به گزارش خبرگزاری مهر، سید عبدالله میر ابراهیمی با اشاره به صدور کارت مدیریت پسماند برای صنوف پر زباله در استان قم اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل ارسالی وزارت کشور در بحث پسماندهای عادی، مجموعههایی با عنوان صنوف پر زباله که زبالههای تولیدی خشک وتر آنها از مبدا زیاد بوده و زبالههای زیادی تولید میکنند، تعریف شده است که مرکز مدیریت پسماند برای ساماندهی و جمع آوری آنها برنامهریزیهای مناسبی انجام داده است.
وی افزود: تولیدکنندگان زباله موظف هستند در صورت جمع آوری زباله توسط ناوگان جمعآوری پسماند، هزینه خدمات جمعآوری پسماند را پرداخت کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند قم با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح آن است که تولیدکننده به سمت تولید کمتر زباله پیش رود، ابراز داشت: در همین راستا دستورالعملی به منظور تشویق تولیدکننده برای تولید کمتر پسماند و افزایش کمی و کیفی تفکیک از مبدا و بازیافت ابلاغ شده و تعرفههایی معین شده است که به عنوان تعرفه هزینه پسماند که به صورت مستقل و یا در فیش عوارض نوسازی قید میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند قم با بیان اینکه این طرح مشمول صنوف پر زباله در استان قم است، عنوان داشت: این سازمان بر اساس تعرفه و روش اجرایی میتواند برای جمعآوری زباله هزینه دریافت کند.
میرابراهیمی یادآور شد: مشاغلی از قبیل گلفروشیها، اغذیهفروشی، ساندویچی، رستورانها، هتلها، مهمانسراها، مطب و کلینک پزشکی، دانپزشکی، درمانگاهها (پسماندهایغیرعفونی) و آشپزخانهها نیز باید تعرفه معین شده را در زمان تولید زباله به مرکز مدیریت جمعآوری پسماند و یا بخش خصوصی پرداخت کنند.
میر ابراهیمی اضافه کرد: کارخانجات داخل سطح شهر، مراکز تجاری و پاساژها، فرودگاه و ترمینالها نیز از جمله مشاغل و صنوف پر زبالهای هستند که باید در هنگام جمعآوری زباله، هزینه آن را به مدیریت جمعآوری پسماند پرداخت کنند.
وی با اشاره به مشارکت ۷۵ درصدی صنوف زبالهساز در استان قم ابراز کرد: سال گذشته ۱۸۳ واحد صنفی مورد بازدید و آموزش قرار گرفتند که ۱۳۷ واحد آن از جمله اتحادیه هتلداران، مهمانپذیرها، چلوکبابی و مجتمعهای توریستی و اقامتی مشارکت خوبی با سازمان مدیریت پسماند داشتهاند.
میر ابراهیمی یادآور شد: با هماهنگی که با مرکز بهداشت، نظارت کارشناسی و بازرسی از صنوف زبالهساز انجام شده است، کارت مدیریت پسماند توسط ضابطین قضایی در مرکز مدیریت پسماند برای صنوف پر زباله بسیار حساس که مواد غذایی تولید میکنند از جمله رستورانها، هتلها، مهمانپذیرها، کافیشاپ، بستنی فروشیها و... صادر میشود.
وی بیان داشت: براساس آمار تهیه شده از مراکز بازدید شده، هتل و آپارتمانها با ۹۰ درصد مشارکت، مهمانپذیرها با ۸۸ درصد، واحدهای اقامتی با ۸۳ درصد، تالارهای پذیرایی با ۷۷ درصد از جمله مراکزی بودند که با مدیریت جمعآوری پسماند زباله همکاری و مشارکت داشتهاند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند قم ادامه داد: سیاست سازمان بازیافت زبالههای شهری، ایجاد مخازن ۶۶۰ لیتری با هزینهای بالغ بر پنج هزار تومان و ۱۲۰ لیتری نیز با هزینه هزار تومانی در مراکز تولید زباله است که خود تولید کننده بر اساس میزان تولید زباله میتواند از این مخازن استفاده کند.
وی افزود: با این طرح میتوان با توجه به میزان تعرفه تعیین شده تولید کننده را به سمت تولید کمتر زباله هدایت کرد.
وی ادامه داد: تمام صنوف موظف هستند از مخازن ۱۲۰ لیتری و ۶۶۰ لیتری برای نگهداری زباله در محل کار خود استفاده و در ساعات معین، زباله جمعآوری شده در مخازن را بیرون از مغازه انتقال دهند.
قم - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند قم از صدور کارت مدیریت پسماند برای صنوف پر زباله در قم خبر داد.
کد خبر 1505055
نظر شما