۱۹ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۵۷

آیت‌الله صافی گلپایگانی:

آیت‌الله گلپایگانی به تمام معنا فقیه آل محمد(ص) بود

آیت‌الله گلپایگانی به تمام معنا فقیه آل محمد(ص) بود

قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه همه زندگی آیت‌الله گلپایگانی پیام دارد، گفت: تمام جوانب حیات این عالم فرهیخته تحت‌الشعاع فقاهت ایشان است و مرحوم گلپایگانی فقیه آل محمد(ص) به تمام معنا بودند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله العظمی لطف‌الله صافی گلپایگانی در دیدار مسئولان برگزاری کنگره بزرگداشت آیت‌الله العظمی گلپایگانی با تقدیر از برگزارکنندگان این کنگر اظهار داشت: امیدوارم عنایات حضرت ولی عصر(عج ) شامل حال همه شما باشد تا این برنامه به نحو احسن و جامع الاطراف به طوری که برای آیندگان و تاریخ یک سابقه بسیار افتخارآمیز و برای نسل جوان، موجب بهره و تذکر باشد، اجرا شود.

وی مهم‌ترین امتیاز آیت‌الله العظمی گلپایگانی را نبوغ، کمال و خلوص نیت آن فقیه بزرگوار برشمرد و تاکید کرد: آن چیزی که در تمام زندگی ایشان متجلی بود، مسئله ایمان به خداوند متعال، خلوص نیت، ولایت اهل بیت(ع) و اصرار به اینکه برنامه‌های دینی در جامعه پایدار بماند و مردم در خط ولایت اهل بیت(ع) ثابت قدم بمانند، است.

این مرجع تقلید افزود: آن مرجع عالی‌مقام از همان فقهایی هستند که در روایات اهل بیت(ع) مژده داده‌اند که در آخر الزمان فقهایی هستند که اگر نباشند و مرزهای عقیدتی را حفظ نکنند، همه چیز از بین می‌رود. آن بزرگوار واقعاً تمام عمرشان در همین مسیر طی شد. غم و غصه‌ای که داشتند غم و غصه دین بود و هیچ فکر دیگری نداشتند.

آیت‌الله صافی گلپایگانی تاکید کرد: همه کارها و آثاری که در اطراف و اکناف از ایشان باقی مانده است در ارتباط با این بوده است که دین ترویج شود و مکتب اهل بیت(ع) به مردم معرفی شود.

آیت‌الله گلپایگانی مربوط به یک عصر و جامعه نیست

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی مثل این فقیه بزرگ برای امت سابقه هستند، و مربوط به یک جامعه و یک زمان و یک عصر نیستند بلکه مربوط به همه اعصارند و همه باید در زندگی و سیره و رفتار خود طبق آیه شریفه که می‌فرماید “فبهداهم اقتده” به هدایت و راه این بزرگان اقتدا و تأسی کنند.

این مرجع تقلید برگزاری این کنگره را نوعی خدمت مفید به جامعه و تمام مردم دانست و تاکید کرد: همه زندگی آیت‌الله گلپایگانی درس است و پیام دارد. البته تمام جوانب حیات ایشان - که همه افتخارآمیز است- تحت الشعاع فقاهت ایشان است. ایشان فقیه آل محمد(ص) به تمام معنا بودند.

اگر فقه زرارة بن اعین را می‌خواهید، نزد آیت‌الله گلپایگانی بروید

وی گفت: یکی از علمای بزرگ به نام آقا میرزا رضی تبریزی که تخصص در فقه و روایات داشت و حتی برخی بزرگان حوزه معتقد بودند ایشان نسبت به همه، مقام اعلمیت دارند، می‌فرمودند که اگر فقه زرارة بن اعین را می‌خواهید، نزد آیت‌الله گلپایگانی بروید.

وی تاکید کرد: یادم هست که زمانی با مرحوم مطهری به همدان رفته بودیم و آن موقع هنوز مرحوم بروجردی به قم تشریف نیاورده بودند. مرحوم آخوند همدانی که از علمای بزرگ بودند در همدان تشریف داشتند و با ایشان جلساتی داشتیم. یک وقتی صحبت از علما و مراجع بزرگ آن زمان بود و با اینکه مرحوم گلپایگانی به این صورت مطرح نبودند، آیت‌الله العظمی آخوند می‌فرمود که من گلپایگانی را کمتر از هیچ کدام از این بزرگان نمی‌دانم مخصوصاً مسئله فقاهت ایشان را.

آیت‌الله صافی گلپایگانی ادامه داد: یک روز مرحوم آیت‌الله العظمی سید جمال‌الدین گلپایگانی برای بنده نقل کردند که وقتی آیت‌الله العظمی گلپایگانی به نجف مشرف شده بودند، مرحوم آقا سید ابوالحسن اصفهانی با اینکه دیدار کسی نمی‌رفت، پیغام داده بود که وقتی را معین کنند تا به دیدن ایشان بروند. بعد از روی اشتباه و به خیال اینکه آقا وقت برای ملاقات داده بودند مرحوم گلپایگانی به دیدن ایشان رفته بودند. کسی که متصدی آنجا بود گفته بود چرا شما آمدید، برگردید که آقا می‌خواهند به دیدار شما بیایند و بعد مرحوم آقا سید ابوالحسن به دیدن ایشان رفته بود و در این دیدار مسئله‌ای فقهی بحث شده بود به طوری که می‌گفتند مرحوم گلپایگانی در قلب آقا سید ابوالحسن واقع شده بودند و در هنگام بازدید، مرحوم آیت‌الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی خیلی از ایشان تجلیل کرده بودند. غرض از بیان این مطالب این است که بدانیم مقام علمی و فقاهتی ایشان، مقام خیلی بالایی است.

مواضع سیاسی آیت‌الله گلپایگانی برای رضای خدا بود

وی با بیان اینکه مواضعی که آیت الله گلپایگانی در امر به معروف و نهی از منکر و امور سیاسی داشتند، برای خدا بود و قصد دیگری نداشتند اظهار داشت: فقط قصدشان این بود که طوری رفتار کنند که امام زمان(عج) راضی باشند.

این مرجع تقلید گفت: اگر انسان کارها و آثار ایشان، مثل همین مدرسه بزرگ- که الان بیش از 200 کلاس درس در آن برقرار است- را ملاحظه کند، به حُسن نیت و خلوص ایشان پی می‌برد. چه بسا اشخاصی که کارهای بزرگی می‌کنند ولی متروک می‌شود و این طور به جریان نمی‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه همه ویژگیهای آن مرحوم در مقابل مسئله فقاهت و استقامت فکری و سلیقه آیت‌الله گلپایگانی تحت الشعاع است، تاکید کرد: در طول عمر مرحوم گلپایگانی از ایشان فتوایی که نسبت به آن فتوا کسی اعتراضی کند و این را از جهاتی کم بداند، صادر نشد. همه کارهای آن مرحوم در مسیر تقویت دین و ترویج اسلام و تعظیم مکتب محمد و آل محمد(ص) بود.

تجلیل از چنین شخصیتی تجلیل از مذهب است

آیت‌الله صافی گلپایگانی تجلیل از چنین شخصیتی را تجلیل از مذهب دانست و اظهار داشت: اینها افتخارات دین است و مربوط به همه‌اند، نه مربوط به قم و گلپایگان و ایران.

وی ادامه داد: الان حوزه‌های علمیه در نهایت احتیاج به این علمای بزرگ هستند که امثال اینها را بشناسند و سیر و مسیر ایشان را مورد مطالعه قرار بدهند که اگر زندگی و دوران حیات آن بزرگوار خوب بررسی و معرفی شود، برای نسل آینده و جامعه بسیار مفید است.

کد خبر 1504680

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha