به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا رکنی قبل از ظهر سه شنبه به مناسبت هفته هوای پاک در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به حجم بالای تولید زباله در استان قم، بیان داشت: تنها در بخش زباله های خانگی ما روزانه 700 تن زباله خشک و تر تولید می کنیم که از این مقدار 662 تن مربوط به شهر قم است.
وی با بیان این که زباله های شهر قم فعلا بدون انجام هیچ فرآیندی روی آنها به صورت دپو در سایت البرز دفع می شود، یادآور شد: البته به تازگی با انجام طرحی فاز اول فرآینده تفکیک زباله از مبدا در سه منطقه یک، سه و چهار شهر قم با تلاش شهرداری و مشارکت بخش خصوصی شروع شده است.
رکنی در ادامه بیان داشت: 68 درصد زباله های خانگی قم زباله های تر هستند که قابلیت تبدیل به کود کمپوست و عالی را دارند و مابقی شامل زباله های خشک نیز قابل بازیافت هستند که اجزای تفکیک شده این زباله ها می تواند توسط کارخانه های بازیافت استان دریافت و تبدیل به مشتقات نفتی شوند.
تولید سالانه 8 هزار و 500 تن پسماند ویژه در قم
وی همچنین به میزان پسماندهای ویژه در سطح استان اشاره کرد و گفت: در استان سالانه 8 هزار و 400 تن پسماندهای ویژه و عمدتا شامل زباله های عفونی و صنعتی تولید می شود که از این مقدار 16 درصد شامل پسماندهای بیمارستانی و 80 درصد مربوط به بخش صنعت و به ویژه واحدهای تصفیه روغن در شهرک صنعتی سلفچگان است و 4 درصد مابقی شامل سایر پسماندها می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم اضافه کرد: ما روزانه در حدود 200 تن ضایعات سنگبری ها و پنج هزار تن زبالههای عمرانی و ساختمانی در استان داریم که با مدیریت مناسب می توانیم این ها را بازیافت و به ارزش افزوده تبدیل کنیم.
وی به برخی اثرات مخرب زیست محیطی نخالههای ساختمانی اشاره کرد و بیان داشت: تخریب سطحی خاک، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش تنوع زیست محیطی و از بین رفتن زمین های حاصلخیز جهت کشاورزی بخشی از اثرات مخرب تولید این نوع پسماندهاست که با مدیریت بیشتر می توان تهدید ها را تبدیل به فرصت و اراضی را از نابودی در امان نگه داشت.
رکنی در بخش دیگری از سخنان خود بر دفع اصولی زباله ها در شهرها و روستاهای استان تاکید کرد و یادآور شد: در این راستا در بخش مرکزی سایت البرز راه اندازی شده که زباله های شهرهای قم و قنوات و روستاهای این بخش در این سایت جمع آوری می شود، همچنین در بخش جعفریه نیز یک سایت دفع زباله 10 هکتاری راه اندازی شده است.
وی با بیان این که سایت دفع زباله بخش کهک نیز با وسعتی بالغ بر 10 هکتار جانمایی و مورد تائید کارگروه مدیریت پسماند قرار گرفته که قرار است با اعتباری برابر 200 میلیون تومان راه اندازی شود، یادآور شد: احداث سایت های دفع زباله سلفچگان و دستجرد در بخش های سلفچگان و خلجستان نیز در حال پیگیری است.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم بیان داشت: روزانه در حدود 700 تن زباله خانگی خشک و تر در قم تولید می شود.
کد خبر 1511818
نظر شما