به گزارش خبرنگار دکتر محمد مهدی نژاد در نشست خبری پیش از ظهر امروز دوشنبه با اشاره به حمایت های دولت از اجرای پروژه های کلان در جهت رفع نیازهای کشور، افزود: با فعال شدن شورای عالی عتف، توانستیم اولویت ها و نیازهای کشور را دسته بندی و ابلاغ کنیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم درباره نتایج آخرین جلسه کمیسیون دایمی شورای عالی عتف، اظهار داشت: در این جلسه 13 پروژه کلان که ظرف 2 سال قبل مراحل مطالعاتی و نیاز سنجی آن انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و قرار است 34 پروژه دیگر از دل این 13 پروژه با همکاری دانشگاه ها، شرکتهای دانش بنیان و مراکز پژوهشی اجرایی شود.
وی با بیان اینکه این 34 پروژه مشمول حمایت های دولت می شوند، ادامه داد: اجرای این پروژه ها می تواند زمینه تحول در دانشگاه ها را ایجاد کند ضمن آنکه برخی از نیازهای کشور در حوزه های مختلف رفع می شود و موجب جهت دهی تولیدات علمی و پایان نامه ها می شود.
تولید هواپیماهای 100 نفره
مهدی نژاد با اشاره به جزئیات 35 پروژه کلان، توضیح داد: در حال حاضر ظرفیت کافی برای پاسخ به نیازهای متقاضیان نداریم از این رو یکی از پروژه هایی که تعریف شد طراحی و ساخت هواپیماهای 100 تا 150 نفره است.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای این پروژه برخی از دانشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان مشارکت دارند، تاکید کرد: طبق برنامه ریزیها این هواپیماها ظرف 3 تا 5 سال ساخته می شوند.
تقویت کشور در برابر حملات سایبری
معاون پژوهش مقابه با حملات سایبری را از دیگر زمینه های این پروژه نام برد و توضیح داد: با توجه به تهدیدات سایبری علیه ایران یکی از پروژه هایی که در کمیسیون دایمی مطرح شد در این زمینه بوده است.
استفاده از آبهای شور در بخش کشاورزی
معاون پژوهشی وزارت علوم، با اشاره به وضعیت کمبود آب در کشور، خاطر نشان کرد: برای این منظور پروژه ای برای تصفیه آبهای شور برای مصارف کشاورزی تعریف شد.
تلاش کشور برای افزایش ازدیاد برداشت از مخازن نفتی
وی همچنین ازدیاد برداشت از مخازن نفتی را از دیگر پروژه های تعیین شده در این کمیسیون عنوان کرد و گفت: در صورتی که بتوانیم برداشت از مخازن نفتی را تا 3 درصد افزایش دهیم، حدود هزار میلیارد دلار نصیب کشور می شود از این رو یکی از پروژه هایی که بر آن تاکید شد، پروژه ازدیاد برداشت از مخازن نفتی بود.
ترخیص کلیه محموله های آزمایشگاهی از گمرک
دبیر شورای عالی عتف با بیان اینکه طی روزهای آینده دو محموله از 16 محموله باقی مانده از تجهیزات آزمایشگاهی ترخیص می شود، افزود: با ترخیص این دو بسته، تجهیزات آزمایشگاهی به دانشگاه ها ارسال می شود.
وی از ترخیص کامل محموله های آزمایشگاهی از گمرک تا هفته آینده خبر داد و اظهار داشت: برای ترخیص این محموله 12 میلیارد ریال پیش بینی شده است که با دستور رئیس جمهور این بودجه تامین و تا هفته آینده کلیه محموله های باقی مانده از تجهیزات آزمایشگاهی از گمرک ترخیص می شود.
وضعیت ایران در تولید علمی در دنیا
دبیر شورای عالی عتف با اشاره به شتاب ایران در حوزه تولید علم در دنیا، افزود: ابن شتاب زمانی مثمر ثمر خواهد بود که نتیجه تولیدات علمی در تبدیل علم به ثروت و رفاه عمومی جامعه منجر شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه بر این اساس در نقشه جامع علمی یک بعدی ترسیم نشده است، اظهار داشت: در نقشه جامع علمی به مسایلی چون کارگروهی در علم و فناوری، توسعه فناوری و نوآوری، اخلاق و ایمان، اثربخشی فعالیتهای علمی، مشارکت بین المللی و تولید علمی توجه شده است.
وی با اشاره به گفته تحلیل گران دنیا در زمینه رصد شتاب ایران در تولید علمی، اضافه کرد: به گفته این تحلیل گران ایران به زودی جز 10 کشور برتر دنیا قرار می گیرد.
نظر شما