به گزارش خبرگزاری مهر، علی داننده در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر منطقه ای یادواره امام حسین (ع) گفت: واقعه عظیم عاشورا سرشار از سوژه های ناب بوده و غنی ترین منبع برای خلق آثار فاخر هنری است.
داننده اظهار داشت: هنرمندان ما برای خلق آثار هنری فاخر می توانند از نمادهای عینی و انسانهای وارسته واقعه سترگ عاشورا الهام بگیرند و نیازی به اسطوره سازی و شخصیت پردازی ندارند.
وی افزود: وقایع متعدد ارزش مدارانه و انسان سازی در روز عاشورا اتفاق افتاده و ذهن نخبگان در طول تاریخ را به خود معطوف ساخته است و هر صحنه از این نهضت عظیم می تواند دستمایه هنرمندان برای تولید آثار متنی و نمایشی باشد.
وی با اشاره به توانمندی و پتانسیل هنرمندان عرصه تئاتر استان گفت: این جشنواره با هدف معرفی ابعاد شخصیتی امام حسین(ع)و پرداخت هنری به مسائل و موضوعات مرتبط با واقعه عاشورا برگزار شده است.
وی همچنین تهیه، تولید و تدوین آثار غنی و متقن در موضوع سوگواره ها در خصوص امام حسین (ع) را از دیگر اهداف این جشنواره عنوان کرد.
داننده با اشاره به اینکه اگر متون تولید شده برخاسته از اندیشه ها، تجارب و دستاوردهای مردم بوده و پاسخگوی نیازهای اجتماعی و اعتقادی آنان باشد، موجب ارتقای فکری مخاطب و محتوای تئاتر می شود، گفت: موضوعاتی که بر فطرت و هویت دینی و اسلامی ما منطبق باشد از قدرت تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطبان برخوردار خواهد بود.
وی با تاکید بر اهتمام اداره کل ارشاد استان به تولید متون نمایشی بومی و ارزش مدار خواستار تولید متون نمایشی منطبق بر فرهنگ اسلامی و ایرانی در جهت تقویت ارزشهای دینی و روحیه خودباوری و ابتکار و خلاقیت جوانان شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: این اداره کل در کنار برگزاری جشنواره های مختلف در حوزه تئاتر با توجه به اهمیت شناسایی و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص و ترویج و توسعه فرهنگ و هنر متعهد و رسالت مدار به برگزاری مسابقه درخصوص تولید متون نمایشی بومی و منطبق بر ارزش ها اقدام می کند.
وی گفت: حمایت هدفمند از این آثار مورد توجه بوده و متنهای نمایشی تولید شده در دور قبل چاپ و در اختیار علاقمندان حوزه تئاتر قرار می گیرد.
داننده با اشاره به فعالیتهای شاخص این اداره کل در 9 ماه سال 1390 گفت: برگزاری جشنواره های متعددبا گستره ملی و بین المللی در حوزه هنر عکاسی، برگزاری نمایشگاه های کتاب در سطح استان، برگزاری جشنواره وبلاگ نویسی در حوزه قرآن و تولید آثار مرتبط با مفاخر از اهم فعالیتهای این اداره کل است.
وی همچنین از چاپ و انتشار کتاب جامع 29 بهمن در تبریز خبر داد.


نظر شما