به گزارش خبرنگار مهر، ساسان ناطق عصر چهارشنبه در جلسه بررسی شعر آئینی در استان اظهار داشت: تلاش می کنیم با وجود کمبود فضای اداری و آموزشی و عدم تزریق اعتبار مناسب با ایجاد این کارگاه از شاعران پیشکسوت و جوانان این حوزه حمایت کنیم.
وی ساماندهی و ضرورت تشکیل محفلی برای گردهمایی و تبادل تجربیات اساتید و پیشکسوتان با شاعران جوان و خوشقریحه را از مهمترین اهداف ایجاد کارگاه شعر آیینی در حوزه هنری عنوان کرد.
سرپرست حوزه هنری استان با بیان اینکه در این کارگاه شاعران جوان ضمن ارائه آثار خود، از حضور اساتید استانی و کشوری بهرهمند خواهد شد، افزود: شعر آیینی ریشه در باورها و آموزههای اسلامی دارد.
وی اضافه کرد: اردبیل از دیرباز به برخورداری از شاعران آیینی شهرت داشته و شاعرانی چون شمس عطار اردبیلی، بیضای اردبیلی، مضطر اردبیلی، انور، منزوی و یحیوی که با خلق مضامین شعری قوی، ذائقه مخاطبان ولایتمدار و حسینی اردبیل را سیراب کرده اند.
ناطق ترکیب سازی و مضمونیابی، استفاده از زبان و آرایههای ادبی، بزرگنمایی و تبیین حقیقت مسلم و... را از مهمترین ویژگیهای شاعران متعهد شعر آیینی برشمرد و ابراز داشت: آنچه این شاعران پیش چشم مخاطب میگشایند، منظر، درک و معرفتی جدید و زیباست.
وی پرداختن به زوایا و گوشههای مغفول مانده، در کنار مطالعه قرآن، نهجالبلاغه و کتب دینی، حماسی، عرفانی و اخلاقی، برای غنا و استحکام واژهها را از وظایف شاعر آیینی دانست و تصریح کرد: شعر آیینی فقط در محدوده آموزههای قرآنی یا اشعار نبوی و رضوی خلاصه نمیشود و گستره این شعر چنان وسیع است که اشعار توحیدی، جهاد، اخلاقیات و عدالت را نیز دربرمیگیرد.
سرپرست حوزه هنری استان با بیان اینکه. حضور جوانان با قالبهای شعری جدید میتواند در این کارگاه امیدوارکننده باشد، یادآور شد: اما قبل از آن شاعران جوان شعر آیینی باید درک درستی از تاریخ داشته باشند و با فرهنگ دینی شیعه آشنا شوند.
نظر شما