به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر" در مطلبی با اشاره به اینکه طالبان اولین دفتر خارجی خود را در قطر تاسیس خواهد کرد به بررسی پشت پرده های این واقعه پرداخته و نوشت: در پس این اقدام قطر حقایق بسیاری نهفته است.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: شبکه الجزیره تحت کنترل دوحه می باشد. در جریان بهار عربی این شبکه تلویزیونی اخبار زیادی را از تحولات منطقه گزارش می داد. گزارشاتی که این شبکه از عربستان سعودی و یا بحرین می دهد بسیار محتاطانه تر تنظیم و ارائه می شود که بیانگر خط و مشی قطر است.
به گفته "اندر بانک" از کارشناسان مسائل خاورمیانه در انستیتو "گیگای هامبورگ" چندین سال است که قطر تلاش می کند تا به یک بازیگر مهم در عرصه دیپلماسی تبدیل شود. اینکه حالا قطر دفتر طالبان را در کشور خود می گشاید در هر صورت علامتی است که این کشور می خواهد در سطح فرامنطقه ای خود را نشان دهد. در این میان عربستان سعودی نیز در ایفای نقش میانجی بین طالبان و غرب با قطر هماهنگ عمل می کند.
"تاگس انسایگر" در بخش دیگری از این مطلب نوشت: مهمترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه در قطر قرار دارد که 13000 نیرو در آن مستقر هستند. نیروهای امنیتی آمریکایی جنگ عراق را از این پایگاه فرماندهی می کردند. به گفته "بانک" هدف آمریکا مهار و کنترل ایران در منطقه می باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت که در چنین شرایطی امیر قطر سعی می کند نقش یک بازیگر اصلی را ایفا کند. وی در سال 1995 پدر خود را کنار زد تا به این ترتیب به زعم خود به روند انزوای کشورش پایان دهد.
قطر ریاست اتحادیه عرب را عهده دار است و در این مسئولیت خود اخیرا مداخله نیروهای نظامی کشورهای عربی در سوریه را خواستار شده است.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد اما این رویکرد جدید کشور قطر در اصل راه رفتن بر لبه تیغ است. اگر قطر رویکرد یکجانبه گرایی را در پیش گیرد ایفا کردن نقش میانجیگری در منطقه برای دوحه سخت تر می شود.
بانک همچنین اظهار داشت که این کشور تنها با در نظر گرفتن شرایط خود در عرصه دیپلماسی وارد می شود. دیپلماسی قطر در سودان و یمن موفقیتی به دنبال نداشت.
نظر شما