به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در ابتدای این مصاحبه نوشت: آمریکاییها در عملیاتهای خود در افغانستان و پاکستان از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می کنند که معمولا مورد انتقاد شدید واقع می شود. البته این گونه عملیاتها برای خود آمریکاییها نکات مثبت فراوانی دارد از جمله اینکه جان نیروهای امنیتی آنها تهدید نمی شود و در مقایسه با عملیات زمینی و یا حمله با جنگنده های نظامی سرنشین دار هزینه کمتری دارد.
در ادامه آمده است: اما درعملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بسیاری افراد بیگناه که هیچ ارتباطی با گروههای تروریستی ندارند کشته می شوند.
بر اساس اعلام وب سایت pakistanbodycount.org از سال 2004 حدود 2686 نفر بیگناه در عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در پاکستان کشته شده اند. بر اساس تحقیقات یک تیم بین المللی حدود بیست درصد افرادی که در این عملیاتها کشته شده اند اصلا هیچ ربطی به تروریستها نداشته و غیرنظامی بوده اند.
"فلیکس بوهر" از کارشناسان و اساتید دانشگاه بوخوم آلمان در همین رابطه مصاحبه ای را با نشریه استاندارد انجام داده و در آن اظهار داشته که از نظر حقوق بشری تفاوتهایی که بین پاکستان و افغانستان وجود دارد این است که افغانستان درگیر جنگ بوده، ولی دولت پاکستان از جبهه های جنگ محسوب نمی شود و شرایطی که در این کشور رخ می دهد هیچ ربطی به گروههای بین المللی ایساف ندارد. عملیات گروههای ایساف تنها به عنوان مبارزه علیه شورشی ها در افغانستان قابل توجیه است.
این کارشناس آلمانی در ادامه با تاکید براینکه از زمان کشته شدن اسامه بن لادن در پاکستان توسط آمریکا روابط بین این دو کشور متشنج شده همچنین اظهار داشت استقلال و تمامیت ارضی پاکستان از طرف واشنگتن مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: آمریکائی ها حکم مرگ را بدون تشکیل یک دادگاه قانونی (علیه متهمان ترور) انجام می دهند. در عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در پاکستان اغلب غیر نظامیانی که تنها به صورت تصادفی درمحل بوده اند کشته می شوند. این در حالی است که در شرایط صلح بین دو کشور هرگز اجازه چنین اقداماتی وجود ندارد.
این کارشناس آلمانی در ادامه اظهار داشت: عملیات هواپیماهای بدون سرنشین به خودی خود جنایت جنگی نیست و در اصل هیچ تفاوتی با استفاده از یک جت جنگنده ندارد و در بسیاری موارد امکان شناسایی از این راه بهتر انجام می شود. اما این بدین مفهوم نیست که حملات هواپیماهای بدون سرنشین نمی تواند به یک جنایت جنگی تبدیل شود.
این اتفاق زمانی که این عملیاتها غیر نظامیان را مورد تهدید قرار داده و یا قوانین حقوق بشر را نادیده بگیرد مثلا در حمله روی تاسیسات صلیب سرخ و یا روی مبارزان مجروح که نمی توانند از خود دفاع کنند.
بوهر در بخش پایانی این مطلب نوشت: در مناطق قبیله نشین پاکستان اغلب عملیاتهای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی اجرا می شود که مشخص نیست چه تعداد افراد بیگناه در آن مجروح و یا کشته می شوند. این حملات برخلاف خواست حکومت پاکستان شکل می گیرد. بنابراین حملات هدایت شده توسط سازمان امنیتی سیا در این کشور یک نقض آشکار حقوق بشر محسوب می شود.
نظر شما