۲۵ دی ۱۳۹۰، ۱۶:۰۴

نوید تاکید کرد/

باید آموزش و پرورشی متناسب با نظام اسلامی ایجاد کنیم

باید آموزش و پرورشی متناسب با نظام اسلامی ایجاد کنیم

قزوین- خبرگزاری مهر: دبیرکل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر این که باید بتوانیم آموزش و پرورشی متناسب با نظام اسلامی ایجاد کنیم گفت: دوران تحصیل در مقطع ابتدایی با یک سال افزایش، شش ساله می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دهمین همایش شوارهای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق تابعه استان قزوین به مناسبت هفته شوراها در محل استانداری قزوین برگزار شد.

مهدی نوید در این همایش در ساختار نظام آموزشی 3-3-6 ، استقرار نظام سنجش صلاحیت های عمومی، نظام ملی تربیت معلم، خلاقیت و نوآوری، ارزشیابی و تضمین کیفیت، رتبه بندی مدارس و بالندگی و شایسته سالاری پیش بینی شده است.

دبیرکل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش از سال 83 مطرح شده و در طول پنج سال حدود 600 نفر از کارشناسان خبره آموزش و پرورش، صاحب نظران حوزه و دانشگاه با این سند همکاری داشته اند.

وی با بیان اینکه در این سند از آخرین یافته های علمی و پژوهشی نیز استفاده شده است یادآورشد: سند تحول بنیادین در 35 نشست تخصصی مورد بررسی و گفتگوی کارشناسی قرار گرفته و در صحن علنی شورا در 23 نشست با موضوع سند تحول ارائه و تصویب شده است.

این مسئول بیان کرد: باید بتوانیم آموزش و پرورشی متناسب با نظام اسلامی ایجاد کنیم که تحول بنیادین با این سند محقق خواهد شد.

وی نقش شوراهای آموزش شهرستانها را در این سند بسیار پر رنگ و شاخص عنوان کرد و گفت: با مطالعه تجربیات و نکات علمی داخلی و بین المللی به این نتیجه رسیدیم که ارتقاء کیفیت آموزش پرورش نیازمند مشارکت همه عوامل ذیربط و دخیل در فعالیت های آموزشی و پرورشی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با این وزارتخانه ارتباط دارند.

نوید گفت: یکی از عوامل موثر و کارآمد در تعلیم و تربیت کشور شوراها با عضویت استاندار، فرماندار، بخشدار و ائمه جمعه هستند که با توانمندی و فرصتهایی که در اختیار دارند می توانند برای ارتقاء آموزش پرورش نقش مهمی ایفا کنند.

وی افزود: زمانی کشور به رشد علمی دست خواهد یافت که از انسانهای فرهیخته استفاده مناسبی شود و از آنجایی که رشد این گونه افراد از سنین نوجوانی و جوانی، بخشی در خانواده و بخشی در مدرسه و اجنماع صورت می گیرد توجه به این مقطع سنی امری ضروری است.

دبیرکل عالی شورای عالی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: باید سرمایه گذاری در دوران دبستان را جدی بگیریم تا در آینده بتوانیم سیستم آموزشی بهینه و بهتری را در اختیار داشته باشیم و با استفاده از انسانهای فرهیخته به توسعه کشور کمک کنیم.

وی یادآورشد: تمامی کسانی که می توانند در فرآیند اموزش پرورش کمک کنند باید در این زمینه مشارکت جدی داشته باشند و چون حضور افراد فرهیخته در این کارها موجب کاهش آسیبهای اجتماعی می شود باید موانع حضور افراد فرهخیخته در تربیت اسلامی را برطرف کنیم.

مقطع دبستان شش ساله می شود

نوید گفت: سیستم آموزشی 3-3-6 از ابتدای مهرماه سال آینده اجرایی می شود.

وی افزود: مدارس ابتدایی باید خود را آماده کنند تا کلاس های بیشتری داشته باشند و با اضافه شدن یک سال به مقطع ابتدایی دانش آموزان کلاس پنجم وارد کلاس ششم خواهند شد.

این مسئول بیان کرد: مقطع راهنمایی یک پایه تحصیلی نخواهد داشت و برای مدیریت این کار، ستادهایی در استانها ایجاد شده است و تمام زوایای پنهان و پیدا مشخص و بررسی شده و با تبادل نظر با مدیران کل آموزش و پرورش استان ها به نظر می رسد مناسب ترین سیستم برای دبستان انتخاب شده است.

نوید گفت: این نظام در مقایسه با سیستم 4-3-5 مناسب ترین روش برای کودکان است چون با شرایط روحی کودکان سازگارتراست و برتری نظام 3-3-6 این است که دوران ابتدایی که مستعد ترین سن برای کودکان است یک سال افزایش می یابد و باعث پایداری آموخته های علمی و تقویتی بچه ها می شود.

وی یادآورد: این سیستم به تدریج اجرایی می شود و در آینده اگر شرایط آماده شود دوران ابتدایی هم به دوران سه ساله ابتدایی تقسیم خواهد شد.

نوید اظهارداشت: اگر امکانات فضای آموزشی، نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز تامین شود، دوران سه ساله اول ابتدایی به سه ساله دوم ابتدایی تبدیل و مسائل اخلاقی و آموزشی و زمینه تعلیم بیشتر کودکان فراهم شده و از سال آینده اگر پایه ششم مستقر شود بتدریج سایر موارد اجرایی خواهد شد.

وی بیان کرد: ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش نیازمند اصل مشارکت پذیری و مشارکت جویی و همراهی و همکاری همه عناصر ذینفع است که امیدواریم از این همکاری استفاده بیشتری شود.

دبیرکل عالی شورای عالی وزارت آموزش و پرورش افزود: سند ملی آموزش و پرورش از بنیان های نظری و سند تحول راهبردی در نظام تربیتی جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود.

ضرورت تغییر کتب و نحوه تدریس

نوید اظهارداشت: تغییر کتب و نحوه تدریس معلمان و مربیان لازم و ضروری است ولی عناصر پیدا و پنهان در آموزش و پرورش وجود دارند که آینده پژوهی مبتنی بر آموزه های دین را اجتناب ناپذیر می کند.

دبیرکل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: حاکمیت اصل مشارکت بر مبنای نظری و علمی، افزایش مشارکت و اثربخشی همگانی بویژه خانواده در متعالی کردن نظام تعلیم و تربیت و تقویت و نهادینه کردن مشارکت اثر بخشی از عمده فعالیتهای شوراها در هرچه بهتر برگزار شدن تحول بنیادین در آموزش و پرورش است.

کد خبر 1509839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha