جلیل عظیمی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه جنوب شرق تهران به مناسبت هفته وقف، پیامبر و اهل بیت (ع) را اولین واقفان این عرصه معرفی کرد و گفت: ایشان قصد داشتند با این کار نوعی همدلی و همیاری نسبت به همنوعان و ضعیفترها در جامعه رایج شده و مردم را نسب به سرنوشت خویش شریک بدانند. برای مثال عزاداریها و تأمین هزینههای مالی آن و زوار کربلا یکی از امور واقفه اهل بیت (ع) بوده که فرهنگ اهل بیت را در جامعه ترویج میکردند.
وی در مورد تأثیر فرهنگ وقف در حفظ میراث فکری و فرهنگی جامعه نیز اظهار داشت: وقف در عرصه فعالیتهای علمی و فرهنگی یکی از موضوعات عمده واقفان است، برای مثال بنیاد البرز، دانشجویان و دانش آموزان با استعداد را تحت پوشش خود قرار داده و کسانی که حتی با یک کتاب یا مقاله موجب خرسندی و خوشبختی مردم جامعه میشوند را حمایت میکند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه جنوب شرق تهران در مورد وقفهای متناسب با شرایط روز گفت: امروز دیگر وقفهای مربوط به عزاداریهای امام حسین(ع) اشباع شده و نیاز جامعه بیشتر علمی و فرهنگی است، یعنی هرکس که با قلم و قدم خود پیشرفتی برای جامعه حاصل، یا خدمتی به بشریت میکند ولی امکانات مالی خوبی ندارد باید تحت پوشش سازمان اوقاف قرار بگیرد. وقف در این موضوعات باعث میشود بار علمی جامعه غنی تر شده و پیشرفت مورد نظر سریعتر روی دهد.
عظیمی در مورد تفاوت کارکرد وقف با سازمانهای خیریه رایج در دنیا هم یادآور شد: وقفی که در اسلام است با خیریهها تفاوت بنیادین دارد و آن نیت "قرب الی الله" در وقف کردن است اما در امور خیریه شخص با احساس نوعدوستی و بشردوستی دست به این عمل میزند هرچند که پسندیده است ولی آن ارج و قرب برگرفته از تعالیم انبیا و اهل بیت(ع) را ندارد.
نظر شما