به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حميد رضا آصفي سخنگوي وزارت امور خارجه در نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سئوالي در خصوص سقوط يك هواپيماي فرستنده جاسوسي درخاك كشورمان گفت : من از اين مسئله اطلاعي ندارم و مراجع مربوط و ذيربط هنوز مطلبي را در اين خصوص به ما اعلام نكرده اند .
سخنگوى وزارت امور خارجه تهديدات اخير مقامات آمريكايى عليه ايران را جنگ روانى با هدف ايجاد فشار بر اروپا دانست و گفت : آمريكايي ها به دنبال اين مسئله هستند كه اروپا در مذاكرات خود با ايران موفق نشود.
وي افزود : اتهامات آمريكايي ها چيز تازه اى نيست ، آنها چند وقت يكبار، جنگ روانى عليه ايران ايجاد مي كنند و هسته اصلى اين اتهامات ، نظامي گري است و ما اين اتهامات را خارج از آن نمي بينيم .
آصفي با اشاره به اينكه صحبت هاي بوش و دوستانش در كشورهاي اروپايي مخاطبي پيدا نكرد و همه با اين اظهارات مخالفت كردند گفت : حتى هم حزبي هاى بوش ، اين سخنان را رد كردند و آن را جنگ تمام عيار عليه همه دنيا دانستند. اين قبيل اظهارات ، نمونه و مصداق روشنى از جنگ مذهبى و فرهنگى است و نتيجه اى جز تنفر مردم دنيا و منطقه ازسياست هاى آمريكا نخواهد داشت و بيشتر خود آمريكا را منزوى خواهد كرد .
وى در خصوص سخنان مقامات رژيم اسرائيل مبنى بر حمله به تاسيسات هسته اى ايران گفت : اظهارات مقامات رژيم صهيونيستى وديك چني معاون رييس جمهور آمريكا دو روى يك سكه است و مبين اين ديدگاه جمهورى اسلامى است كه سياست آمريكا را تل آويومشخص مي كند و لابى صهيونيستها در آمريكا بسيار قوى و تاثير گذار است . آمريكا ناچار است براى پيدا كردن يك جاى خوب در دنياخود را از لابى صهيونيست ها خارج كند.
آصفي افزود : آمريكا منطق غلط "حقانيت از دل زور بيرون مي آيد" را دنبال مى كند درحاليكه نهادهاى بين المللى براى از بين بردن اين منطق غلط تشكيل شده اند .
سخنگوى وزارت امور خارجه ايران با تاكيد بر اينكه جمهورى اسلامى ايران از اين تهديدات ، هيچ خطرى احساس نمي كند گفت : ايران به اندازه كافى قدرت و توان دفاعى دارد كه در مقابل اينگونه تهديدات ، ايستادگى كند.
آصفي درپاسخ به سئوالي درباره احتمال حمله نظامى آمريكا به ايران گفت : در سياست ، پيش بينى كردن خيلى منطقى نيست اما ما عقلا و منطقا چنين چيزى را احتمال نمي دهيم . اين سخنان و اتهامات جنگ روانى است و حمله نظامى به ايران محتمل نيست مگر اينكه كسى بخواهد دست به يك اشتباه استراتژيك بزند.
وي درپاسخ به سئوالى درخصوص ادامه مذاكرات هسته اى ايران و اروپا گفت : هفته گذشته كميته هاى تخصصى اين مذاكرات تشكيل شد و مذاكرات رو به جلو و موفقى داشتيم . در كميته سياسى به اهداف اوليه رسيده ايم و چارچوب ها مشخص شده است . در كميته اقتصادى نيز طرح جمهورى اسلامى ايران مبناى بررسى اروپايي ها قرار گرفته است و دركميته هسته اى نيز در خصوص تضمين هاى عينى، بحث هاى مفصلى مطرح شد و طرح كلى ما در خصوص نحوه استفاده از انرژي هسته اى و ضرورت داشتن چرخه سوخت توسط ايران در اين جلسه تبيين شد.
آصفي در پاسخ به سئوالي در خصوص تقاضاي مجدد آژانس براي بازرسي از پارچين گفت : بازرسان آژانس به پارچين آمدند و از فضاي محيطي آن نمونه برداري كردند و رفتند تا نتايج اين بازرسي را اعلام نمايند بنابراين فكر مي كنيم كه ضرورتي براي بازرسي مجدد وجود ندارد اين در حالي است كه هنوز درخواست جديدي از سوي آژانس اعلام نشده است .
آصفي در پاسخ به سوالي درخصوص عدم شركت خرازي در اجلاس مجمع جهاني اقتصاد در دافوس و شركت خانم ابتكار به جاي خرازي گفت : دكتر خرازي وزير امور خارجه روز پنچ شنبه براي شركت در اين اجلاس به دافوس مي روند .
سخنگوي وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالي درباره رخنه كماندوهاي ويژه آمريكايي به ايران، اين خبر را بي اساس خواند و گفت : آقاي يونسي وزير اطلاعات اين مسئله را تكذيب كردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تعيين رژيم حقوق درياي خزر گفت : كشورهاي مجاور در خصوص مناطق سرزميني خود مختار هستند كه بهره برداري كنند ولي در خصوص تعيين رژيم حقوقي درياي خزر بايد اجماع بين 5 كشور ساحلي وجود داشته باشد و توافقات دو جانبه يا سه جانيه نمي تواند پايدار باشد .
وي افزود : در20 درصد سرزميني ما هيچ اقدامي صورت نميگيرد، ما در20 درصد خودمان اجازه فعاليت به كسي نميدهيم تا تعيين رژيم حقوقي درياي خزر صورت گيرد. اميدواريم اين رژيم تعيين شود كشورها بايد تفاهم كنند و به چيزي برسند كه منافع همه را تامين كند.
آصفي در پاسخ به سئوالي درخصوص اينكه ايران از اظهارات مقامات كاخ سفيد غافلگير نشده است گفت : اين غافلگيري بايد براي مقامات آمريكا باشد كه بسياري از شخصيتهاي شناخته شده خودشان و اروپا و رسانههاي آمريكايي اظهارات آنها را رد كردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه حضور موسويان، سعيدي و خوشرو در پارلمان اروپا را جلسهاي به ابتكارپارلمان فرانسه دانست و گفت: از ايران هم در اين جلسه دعوت شد و ديدگاههاي ايران نسبت به موضوعات مختلف بيان شد كه جلسهاي خوب و سازنده بود.
آصفي درپاسخ به سئوالي در خصوص اينكه تعدادي از كارشناسان هسته اي كشورمان پس از تعطيلي مكانهاي هسته اي به آمريكا سفر كردهاند گفت : اسامي آنها را بگويند تا جواب دهم .(پاسخ گويي در اين زمينه به جلسه آتي و ارايه اسامي اين افراد از سوي سوال كننده موكول شد) .
آصفي در خصوص اينكه آيا تحليل هاي رسانههاي غربي از مذاكرات ايران و اروپا به اين معنا نيست كه كشورهاي اروپايي ميخواهند فعاليتهاي هسته اي ايران را كاملا متوقف و فعاليتهاي تجاري را جايگزين آن كنند گفت: من در خصوص هسته اي خيلي صحبت نميكنم ؛ چرا كه قرار ما با اروپا اين است كه كار را به جلو ببريم، اما خطوط قرمز ما روشن است حق استفاده از فنآوري صلح آميز را حق مشروع خود ميدانيم و در خصوص آن مصالحه نمي كنيم بنابراين هر تحليل و گزارشي را بايد با اين منطبق كرد؛ اگر در اين چارچوب بود درست و اگر خارج از آن بود نادرست بداند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص خريد برليوم از انگليس گفت: در گزارش منتشر شده در اين خصوص جملات ضد و نقيض زيادي بود و اين گزارش مستند نبود. ضمن اينكه مصرف برليوم صرفا در فعاليتهاي هسته اي نيست و در مواردي ديگر هم كاربرد دارد .
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي در اين خصوص كه آيا ميان تشديد حملات رژيم صهيونيستي و سياستهاي محمود عباس براي قلع و قمع مبارزان فلسطينيها هماهنگي وجود دارد گفت: در اين خصوص در موقعيتي نيستم كه بتوانم اظهارنظركنم ، اسراييليها با تهديداتي كه مطرح ميكنند درسايه آن ها اقدامات ديگري را در دنيا انجام ميدهند.
آصفي در خصوص لايحه اي ارائه شده ازسوي استراو، وزير امور خارجه انگليس به پارلمان كشورش براي عدم شركت انگليس درحمله احتمالي به ايران گفت: ما يك صحبت كلي با اروپا داشتهايم كه بايد مقيد باشيم روابط ما احترام آميز و بدون هر گونه تهديدي باشد و اين اقدام در طي صحبتها بوده يا چيز ديگري را نميدانم.
وي در پاسخ به سئوالي كه با توجه به اين هدف آمريكا آيا چشم انداز حمله آمريكا به ايران را چگونه ميدانيد گفت: من براي خودم چشم انداز دارم ولي براي شما چشم اندازي ندارم.
آصفي در پاسخ به اينكه برخي از نمايندگان مجلس اظهار داشتند كه خاتمي ركورددار سفر به كشورهاي خارجي است در خصوص دستاوردهاي سفر خاتمي به آفريقا گفت: ما با آفريقا روابط تنگاتنگي داريم و در ايران ستاد آفريقا به رياست عارف تشكيل شده است؛ روساي اين هفت كشور آفريقايي به ايران سفر داشتند و سفر خاتمي نيز در پاسخ به دعوت متقابل آنها بود. اسناد بسيار زيادي در اين سفر امضا شد كه به بخش خصوصي و اقتصادي ما كمك ميكند. تعداد اسناد و توافقات صورت گرفته دستاوردي نيست كه بتوان از آن غفلت كرد.
آصفي در خصوص اجلاس آلمان، فرانسه، انگليس و اسپانيا و روسيه با ايران گفت: دوستان اروپايي بايد صحبت كنند و ابتكار عمل پيدا نمايند؛ ماداميكه مذاكرات تامين كنندهاي منافع كشور باشد به آن ادامه ميدهيم كه تا حالا دستاوردهاي خوبي داشته است.
وي در خصوص همكاريهاي اروپا و آمريكا گفت : بحث همكاري اروپا و آمريكا موضوعي در ارتباط با خود آنهاست ما يك توجه جدي به اروپا دادهايم و آن اين است كه دلايل تهران و مشكلات رفتار غير منطقي آمريكا بوده كه اروپا بايد از اين جهت مراقب باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص توقيف ژنراتورهاي ارسالي آلمان به ايران گفت: اين موضوع در دست پيگيري با نهادهاي مختلف آلماني است و سفارت ما در آلمان نيز آن را دنبال كرده و منتظر پاسخ هستيم.
وي در خصوص فعاليتهاي تروريستي در كويت گفت: متاسفانه دنيا به خاطر رويكرد يك جانبه آمريكا نا امنتر شده و نا امني در سراسر منطقه حاكم است . براي برخورد با تروريسم بايد يك اراده جمعي وجد داشته باشد و عقلاي دنيا بايد بررسي كنند چگونه ميتوان تروريست ها را از بين برد و اين گونه نيست كه با قلدري بتوان ريشه تروريست را خشك كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در خصوص اظهارات اخير عدنان پاچهچي عليه ايران گفت: نبايد به اين معدود اظهارات توجه كنيد آنچه مهم است اين است كه نظرسنجيهاي ديگران نشان ميدهد80 درصد مردم عراق علاقمند به انتخابات هستند.
آصفي در خصوص كميته مشترك قوه قضاييه و وزارت امور خارجه با بيان اينكه وزارت امور خارجه با دستگاههاي مختلف جلسه دارد گفت: براي اتهاماتي كه نسبت به ايران صورت ميگيرد و براي سوالاتي كه به خصوص در مورد سفارتخانههاي ما در خارج مطرح است جلساتي را با قوه قضاييه نيز داريم.
آصفي با بيان اينكه در مورد عضويت ايران در شركت كروپ آلمان و خروج آن قبلا صحبت كردهام گفت: وزارت اقتصاد يا صنايع در اين مورد پاسخگو هستند.
نظر شما