۱۹ دی ۱۳۹۰، ۸:۵۴

پیکانفر در گفتگو با مهر:

طراحی انیمیشن الگوگریز است

طراحی انیمیشن الگوگریز است

نویسنده و کارگردان "سیا ساکتی" تاکید کرد: به دلیل خلاقانه بودن پروسه طراحی شخصیت‌های پویانمایی روند کار الگو گریز است و وقتی هم الگویی شروع به شکل‌گیری می‌کند آنرا تغییر می‌دهم. چرا که رسیدن به یک الگوی یکسان با روح نوآورانه تناقض دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پویانمایی سیاساکتی درباره مسائل راهنمایی و رانندگی را اغلب دیده‌ایم. شخصیتی که خیلی زود محبوب شد و پخش این انیمیشن به یکی از بخش‌های پرمخاطب تلویزیون تبدیل شد. ارد پیکانفر نویسنده و کارگردان این مجموعه انیمیشن است و پویانمایی دیگری به سفارش مرکز پویانمایی صبا با نام "هوتهم" هم به نویسندگی و کارگردانی او روی آنتن رفت. شخصیتی که از دل شاهنامه بیرون آمده و می‌خواهد معضلات جامعه امروز را حل کند...

ارد پیکانفر این اواخر به خاطر ساخت پویانمایی "پلیس بزرگراه" لوح تقدیر و سه سکه بهار آزادی جشنواره فیلم شهر را از آن خود کرد. درباره طراحی شخصیت‌های پویانمایی و مراحل ساخت یک اثر گفتگویی با پیکانفر داشته‌ایم. 

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و هنر: اصولا برای طراحی شخصیت‌های پویانمایی ما به ازای بیرونی در نظر گرفته می‌شود؟ شما چطور کار می‌کنید؟

پیکانفر: برای بعضی از شخصیت‌ها بله و برای بعضی خیر. گروهی از شخصیت‌ها معمولا با ترکیب چند ما به ازای بیرونی به علاوه اغراق‌ها و بزرگ نمایی‌ها در بعضی خصلت‌های آنها شکل می‌گیرند. اما دسته‌ای دیگر از شخصیت‌ها به طور کامل ساخته و پرداخته تخیل هستند. برای مثال کاراکتر پسرخاله سهراب تیزرهای راهنمایی و یا فرخ همه از همان دسته اول هستند که با ترکیب دوستان و افراد جالبی که می‌شناختم طراحی شده‌اند.

*در این زمینه با نویسنده مشورت می‌کنید؟ ارتباط طراح کاراکتر با نویسنده چطور شکل می‌گیرد؟
 
پیکانفر: چون تقریبا در همه موارد نویسنده خود من هستم مشکلی به وجود نمی‌آید. اما در موارد خاصی که کاراکتر سفارشی بوده سعی شده که سلیقه سفارش دهنده مدنظر قرار گیرد. برای مثال یک بار یکی از سازمان‌های سفارش دهنده آموزشی اصرار داشت که شخصیت کارشناس داستان بر مبنای یکی از کارشناسان خود آن سازمان باشد اما روبرو شدن با کاراکتر کارتونی و فانتزی کارشناس با تناسباتی خنده‌دار یک مقدار صبر و شکیبایی می‌طلبد!
 
 
*سهم مخاطب در این بین چه می‌شود؟ آیا مخاطب را هم زمان طراحی شخصیت‌ها در نظر دارید؟
 
پیکانفر: بله در همه موارد. به عنوان نمونه زمان طراحی شخصیت‌های غلام تکثیر و شهرام بی‌مغز که دو کاراکتر اصلی برنامه‌های آموزشی مبارزه با کپی غیرمجاز فیلم بوده در واقع بخشی از شخصیت مخاطب حذف قرار گرفته شده بود که همیشه او را تشویق و وسوسه به توجه نکردن به حقوق مولف می‌کند. به بیان دیگر این دوکاراکتر همیشه درون مخاطبان وجود دارند و فقط وجدان و عقل حریف آنها می‌شوند، به همین دلیل بیننده با آنها ارتباط می‌گیرد.
 
 
* نظر کودکانی که مخاطب بعضی از کارهایتان هستند را هم می‌پرسید؟
 
پیکانفر: حتما، کودکان بسیار بدون واسطه با موضوعات برخورد می‌کنند و خوشبختانه هنوز با موضوعاتی مثل رودربایستی یا تعارف آشنا نشده‌اند.
 
* به طور کلی طراحی شخصیت‌های انیمیشن چقدر زمانبر است و چه مراحلی را طی می‌کند؟
 
پیکانفر: به اهمیت شخصیت و یا زمانبندی تولید بستگی دارد. اما به طور میانگین شخصیت‌های کم اهمیت و حاشیه‌ای یک روز و کاراکترهای اصلی تا یک هفته زمان می‌برند. در بعضی موارد استثنایی هم پروسه اتود اولیه تا اجرای نهایی و جا افتادن شخصیت کامل شده تا یکی دو ماه زمان می‌برد. مثل شخصیت‌های سریال "داستان مزرعه" که در دست پیش تولید است.
 
* برای طراحی این‌ها از الگوی خاصی هم استفاده می‌کنید؟
 
پیکانفر: به دلیل خلاقانه بودن پروسه طراحی شخصیت اتفاقا روند کار الگوگریز است. یعنی سعی می‌کنم که هر بار از یک دید به موضوع نگاه شود وقتی هم الگویی شروع به شکل‌گیری می‌کند آنرا تغییر می‌دهم. چرا که رسیدن به یک الگوی یکسان معمولا به یک انتهای مشخص می‌رسد که با روح نوآورانه این موضوع تناقض دارد.
 
--------------
 
گفتگو: مریم عرفانیان 
کد خبر 1503840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha