به گزارش خبرنگار مهر، پارک ملی بمو با وسعت 48 هزار هکتار در شمال فارس و شمال شرقی شیراز قرار دارد. این پارک در مجاورت شیراز واقع شده و فاصله آن تا این کلانشهر نیز کمتر از پنج کیلومتر است.
تعداد 32 گونه پستاندار، 91 گونه پرنده، 19 گونه خزنده و سه گونه دو زیست در پارک ملی بمو شناسایی شده که نشان دهنده تنوع زیستی کم نظیر این پارک است. قوچ و میش، بز و پازن، پلنگ، آهو، شاه روباه، گربه جنگلی، کفتار، گرگ، عقاب طلایی، هما، بالابان، بحری، شاهین و دال گونه های جانوری بارز این پارک به شمار می روند.
طی مدت اخیر خبر واگذاری 215 هکتار از اراضی پارک ملی " بمو" در استان فارس به وزارت نفت نگرانی دوستداران محیط زیست را به همراه داشته است.
در این راستا دبیر موسسه 13 فروردین با بیان اینکه چندی پیش در سفر رئیس سازمان محیط زیست به استان فارس بیش از 114 هکتار از اراضی پارک ملی بمو به توسعه پالایشگاه اختصاص یافت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این میزان زمین در حالی به پالایشگاه داده شد که متولیان امر ادعا دارند این زمینها مربوط به خود پالایشگاه بوده است.
علی اکبر کاظمینی با بیان اینکه برخی از افراد به دنبال توسعه ناپایدار هستند، بیان کرد: طی مدت اخیر توان اکولوژیکی فارس به شدت آسیب دیده و تمام تالابها و تنوع زیستی استان به دلیل خشکسالی تحت شعاع قرار گرفته و در حال حاضر با مشکلات عدیده ای روبه روست.
وی ادامه داد: در این راستا وجود منطقه حفاظت شده پارک ملی بمو در استان به عنوان نگینی گران بها محسوب می شود که ضروری است مسئولان امر برای حفاظت از آن اقدام کنند.
دبیر موسسه 13 فروردین با تاکید بر اینکه توسعه پالایشگاه در این محدوده به ضرر پارک ملی بمو است، گفت: با توجه به حجم زیاد کارخانجات در محدوده پارک ملی بمو و همچنین شهر زرقان، آلودگی در این مناطق به شدت بالاست و به هیچ عنوان طرح توسعه پالایشگاه توجیه ندارد.
وی با تاکید بر اینکه احداث پالایشگاه در جوار پارک ملی بمو مشکلاتی را به دنبال دارد، اظهار داشت: علاوه بر اینکه حیات وحش در این منطقه با مشکل مواجه می شوند مردم شهر زرقان نیز که در نزدیکی این پالایشگاه زندگی می کنند نیز با مشکل مواجه شده زیرا آلودگیها مردم این منطقه را نیز تهدید می کند.
وی ادامه داد: از این رو ایجاد پالایشگاه آسیبهای فراوانی را به دنبال دارد که ضروری است مسئولان امر برای جلوگیری از احداث پالایشگاه وارد عمل شوند.
کاظمینی گفت: سالیان سال برای ایجاد پارک ملی بمو کار و در این رابطه میلیاردها تومان هزینه شده و هیچ عقل و منطقی اجازه ایجاد پالایشگاه در جوار منطقه حفاظت شده را نمی دهد.
دبیر موسسه13 فروردین با اشاره به سفر قائم مقام سازمان محیط زیست برای بازدید از منطقه گفت: در هفته گذشته از سوی شاعری قائم مقام سازمان محیط زیست از پارک ملی بمو به منظور عبور لوله گاز و نفت بازدید و مقرر شد که این خطوط از منطقه عبور کند که در این رابطه ضروری است که با انتقال این خطوط گاز و نفت در منطقه مخالفت شود.
کاظمینی با بیان اینکه سه گزینه برای ایجاد پالایشگاه به غیر از پارک ملی بمو وجود دارد، بیان کرد: سه گزینه در منطقه داریون برای احداث پالایشگاه وجود دارد که این گزینه ها علاوه بر اینکه دارای جاده آسفالت است حدود 500 تا هزار هکتار بوده که معارضی هم ندارد.
وی تاکید کرد: علاوه بر این انتقال خصوص برق، گاز، برق و تلفن نیز به راحتی انجام می شود و به راحتی می توان در این محدوده ها که در شرق پارک ملی بمو است پالایشگاه را ایجاد کرد.
دبیر موسسه 13 فروردین گفت: همچنین هزینه انتقال نفت به این گزینه ها نسبت به پارک ملی بمو حدود 30 کیلومتر کمتر است.
کاظمینی افزود: در این رابطه سازمان محیط زیست و دیگر ارگانهای مربوط به احداث پالایشگاه باید در خصوص گزینه های مطرح شده و ایجاد پالایشگاه در یکی از این گزینه ها اقدام کند.
نظر شما