۲۰ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۰۵

توسط جامعه المصطفی؛

تفاهم نامه همکاری علمی بین ایران و هند امضاء شد

تفاهم نامه همکاری علمی بین ایران و هند امضاء شد

قم - خبرگزاری مهر: تفاهم نامه همکاری دوجانبه در زمینه همکاری‌ علمی در حوزه علوم انسانی بین جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی هند و موسسه مطالعات علوم اجتماعی هند(ISS) در دهلی نو امضاء شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تفاهم نامه همکاری بین "جرج متی او" رئیس موسسه مطالعات علوم اجتماعی هند و حجت الاسلام غلامرضا مهدوی رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در هند امضاء شد.

این تفاهم نامه در زمینه همکاری‌های علمی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، علوم اجتماعی و تبادل استاد برای سه سال به امضاء رسیده است.

رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه درباره امضای این تفاهم نامه، گفت: پیوندهای دو ملت بزرگ ایران و هند و مشترکات فرهنگی دو ملت در بستر تاریخ به تدریج شکل گرفته است و علایق و روابط فرهنگی دو کشور آنچنان به هم نزدیک اند که هیچ ایرانی در هند احساس حضور در یک کشور خارجی ندارد و همچنان هندی ها در ایران احساس غربت و تنهایی نمی کنند.

وی اظهار داشت: مهمترین فصل مشترک فرهنگ‌ها‌، زبان مشترک است که در بسیاری از لغات و گویش‌ها به هم نزدیک بوده و شباهت بین دو ملت به حدی است که نه فقط در زبان، بلکه در ارزش ها ، اخلاق ، توجه به دین و معنویات نیز دو ملت شباهت های فراوانی به یکدیگر دارند.

حجت الاسلام مهدوی اضافه کرد: در چنین شرایطی، استفاده از فرصت ها و ظرفیت های موجود بین دو کشور و برای هرچه نزدیک تر شدن دیدگاهها و همکاریها می تواند ما را در مسیر سازنده و پیشرفت قرار دهد.

وی گفت: هم اکنون جامعه المصطفی العالمیه بیش از 25 هزار دانشجو در سراسر دنیا و از ملیت های مختلف دارد که با بیش از 150 رشته علوم انسانی، یکی از بزرگترین دانشگاههای بین المللی است که در علوم انسانی فعالیت می کند و از ظرفیت های فراوانی به ویژه در حوزه علوم اجتماعی برخوردار است.

رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه هند تصریح کرد: هدف ما این است که با نهادهای علمی سراسر جهان مرتبط باشیم و از ظرفیت های موجود بین المللی در جهت گسترش و تولید علم استفاده نماییم و پروژه هایی را برای رفاه و زندگی بهتر اجتماعی دنبال کنیم.

رئیس موسسه مطالعات اجتماعی هند(ISS) نیز با اشاره به روابط تاریخی ایران و هند گفت: مردم دو کشور دارای روابط دیرینه و فرهنگ مشترک بوده و همکاریهای علمی بین دو کشور موجب خرسندی این موسسه است.

'"جرج متی او" افزود: موسسه مطالعات اجتماعی هند در جنبه های مختلف علوم انسانی از جمله حقوق اساسی، حقوق زنان، توسعه اجتماعی و دیگر زمینه های مرتبط با حوزه های علوم انسانی فعالیت علمی و مطالعاتی دارد.

وی با ابراز خرسندی از این قرارداد، گفت: ما از فرصت همکاری علمی بین این موسسه غیر دولتی اما همکار با دستگاههای علمی هند و با یک دانشگاه بین المللی ایران استقبال کرده و اجرای مفاد این تفاهم نامه را از امروز دنبال می کنیم.

"متی او" افزود: ما تنها به امضای تفاهم نامه اکتفا نکرده بلکه با تعقیب مفاد آن، این تفاهم نامه را به قراردادی اجرایی مشترک تبدیل خواهیم کرد.

کد خبر 1506202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha