست، بزهکار، قربانی اعتیاد، بیماری های خاص
توجه به مشکلات زنان : سرپرست خانواده، بی سرپرست، دختران فراری و آسب دیده
 
در این  راستا جمعیت امداد دانشجویی –  مردمی امام علی به تاسیس خانه هایی به خانه علم در دو منطقه تهران  یعنی " خاک سفید " و " دروازه غار " می نماید که هدف از این دو خانه ایجاد امکان تحصیل برای کودکانی  است که به دلایلی مانند: نداشتن شناسنامه، بی کفایتی والدین به دلیل اعتیاد، فقر  مالی و فرهنگی ، کار اجباری ، از تحصیل در مدارس محروم شده اند .
در حال  حاضر در این دو خانه علم نزدیک  به 100 کودک محروم از تحصیل در حال  آموختن هستند و برای 40 کودک شناسنامه گرفته شده است. از اهداف اصلی خانه علم خاک سفید و دروازه غار : شناسایی  کودکان محروم از تحصیل، آموزش آنان در محیطهای خانه  های علم، کمک  به رفع موانع تحصیل ( گرفتن شناسنامه،  کمک به خانواده )، ثبت نام کودک در مدرسه و حمایت و پشتیبانی از او در دوران تحصیل، آموزش غیر  رسمی به کودکانی که امکان ورود به آموزش و پرورش را دیگر ندارند .
 
گفتنی است این نمایشگاه شامل آثاری از بناهای تاریخ ایران در گالری  کمال الدین بهزاد به آدرس  بلوار کشاورز، ابتدای خیابان 16 آذر، پلاک 284 است. دیدن ابنیه تاریخی با تکنیکی جالب و البته کمک به کودکانی که شاید هر روزه انها را کنار خود می‌بینیم و شاید دلمشغولی‌های روزمره ما را از توجه به آنها باز داشته است را ازدست ندهید...
 
------------------------------
مجید احمدی 
کد خبر 1502608

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha