۱۹ دی ۱۳۹۰، ۱۰:۲۸

بنایی در گفتگو با مهر:

قیام 19 دی نقطه عطف نهضت اسلامی امام خمینی(ره) بود

قیام 19 دی نقطه عطف نهضت اسلامی امام خمینی(ره) بود

قم - خبرگزاری مهر: نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قیام 19 دی مردم قم گفت: قیام نوزدهم دی ماه 56، مهم ترین نقطه عطف نهضت اسلامی امام خمینی(ره) بود.

حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به قیام 19 دی سال 56 مردم قم، اظهار داشت: اگر سرآغاز انقلاب اسلامی ایران را قیام 15 خرداد سال 42 به رهبری امام خمینی(ره) به حساب آوریم، از سال 42 تا 57، مهم ترین نقطه عطف نهضت اسلامی امام، قیام 19 دی سال 56 است.

وی یادآور شد: از سال 42 تا 57، در روند نهضت اسلامی مسائل و حوادث مختلفی پیش آمد اما هیچ کدام به اندازه نهضت 19 دی مردم قم اثرگذار و تعیین کننده نبود.

بنایی با تاکید بر این که در فرآیند انقلاب اسلامی مهم ترین زنجیر همان قیام 19 دی بود که همکاری مردم و طلاب و همراهی مراجع عظام تقلید شکل گرفت، تصریح کرد: در آن زمان در پی انتشار مقاله ای در روزنامه اطلاعات آن زمان علیه امام خمینی(ره)، مرجعیت، روحانیت معظم و مردم هم صدا با هم این امر را نکوهش کردند.

وی در ادامه با اشاره به نقش مهم مرجعیت، روحانیت و مردم در پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد:‌ در آن زمان مردم از ظلم حکومت رژیم پهلوی به ستوه آمده بودند و دیگر تاب تحمل آن را نداشتند و با شعار اسلام خواهی به دنبال حاکمیت اسلامی بودند.

تحقق شعار واحد مردم و روحانیت مبنی بر اسلام خواهی

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار واحد مردم و روحانیت مبنی بر اسلام خواهی و برگشتن به اسلام در آن زمان، تصریح کرد: مردم این خواسته را از روحانیت مطالبه کردند، و روحانیت شیعه و در راس آن مرجعیت نیز به وظیفه خود یعنی تبیین، تشریح و ترویج حکومت اسلامی پرداخت و سرانجام حرکت ملت ایران به نتیجه رسید.

وی یاداور شد: شعار واحد اسلام خواهی و همراهی مردم و روحانیت موجب شد تا ملت ایران با دستان خالی با حکومت شاه و پشتیبانان آن از جمله آمریکا، انگلیس و شوروی مقابله کنند و به پیروزی برسند.

بنایی افزود: از آنجایی که ملت ایران اسلام را می خواستند، هیچ سدی مانع آنها نبود تا این که سرانجام انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید.
 

کد خبر 1504903

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha