به گزارش خبرگزاری مهر، سعیدالله قرهبیگلو اظهار داشت: هدف استاد عابد در اشعارش، سیری عاشقانه در مسیر کربلا و نگاهی عارفانه و مخلصانه به حوادث دردناک و جگر سوزی که در آن جا اتّفاق افتاده و نعت جانبازان جبهة حقّ و باطل است.
وی افزود: استاد عابد همانند یک مخلص پاکباخته و یک عاشق شیفتة، به این واقعه نگریسته و تمام همّش مصروف این شده است که مبادا مسائل خرافی و عامیانه را به این حماسه بزرگ آمیخته کند.
قرهبیگلو افزود: صحبت او از ماجرای عاشورا، مقلّدانه و چشم بسته نیست بلکه او مخلصانه و آگاهانه صحبت میکند و تمام تلاشش حفظ حرمت مردان و زنانی است که سر در راه عشق دادند و علَم افتادة دین را برفراز بلندترین قلّههای ایمان بر افراشتند.
وی گفت: استاد عابد کلامی بر زبان نمیآورد که حرمت آن بزرگواران حماسه آفرین، آن نمادهای مقاومت و ایثار که مصّممانه ، مرگ را استقبال کردند و بیحرمتی و شکنجههای جسمی و روحی را با سربلندی پذیرفتند و تحمل کردند، بشکند و وی آن بزرگواران را به همان سان که هستند بر قلل مرتفع افتخار نگه میداشت و نشان میداد که مقاومت یاران کربلا، خاک مذلّت در چشم دشمنان پاشید.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: استاد عابد به شعر قدیم و شگردهای آن کاملا آشناست و بعضی از قصاید او با بهترین قصاید زبان فارسی برابری میکند.
وی افزود: این شاعر بلندآوازه از صور خیال و صنایع شعری تا آن حدّ که از تصنّع دور باشد در جای جای شعر خود استفاده کرده و ظهور جناس و تشبیه و تلمیح به آیات و احادیث و گاه کلمات مشایخ در شعر وی بسیار هست.
قره بیگلو گفت: استاد عابد به زبان قرآن وحدیث و ادب عرب و امثال و حکم آن زبان و کلام مشایخ آشنا بود و بازتاب اطلاّعات وسیعش در آن زمینهها در سراسر اشعارش مشهود است و در اوج الهام شاعرانه و تأثّر قلبی از فاجعههای تکان دهندة کربلا، نگاه به مردم و اجتماع را فراموش نمیکند.
همایش بزرگداشت استاد "محمدعابد تبریزی" بیست و هشتم دی ماه جاری در مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز برگزار می شود.
نظر شما