به گزارش خبرنگار مهر، روزانه حدود چهار هزار زائر ایرانی وارد عراق می شوند و تنها 6 روز فرصت دارند تا به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند. زیارت حضرت سید الشهدا ابا عبدالله الحسین(ع)، زیارت حضرت ابالفضل العباس(ع)، زیارت مولا امیرالمومنین(ع)، زیارت امامین عسگرین(ع) و زیارت مساجد مقدسه و برخی از مقامها از مهمترین مکانها برای زیارت زائران عتبات عالیات برشمرده می شود.
در میان این زیارتها زائران با حضور بر سرمزار برخی از چهره ها و مکانهای دینی و مذهبی و تاریخی سفر و سیاحت معنوی خود را پر بارتر می کنند که می توان به زیارت قبر مختار ثقفی، مسلم ابن عقیل، هانی ابن عروه و...اشاره کرد.
ولی رسوخ برخی از خرافه ها موجب شده تا رنگ و بوی معنوی زیارت عتبات خدشه دار شود. به عنوان نمونه اگر نقشه روز واقعه کربلا را تصور کنید مکانی که حضرت زینب(س) بر بالای آن ایستاد (تل زینبیه) فاصله چندانی با گودال قتلگاه نداشت و مکان کنونی که تبدیل به زیارتگاه تل زینبیه شده است با واقعیت منطبق است که البته در مورد محل خیمه گاه هم صدق می کند ولی برخی از مکانها مانند مکانی که حضرت امام حسین(ع) حضرت علی اصغر(ع) را بر روی دستان مبارک خود گرفت در جایی واقع شده که نمی تواند با نقشه ترسیم شده فرضی از روز واقعه منطبق باشد یا برخی از مکانها و مقامهای دیگر که هنوز سندیت آنها اثبات نشده که متاسفانه محل عبادت و زیارت زائران شده است و در این میان گروهی با نیت خیر یا سودجویی زائران را به این سو فراخوانده و حتی منبع درآمدی هم برای خود ایجاد کرده اند.
این آسیب خرافه گرایی یکی از موضوعات مورد بحث در نشست مداحان و روحانیون کاروانها با مسئول بعثه مقام معظم رهبری در کربلا بود که مسئولان بعثه به روحانیون و مداحان کاروانها تاکید کردند در مورد اهمیت زیارت عتبات بیشتر به زائران توضیح دهند تا از مسیر جدا نشوند.
البته روحانیون و مداحان کاروانها هم لب به انتقاد گشوده و اعلام کردند که زائران تقصیری ندارند وقتی مسئولان حج و زیارت بسته های فرهنگی و آموزشی قبل از سفر به عتبات تدارک ندیدند زائران هم بدون هیچگونه اطلاعات تاریخی و مذهبی دقیق و صحیح پا به شهرهای نجف و کربلا و کاظمین می گذارند در معرض آسیب قرار می گیرند که در پاسخ به این اعتراضات مسئولان بعثه قول دادند این بسته های فرهنگی قبل از سفر در اختیار زائران قرار بگیرد.
----------------
گزارش از سید هادی کسایی زاده
نظر شما