به گزارش خبرگزاری مهر، تراب محمدی افزود: قدمت این مسجد تاریخی مربوط به دوره عباسیان است که با اتمام مرمت، همزمان با دهه مبارک فجر به بهره برداری می رسد.
وی گفت: دال و ذال امامزاده هایی بودند که در زمان حکومت خلفای عباسی به دار آویخته شده و در امامزاده ای واقع در جنب مسجد کنونی دال ذال دفن شدند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان معماری مسجد دال ذال را جزو مساجد شبستانی عنوان کرد و تصریح کرد: اغلب مساجد آذربایجان شرقی مطابق با اقلیم آب و هوایی سرد ساخته شده و فاقد ایوان هستند.
محمدی با اشاره به مرمت های انجام شده در مسجد دال ذال گفت: در ابتدا با آسیب شناسی و آسیب نگاری های صورت گرفته روی این بنا، مسجد رفع خطر شده و مرمت های اضطراری مانند پی بندی، استحکام بخشی و مرمت گنبدها و طاق ها انجام شد.
وی تصریح کرد: طاق ها و گنبدها کاملا تک خورده و چهار ستونی که گنبد روی آنها قرار داشت از جای خود خارج شده بودند که با مرمت گنبد و تعویض ستونها، دوباره سر جای اصلی خود قرار گرفتند.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی ادامه داد: پس از این اقدامات، بندکشی و مرمت جداره ها نیز انجام شده و ساماندهی روی قسمت های حیاط و پشت بام نیز صورت گرفت.
محمدی یادآور شد: رفع الحاقات اضافه شده، تعویض درب و پنجره ها، مرمت جداره های حیاط و اجرای سرویس های بهداشتی از دیگر اقدامات مرمتی انجام گرفته در مسجد دال ذال به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از آثار تاریخی شامل مساجد ثبت شده آذربایجان شرقی که مرمت آنها به اتمام رسیده و آماده بهره برداری هستند همزمان با دهه مارک فجر افتتاح خواهند شد.
نظر شما