۲۱ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۱۷

مجلس تصویب کرد؛

حبس و شلاق برای واردکنندگان بدون مجوز مواد آرایشی، بهداشتی و خوراکی

حبس و شلاق برای واردکنندگان بدون مجوز مواد آرایشی، بهداشتی و خوراکی

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات، صادرات، نگهداری، حمل و نقل و عرضه و فروش وسایل پزشکی، مواد خوراکی آشامیدنی، بهداشتی و ‌آرایشی بدون اخذ مجوز از وزارت بهداشت نماید به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه در ادامه بررسی لایحه یک فوریتی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر کردند هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات، صادرات، نگهداری، حمل و نقل، توزیع، عرضه و فروش دارو یا وسایل پزشکی، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کند و یا اقدام به واردات و صادرات داروها، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی بهداشتی و تجهیزات و ملزومات پزشکی تقلبی یا فاقد تاریخ مصرف و مضر به سلامت مردم کند، به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می‌شود.

مجازات مقرر در این ماده مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست.

بر اساس تبصره یک این ماده: حمل، نگهداری، عرضه و فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات های این ماده است . بر اساس تبصره 2 این ماده آیین نامه اجرایی این ماده با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قچاق کالا و ارز تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فصل پنجم این لایحه یک فوریتی مصوب کردند در صورتی که قاچاق کالاهای ممنوع به نحو سازمان یافته ارتکاب یابد ، مرتکب علاوه بر مجازات های مقرر به مجازات های زیر نیز محکوم می‌شود:

الف- دو تا 5 سال حبس برای کالای با ارزش تا 5 میلیارد ریال

ب- 5 تا 10 سال حبس برای کالای با ارزش بیش از 5 میلیارد ریال

بر اساس تبصره این ماده کسانی که در ارتکاب جرایم آن ماده نقش سازماندهی، هدایت و یا سردستگی گروه سازمان یافته را برعهده دارند حسب مورد به حداکثر مجازات های مقرر در بند های الف و ب محکوم می شوند.

نماینده مجلس در ماده 24 نیز مقرر کردند در صورتی که کالاهای غیر ممنوع و یا ارز به نحو سازمان یافته قاچاق شود علاوه بر ضبط کالا و یا ارز و اعمال مجازات های موضوع ماه 15 این قانون حسب مورد مرتکب به مجازات های زیر محکوم می‌شود:

الف- 6 ماه تا دو سال حبس برای کالا و ارز به ارزش تا یک میلیارد ریال

ب- دو تا 5 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق تعزیری برای کالا و ارز به ارزش تا 10 میلیارد ریال

پ- 5 تا 10 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق تعزیری برای کالا و ارز با ارزش بیش از 10 میلیارد ریال

بر اساس تبصره این ماده کسانی که در جرایم فوق نقش سازماندهی، هدایت و یا سرکردگی گروه سازمان یافته را برعهده دارند حسب مورد به حداکثر مجازات های مقرر در بندهای الف ب و پ محکوم می شوند.

کد خبر 1507057

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha