به گزارش خبرنگار مهر، حسن کیائیان مدیر نشر چشمه در اختتامیه جشنواره «گفت» و در بخش تجلیل از داوود رمضانشیرازی مدیر انتشارات سنایی درباره فعالیتهایی که وی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و برای صنف انجام داده است، گفت: تشکیل کمیسیونها و کارگروههای تخصصی در اتحادیه، پیگیری معافیت مالیاتی کتابفروشان، شرکت در تمام کمیسیونهای اقتصادی مرتبط با حوزه نشر در مجلس و وزارت ارشاد، قانونی کردن فعالیت ناشران و کتابفروشان در مناطق مسکونی برخی از فعالیتهای وی در زمانی که ریاست اتحادیه را برعهده داشت، بوده است.
وی ادامه داد: تشکیل کمیته پژوهشی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، شرکت فعال در جمعهای مشورتی وزارت ارشاد، مکاتبه، مذاکره و پیگیری بیوقفه مسائل و مشکلات عرصه نشر، تلاش موفقیتآمیز برای سپردن مسئولیت بخش داخلی نمایشگاه کتاب به صنف، انتقال توزیع کاغذ یارانهای به شرکت تعاونی، فرستادن نماینده به هیئت خرید کتاب وزارت ارشاد، برگزاری سمینارهای مختلف و تشکیل کلاسهای آموزشی در اتحادیه نیز از دیگر ثمرات حضور آقای شیرازی در ریاست اتحادیه بوده است.
مدیر نشر چشمه از دیگر فعالیتهای مفید مدیر نشر سنایی در دو دوره ریاستش بر اتحادیه ناشران و کتابفروشان اینگونه گفت: استفاده از دانش و تخصص کارشناسان در اتحادیه، انجام نظرسنجیهای تخصصی، گردهماییهای ادواری اعضای اتحادیه، برپایی مراسم بزرگداشت برای پیشکسوتان، گلریزان، راهاندازی انجمنهای صنفی مرتبط با حوزه نشر، انتشار منظم نشریه «گزارش کتاب»، الکترونیک کردن سیستمهای بایگانی و ثبت اطلاعات اتحادیه، تنظیم قرارداد تیپ بین ناشر و مولف از دیگر فعالیتهایی است که میتوان بدانها اشاره کرد.
کیائیان در پایان اشاره کرد: هنر آقای شیرازی این است که در 8 سال ریاستش در اتحادیه به ما هنر مدارا، راستگویی و درستکاری را آموخت. جا دارد اینجا از زندهیاد جلال فهیم هاشمی مدیر نشر روزبهان هم یادی بکنیم و برای بهبود حال بایندوریان نیز دعا کنیم.
در ادامه مراسم رضا یکرنگیان مدیر نشر خجسته نیز با یادی از زندهیاد فهیمهاشمی و دیگرانی که برای عرصه نشر تلاش کرده و امروز بین ما نیستند، گفت: قدردانی از بزرگان و فرهیختگان رسم ایرانیان پاکنهاد است و نمونه آن هم مراسم امروز است که از یک پیر فرزانه عرصه نشر تجلیل به عمل میآید.
وی ادامه داد: داوود رمضان شیرازی از پلکان مقابل مسجد امام تا ریاست اتحادیه و بازرس کنونی شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان بیش از 60 سال کار در عرصه نشر و بیش از 50 سال کار صنفی مداوم را پشت سر گذاشته است. او در انتشار آثار متقدمین و متأخرین تلاش زیادی کرده است و 50 سال مورد مشورت قرار گرفتن و حل اختلاف اعضای صنف افتخار بزرگی است.
یکرنگیان مهمترین تلاش رمضانشیرازی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان را اینگونه برشمرد: کوشش برای تصدی امور چاپ و نشر توسط اصناف و فعالان این عرصه و نه توسط دولت و وزارت ارشاد که در بخشی از آنها نیز موفق بود، مهمترین کار در کارنامه وی در اتحادیه است.
وی افزود: داوود رمضان شیرازی که ما او را به نام حاجی شیرازی میشناسیم به ما یاد داد که منافع صنف را به منافع خودمان ارجح بدانیم تا خودمان هم نفع ببریم. او از بزرگان نشر برای مشورت و گفتگو دعوت به عمل میآورد؛ کاری که کمتر سابقه داشته است.او به کار گروهی و دانستن نظر مردم اعتقاد داشت.
مدیر نشر خجسته اشاره کرد: من در دوران تصدی آقای شیرازی فهمیدم که کار اتحادیه فقط دادن جواز کار نیست، بلکه میتواند با همه محدودیتهای موجود کارهای سترگ انجام دهد. دایر کردن کلاسهای آموزشی و انتشار نشریه، مراسم گلریزان و تقدیر از ناشران پیشکسوت، فراخواندن اعضای اتحادیه و سپردن مسئولیتهایی به آنها بر اساس شناخت از تواناییهایشان از دیگر کارهای مهمی است که آقای شیرازی انجام داد.
وی در پایان گفت: گرفتن مسئولیت بخش ناشران داخلی نمایشگاه کتاب برای صنف واقعا تلاش مهمی بود که به نتیجه هم رسید. آقای هاشمی و شیرازی هیچگاه برای صنف چرتکه نینداختند و نگفتند ما آنقدر برای صنف وقت گذاشته و کار کردهایم. آنها به ما راستی و راستگویی را یاد دادند و اینکه جوانمرد باشیم. امروز جای آقای بایندوریان بین ما خالی است و برای سلامتی وی دعا میکنیم.
نظر شما