به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاسمی فرزاد ظهر سه شنبه در جلسه ستاد نهضت مطالعه مفید که با حضور اعضای ستاد شهرستان دماوند در فرمانداری این منطقه برگزار شد، افزود: محیط و شرایط خانواده، روش تربیتی و آموزشی والدین، طرز تفکر و نگرش والدین در رابطه با مطالعه و کتابخوانی و دیگر موارد نقش بسزایی در تقویت عادات مطالعه و کتابخوانی دارد.
وی تاکید کرد: در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مسئولان بایستی با دو مقوله مهم فراهم سازی مراکز مختلف برای ترویج مطالعه مفید و ایجاد کتابهایی با مزامین مطلوب و قابل پذیرش برای گروههای سنی متفاوت در این مهم، گام بردارند.
توسعه جامعه منوط به گسترش فرهنگ مطالعه است
این مسئول افزود: جامعه ای می تواند به سوی توسعه فرهنگی سوق داده شود که فرهنگ کتابخوانی و مطالعه مفید در آن جامعه روبه گسترش باشد.
وی یادآور شد: اهمیت مطالعه و علم اندوزی در دین مبین اسلام را می توان در کتاب آسمانی یعنی قرآن کریم و احادث و روایات از پیامبر عظیم الاشأن و ائمه اطهار(ع) مشاهده کرد و همین بس که خداوند متعال پیامبر خود را با ندای وحی کلمه "اقراء"به پیامبری مبعوث ساخت.
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند ادامه داد: آنچه در شاخص فرهنگی به عنوان توسعه و رواج کتابخوانی و مطالعه مفید مورد توجه می باشد، میزان مطالعه و نوع نگاه هر فردی به کتاب و کتابخوانی است.
وی عنوان کرد: مطالعه زمینه بهتر و بیشتر دانستن و بهتر سخن گفتن، اندیشیدن و بهتر عمل کردن را به فرد می آموزد و می توان گفت مطالعه تنها راه رسیدن به علم است چراکه اگر مطالعه نباشد، علمی هم در کار نخواهد بود که لازم است این مهم را به عنوان یک فرهنگ در جامعه خود رواج دهیم.
قاسمی فرزاد افزود: کتابهایی که زمینه بسیاری از انحرافات فکری را برای جوان و یا نوجوان ایجاد می کند که در راستای جلوگیری از اثرات عمیق آن لازم است زمینه و بستر جامعه را به سوی مطالعه مفید هدایت کرد.
وی بیان داشت: کتابهایی مفید هستند که که زمینه رشد علمی، عملی، فرهنگی ، فرهنگی و اجتماعی را داشته باشد و آنچه ایجاد انگیزه و زمینه ارتقای توانایی ذهنی و توسعه دانش کاربردی و ارتقای مهارتهای عملی و در نهایت برای پرورش و تعالی فرد در راستای به فعلیت رساندن استعدادهای وی به صورت کاربردی دارد، همین مطالعه مفید خواهد بود.
فرماندار دماوند با اشاره به سند چشم انداز بخش فرهنگ عمومی در افق 1404 ایران اضافه کرد: در این سند ارتقای شاخصهای کتابخانهای در ابعاد مختلف همچون نهادینه کردن مطالعه مفید، فراهمسازی زیرساختهای فیزیکی، مجازی و انسانی و دیگر موارد ما را بر این می دارد که به این مقوله مهم توجه ویژه ایی داشته باشیم.
میزان مطالعه مفید در جامعه بسیار کم و محدود است
وی یادآور شد: میزان مطالعه مفید در جامعه ما بسیار کم و محدود است که اگر بخواهیم زمینه ارتقاء سطح مطالعه را در جامعه افزایش دهیم توجه به پنج محور خانواده، مدرسه و مراکز آموزشی، کتابداران و کتابخانه ها، رسانه های گروهی و ملی و در نهایت ناشران و مؤلفان مورد تاکید و توجه هستند.
این مسئول افزود: این خانواده است که می تواند با توجه به سطح اقتصادی، فرهنگی، اعتقادی و دیگر موارد اعضای آن خانواده را به توانمندی های برتر و سطوح بالاتر علمی هدایت کند.
وی با بیان اینکه کتابداران کتابخانهها، از عوامل مؤثر در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به شمار میروند، گفت: کتابداران با روشهای خلاقانه خود میتوانند فعالیتهای کتابخوانی را رشد داده و حتی به حوزههای بیرون از کتابخانه بکشانند.
وی تأکید کرد: اگر کتابداران کتابخانهها از حیث علم کتابداری و اخلاق انسانی، رشد کاملی داشته باشند، بدون تردید، همچون معلمان و استادان در ترویج فرهنگ مطالع مؤثر خواهند بود.
قاسمی ادامه داد: کتابخانههای عمومی در صورت برخورداری از کتابهای مناسب و کتابداران متخصص و توجه به نیازهای مراجعان، میتوانند عامل مؤثری در تشویق اقشار مختلف مردم به مطالعه شوند.
رسانه ها نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه ایفا می کنند
وی با اشاره به نقش رسانه های گروهی در سوق دادن مخاطبان به فرهنگ مطالعه عنوان کرد: رسانه ها با ایجاد تبلیغات در زمینه کتاب و کتاب خوانی برای گسترش فرهنگ مطالعه، نقش مهمی را ایفا می کنند که لازم است این مهم را در موفقیت کمیته ستاد نهضت مطالعه مفید شهرستان مورد توجه قرار داد.
مدیر عالی اجرایی شهرستان دماوند افزود: ناشران و مولفان را نیز در اشاعه فرهنگ کتابخوانی و میزان تمایلات و نیازهای خوانندگان چون استانداردهای چاپ و نشر و همچنین گسترش قلمرو نمایش و توزیع کتاب توسط کتاب فروشیها مورد توجه قرار داد.
نظر شما