دکتر کریج بارتالامه استاد دانشگاه ری دیمر در کانادا در خصوص تأثیر فلسفه تحلیلی بر کاربردی شدن موضوعات اخلاقی به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا باید توجه داشت که آرای فیلسوفان تحلیلی ریشه در آرای عصر روشنگری دارند.
وی افزود: گاهی در این فلسفه، مسائل اخلاقی به عنوان موضوعات کاربردی فلسفه تحلیلی واقعی پنداشته نشده است. به عبارت دیگر اخلاق و مسائل آن در عداد مسائل کاربردی و عملی فلسفه تحلیلی از سوی فیلسوفان تحلیلی به شمار نیامده است.
این فیلسوف معاصر تصریح کرد: بر این اساس برای نمونه اخلاق به احساسات و احساسات گرایی تقلیل و تحویل یافت. به رغم اینکه در نفس مدرنیته نکات قابل تأملی نیز وجود داشت ولی قرن بیستم فلسفه روشنگری را به تاراج برد.
وی یادآور شد: رجوع و بازگشت فلسفه تحلیلی به اخلاق امری ضروری و اساسی است اما سؤال این است که فلسفه تحلیلی چگونه خواهد توانست به این امر مبادرت ورزد و چگونه می تواند بر چالشها مسلط شود.
استاد الهیات دانشگاه ری دیمر کانادا تأکید کرد: جریان پست مدرن اگر چه بحث بازگشت به اخلاق را مطرح میکند اما این جریان فکری فاقد بنیانهای لازم برای تحقق این موضوع است.
کریج بارتالامه تصریح کرد: در حال حاضر معتقدان به دین و فیلسوفان روشنگری باید رویکرد جدی به اخلاق را مورد توجه داشته باشند.
وی یادآور شد: در حال حاضر فیلسوفان تحلیلی مسیحی مانند آلوین پلنتیگا مورد حمایت معتقدان به دین و فلسفه مبتنی بر دین است. در واقع تلاشهای او در حوزه اخلاق از منظر دینی و فلسفه مبتنی بر دین مورد حمایت است.
این الهی دان در پایان تصریح کرد: بازگشت دین و توجه دین به اخلاق امری مهم و ضروری برای دنیای امروز است. اما در مورد فلسفه تحلیلی باید بگویم به شخصه موافق فلسفه قارهای هستم تا فلسفه تحلیلی.
نظر شما