خسرو ارتقاعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز پروژه طرح تغذیه مصنوعی دشت شهریار اظهار داشت: از سال 87 مطالعات لازم برای اجرای طرح علاج بخشی دشت شهرستان شهریار آغاز شد که تاکنون نتایج مطلوبی را دربر داشته است.
وی با اشاره بر لزوم اتخاذ راهکارهای مدیریتی بر منابع مصرف، نوع مصرف و مدیریت آن افزود: در این زمینه باید از سوی این شرکت و جهاد کشاوزی اقدامات سازه ای در دشت شهریار انجام شود.
ساماندهی سیلاب های رها شده از سدامبیرکبیر و رودخانه کرج در دشت شهریار
این مسئول عنوان کرد: هدف از اجرای این پروژه در شهرستان شهریار، ساماندهی سیلاب های رها شده از سدامیرکبیر و رودخانه کرج است که با اجرای این پروژه با احداث شش بند با ارتفاع هفت متر، تمامی سیلاب های پایین دشت شهرستان کرج ساماندهی، نگهداری و ذخیره می شوند.
ارتقایی ادامه داد: پس از نگهداری، این سیلاب ها به داخل سفره های زیرزمینی دشت شهریار انتقال می یابند که این اقدام تاثیر مهمی در وضعیت منابع آب های زیرزمینی منطقه دارد.
ذخیره 70 میلیون مترمکعب آب در سال
مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه در هر بار سیلاب، هر بند توانایی ذخیره دو میلیون مترمکعب آب را دارد، یادآور شد: طی فصول مختلف سال در مجموع از طریق این بندها می توان حدود 70 میلیون مترمکعب سیلاب ذخیره شود.
وی افزود: اجرای این طرح طی دو سال آینده به اتمام می رسد که نیازمند هفت میلیارد تومان اعتبار است که در ابتدای آغاز طرح 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.
این مسئول اظهار داشت: در صورت مساعدت مسئولان استان، 30 درصد اعتبار طرح از اعتبارات سال جاری تامین شود و در صورت تامین مابقی اعتبارات در بودجه سال آینده، این پروژه زودتر از زمان مقرر بهره برداری می شود.
اجرای طرح ساماندهی آبهای جنوب و غرب استان تهران
ارتقایی از اجرای طرح ساماندهی آبهای جنوب و غرب استان تهران ادامه داد: خوشبختانه مطالعات طرح ساماندهی آبهای تهران به نتیجه رسیده است و امید می رود که در بودجه سال آینده اعتبارات مورد نیاز اختصاص یابد و مراحل اجرایی آن آغاز شود.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اجرای طرح ساماندهی آبهای جنوب تهران تصفیه خانه شمال غرب و غرب تهران اظهار داشت: با احداث دو تصفیه خانه، مقدمات اجرای این طرح فراهم می شود و با اجرای آن 286 میلیون مترمکعب پساب در غرب تهران خواهیم داشت.
بهبود وضعیت منابع آبهای زیرزمینی در دشت شهریار
وی با اشاره به احداث کانالی به موازی کانال محمدیه در شمال دشت شهریار و انتقال پساب تصفیه خانه ها،افزود: از این میزان 100 میلیون مترمکعب برای جایگزینی آب چاه ها، 100میلیون مترمکعب برای کشاورزی دشت شهریار، 100 میلیون مترمکعب آب زراعی و 80 میلیون مترمکعب در فصول غیرزراعی در دشت شهریار و جنوب قدس تغذیه می شود.
این مسئول عنوان کرد: با اجرای این طرح امید می رود که بتوانیم دشت شهریار را که دچار فرونشست زمین در برخی نقاط شده است، را طی چندین سال آینده نجات و سامان دهیم که با این اقدام به طور قطع وضعیت منابع آبهای زیرزمینی بهبود می یابد.
نظر شما