۱۸ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۴۸

انتقاد از پرداخت کارانه های میلیونی در نظام سلامت

انتقاد از پرداخت کارانه های میلیونی در نظام سلامت

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با انتقاد از نحوه پرداخت کارانه در نظام سلامت کشور، گفت: کارانه ای که پزشکان می گیرند از 10 میلیون تومان تا 250 میلیون تومان متغییر است اما پرستاران از 50 هزار تا حداکثر 300 هزار تومان دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، غضنفر میرزابیگی روز یکشنبه در سومین کنگره سراسری انجمن علمی پرستاری ایران در تالار امام بیمارستان امام خمینی(ره) افزود: نظام فعلی سلامت کشور، پرخرج و پرهزینه است و پرستاران ما بر سر دوراهی هستند که بر اساس آنچه که باید عمل کنند یا منافع را در نظر بگیرند.

وی تصریح کرد: در نظام سلامت ما قطعا ارزشهای معنوی باید بیشتر برجسته شود و مشارکت همه سرمایه‌های انسانی را داشته باشیم و به بیمارانی که نیازمندترند خدمات بهتری ارائه کنیم و آنها را در اولویت قرار دهیم.
 
میرزابیگی اضافه کرد: در حرفه پرستاری خود ما پرستاران با توجه به نیاز روز و فرهنگ و اقتضائات جامعه با به فکر جایگاهمان باشیم.
 
وی گفت: من یک مقدار به طرح حاکمیت بالینی مشکوکم مگر به جز سه لاین پزشکی، پرستاری و مامایی در کادر درمانی اتفاق دیگری می‌افتد چرا پرستاری را برجسته نمی‌کنیم همه خدمات را ما پرستاران انجام می‌دهیم ولی کار به نام دیگران ثبت می‌شود و باید مواظب باشیم تا جایگاهمان راتضعیف نکنند.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری درباره راهکارهای رسیدن به آنچه برای پرستاران لازم است گفت: پزشکان 7 درصد نیروهای نظام سلامت و پرستاران 60 درصد را تشکیل می دهند. لذا، نمی توان سیاستگذاری در نظام سلامت را طوری طراحی کرد که این 60 درصد نادیده گرفته شوند.
 
میرزابیگی خاطرنشان کرد: اصلاح نظام آموزشی را باید با در نظر گرفتن واقعیتهای موجود پیاده کرد. سطح مدیریت پرستاری باید رشد کند و طبیعتاً این اتفاق باید در دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی رخ دهد.
 
وی با اشاره به اصلاح نظام پرداخت گفت: در دنیا 15 تا 16 نوع نظام پرداخت داریم که در کشور ما نمونه بر مبنای کارانه اجرا می‌شود. کارانه پزشکان از 10 میلیون تومان تا 250 میلیون تومان پرداخت می‌شود که البته سقف 250 میلیون تومان به صورت انگشت‌ شمار است اما پرستاران از 50 هزار تومان تا حداکثر 300 هزار تومان دریافت می‌کنند.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین حضور پرستاران را به طور متناسب در صف و ستادهای سلامت از دیگر مطالبات آنها دانست و افزود: عضویت در شورای عالی سلامت، هیئت امنای دانشگاهها و بیمارستانی از ملزوماتی است که باید پرستاران در آن حضور فعال داشته باشند. همچنین حضور پرستاران در عرصه ارائه خدماتی مانند تجویز دارو و برخی خدمات تشخیصی می‌تواند برخی خدمات را با قیمت ارزانتر و آسانتر در اختیار مردم قرار دارد.
کد خبر 1504306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha