به گزارش خبرگزاري مهر، خبرگزاري فوق گزارش داد مراكز انتخاباتي در شهر كركوك با استقبال چشمگيري از سوي اكراد روبرو شد و پس از آنكه رهبران كردستان از آنها خواستند در انتخابات شركت كنند صف هاي طولاني در مقابل دفاتر ثبت نام انتخاباتي تشكيل دادند.
مسئولان محلي در كركوك تاكيد مي كنند پس از آنكه رهبران كردستان از اكراد كركوك خواستند براي شركت در انتخابات 30 ژانويه ثبت نام كنند، تاكنون حدود يكصد و بيست هزار كرد براي شركت در انتخابات ثبت نام كرده اند.
منابع افزودند بر اساس توافقنامه امضا شده ميان دولت موقت عراق و رهبران اكراد حدود 142 هزار كردي كه پس از سرنگوني صدام وارد كركوك شدند در انتخابات شركت خواهند كرد.
شايان ذكر است مجلس محلي كردستان چند روز پيش در اربيل تشكيل جلسه داد و با مشاركت اكراد كركوك در انتخابات شوراي استان موافقت كرد.
رهبران كردستان كه تا پيش از اين شركت خود در انتخابات كركوك را مشروط به تغيير ساختار جمعيتي منطقه كركوك كرده بودند سرانجام پس از مدت ها بحث و جدل بر سر اين موضوع با هيات عالي مستقل انتخابات عراق به توافق رسيدند تا در انتخابات محلي در استان التاميم و بزرگترين شهر آن يعني كركوك شركت كنند.
اين توافق به اكرادي كه ساكنان واقعي كركوك بودند و صدام آنها را از آن شهر بيرون كرد اجازه مي دهد در انتخابات اين منطقه شركت كنند.
به گفته فريد ايار سخنگوي هيات عالي مستقل انتخابات عراق، اكراد تصميم گرفتند پس از حل مشكل رانده شدگان از كركوك كه اجازه خواهد داد در انتخابات شركت كنند، تصميم قبلي خود مبني بر تحريم انتخابات را تغيير دهند و در انتخابات شركت كنند.
حدود 19 حزب در انتخابات محلي كردستان از جمله 5 حزب كردي شركت مي كنند كه حزب دمكرات به رهبري مسعود بارزاني و اتحاديه ميهني به رهبري طالباني شركت نخواهد كرد اما ميران عضو حزب دمكرات كردستان به رهبري بارزاني گفت : ما نامزدهاي خود را معرفي خواهيم كرد.
انتخابات براي انتخاب 18 شوراهاي استان در 30 ژانويه همزمان با انتخابات مجلس عراق و انتخابات پارلمان كردستان برگزار خواهد شد. هيات عالي اجرايي انتخابات اخيرا اعلام كرده است 450 هزار شهروند در كركوك نام خود را براي راي دادن ثبت كرده اند.
شايان ذكر است پيش از اين بارزاني و طالباني به تعويق افتادن انتخابات درشهر كركوك را تا زمان حل مشكلات و ساماندهي معضلات آن شهر و بازگشت اكراد و تركمانهاي رانده شده در زمان رژيم صدام به آن و خروج اعراب مهاجر از آن كه از سوي رژيم صدام به اين شهر منتقل شده بودند، مطرح كردند .
با وجود درخواست برخي گروه هاي اقليت براي تعويق انتخابات فضاي كلي عراق به سمت ضرورت برگزاري آن در موعد مقرر پيش مي رود و در اين راه مراجع ديني و شخصيت هاي سياسي مذهبي و مسئولان دولت موقت بر برگزاري انتخابات در موعد مقرر تاكيد كرده اند.
نظر شما