فرحناز علیزاده، مدرس کارگاه داستاننویسی «روزنه کتاب» فرهنگسرای اخلاق به خبرنگار مهر گفت: چند ماهی است که فرهنگسرای اخلاق کارگاه داستاننویسی، مکاتب و نقد ادبی برگزار میکند که در این کلاسهای ضمن آموزش مراحل مختلف داستاننویسی سعی میشود به نقد آثار داستانی ایرانی و خارجی نیز بپردازیم.
وی ادامه داد: در کارگاه ابتدا یکی از عناصر داستاننویسی آموزش داده میشود و سپس از حاضران خواسته میشود بر اساس آنچه آموختهاند بخشی از داستانشان را بنویسند و در نیم ساعت پایان جلسه داستانها خوانده و ایرادهای آنها گرفته میشود. بعد از چند جلسه بچهها موفق به نوشتن داستانهای کاملی میشوند.
این نویسنده با اشاره به اینکه آموزش نقد ادبی نیز در دستور کار این کارگاهها است، بیان کرد: آموزش نقد ادبی به افراد کمک میکند ایرادهای کار خود و دیگران را بهتر انجام دهند و همچنین در روند نگارش داستان به آنها کمک میکند.
علیزاده افزود: ما هر ماه یک جلسه نقد داستان هم داریم که از قبل کتابی را انتخاب کرده و پس از مطالعه آن به نقد آن میپردازیم. این کتابها غالباً از بین آثار مطرح ادبی معاصر کشورمان و به ویژه آنهایی که در جوایز ادبی حایز رتبه شدهاند، انتخاب میشود. البته ما یکسری جلسات چخوفخوانی نیز داریم که در آنجا به خواندن و بررسی آثار چخوف میپردازیم.
مدرس کارگاه داستاننویسی «روزنه کتاب» در پایان گفت: این کارگاههای آموزش داستاننویسی 2 ماه است آغاز شده و قرار است تا یک سال ادامه داشته باشد. استقبال از جلسات خوب بوده و ما کلاس زیر 20 نفر نداریم. همچنین ما در نظر داریم داستانهای خوب را در نشریات ادبی منتشر کنیم.
نظر شما