۲۸ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۲۱

آقاجانی خبر داد:

پیش‌بینی 600 مگاوات برق برای تولید سه میلیون تن در فولاد هرمزگان

پیش‌بینی 600 مگاوات برق برای تولید سه میلیون تن در فولاد هرمزگان

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل فولاد هرمزگان گفت: برای توسعه ظرفیت فولاد هرمزگان تا سه میلیون تن باید پیش‌بینی 600 مگاوات برق را از هم اکنون داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی آقاجانی پیش ازظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه‌های آتی فولاد هرمزگان برای اجرای طرحهای توسعه‌ گفت: این اراده وجود دارد که یکسال و نیم تا دو سال دیگر به سقف دو و پس از آن سه میلیون تن برسیم و از آنجائیکه کشور ایران به لحاظ نیاز داخلی به فولاد جزو کشورهای رو به رشد و مصرف کننده فولاد است از این رو می‌طلبد تا با توان هرچه بیشتر برای دستیابی به ظرفیت اسمی و اجرای طرحهای توسعه‌ آن تلاش کنیم. البته نباید فراموش کرد که معادن نیز همپای تولیدکنندگان فولاد باید خود را توسعه دهند و نسبت به افزایش تولید مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های فولادسازی اقدام کنند.

وی در خصوص برق مصرفی موردنیاز در فولاد هرمزگان تصریح کرد: تا سقف 1.5 میلیون تن اسلب، ما به 300 مگاوات برق نیاز داریم و برای توسعه تا سه میلیون تن باید پیش‌بینی 600 مگاوات برق را از همین الان داشته باشیم.

مدیرعامل فولاد هرمزگان میزان اشتغالزایی فولاد هرمزگان تا دستیابی به ظرفیت کامل 1.5 میلیون تن اسلب را هزار و 500 نفر مستقیم و شش هزار نفر غیر مستقیم خواند و گفت: 80 درصد از این میزان نیرو را افراد بومی منطقه تشکیل می دهند که این اشتغالزایی با اجرای طرح توسعه تا سطح دو برابر افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه وجود این کارخانه در منطقه، شور و نشاط خاص و رونق اقتصادی بیشتری را موجب شده، افزود: خوشبختانه از هم اکنون نه تنها صنایع جنبی کوچک و بزرگ قطعه ‌ساز در جوار این کارخانه در حال شکل‌گیری و احداث هستند بلکه رشته‌های دانشگاهی مرتبط نیز در حال پذیرش دانشجویان متخصص برای بکارگیری در این صنعت هستند.

وی اظهارداشت: با آینده‌ خوبی که در انتظار این مجموعه و کارکنان آن است این نوید را می‌دهیم که در آینده‌ای نه چندان دور تمامی افتخارات کسب شده در فولاد مبارکه این بار توسط فولاد هرمزگان تکرار خواهند شد و شادابی مضاعفی نه تنها در مجموعه بلکه در هرمزگان حاکم خواهد شد کما اینکه بعد از سفر رئیس جمهور و افتتاح رسمی این شرکت به خوبی می‌توان این شور و نشاط را در هرمزگان مشاهده کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه فولاد هرمزگان نگینی تابان بر ساحل خلیج فارس است، افزود: این طرح 1.5 میلیون تنی یکی از طرحهای چندگانه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی بوده که در راستای تحقق سند چشم انداز بیست ساله برای افزایش ظرفیت تولید در نظر گرفته شده است. این طرح شامل دو مدول احیاءمستقیم، دو کوره قوس الکتریکی، دو کوره LF و یک ماشین ریخته گری دو خطه به انضمام تأسیسات جنبی است.

وی در خصوص تکمیل فازهای مختلف این شرکت گفت: از سال 87 یکی از مدولهای احیای آن و از سال 88 نیز دیگر مدول احیاء مستقیم آن وارد مدار تولید شد که بطور متناوب در تولید قرار داشتند ضمن اینکه استارت یکی از کوره‌های قوس الکتریکی این کارخانه در اواخر سال 89 بصورت تستی انجام شد و در فروردین ماه سال 90 هم یک اسلب آزمایشی از ماشین ریخته‌گری این کارخانه گرفته شد.

مدیرعامل فولاد هرمزگان در ادامه با اشاره به تاخیرهایی که پیش از این به دلایل فنی برای افتتاح فولاد هرمزگان صورت گرفته بود، تصریح کرد: از آنجائیکه دانش فنی تولید تختالهای فولادی در هرمزگان نبود از این رو باید شرکتهای خارجی یا یک شرکت داخلی این وظیفه را بر عهده می‌گرفتند که بهترین شرایطی که از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی می‌توانست رقم بخورد همین واگذاری شرکت به فولاد مبارکه بود.

آقاجای عنوان کرد: خوشبختانه این واگذاری از این نظر تجربه کافی، هم برای راه‌اندازی و هم برای نصب تجهیزات دیگر و توسعه‌های آتی در فولاد مبارکه موجود بود زیرا بین خطوط تولید فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان مشابهت تجهیزاتی و عملکردی بسیار وجود دارد از این رو با همکاری نزدیک و صمیمانه مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه با کارکنان دلسوز و تلاشگر فولاد هرمزگان این شرکت در مدت زمان کمتر از آنچه که پیش‌بینی می‌شد، راه اندازی شد چنانچه به غیر از این راهکار هرگونه اقدام دیگری صورت می‌گرفت هم هزینه ی بیشتری در بر می داشت و هم مدت زمان زیادی را به خود اختصاص می داد.

آقاجانی کمک در تامین مواد اولیه و تجهیزات و قطعات موردنیاز فولاد هرمزگان توسط فولاد مبارکه را یکی دیگر از نقاط قوت این تصمیم بخردانه خواند و گفت: حمایت فولاد مبارکه در این خصوص نیز به ما این امکان را می‌دهد که حداقل برای تامین قطعات یدکی و تجهیزات موردنیاز خطوط تولید کمتر با چالش جدی روبرو شویم و بتوانیم در فاصله‌ای که به ظرفیت اسمی می‌رسیم نواقص طرح را در همه‌ی زمینه‌ها با تجارب موجود در فولاد مبارکه کامل کنیم.

وی اضافه کرد: انتقال دانش فنی بخش دیگری از این معامله برد برد است که خوشبختانه نه تنها توانستیم در کمتر از سه ماه همه تجهیزات را در مدار تولید قرار دهیم بلکه با رفع کردن مشکلات فنی، شرکت را در مسیر تعالی روزافزون قرار دهیم.

آقاجانی به رکوردهای بدست آمده در فولاد هرمزگان اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون ما به رکورد 22 ذوب رسیده‌ایم که این میزان تولید بسیار امیدوار کننده است.

آقاجانی با بیان اینکه این کارخانه در قالب یک طرح بوده و هنوز نیازمند اصلاح و تکمیل است افزود: کماکان بارهای زیادی از این شرکت بر روی دوش فولاد مبارکه است که البته تلاش مدیریت و کارکنان هر دو مجموعه این است که هرچه سریعتر این محدودیتها و کاستی‌ها بر طرف شوند.

کد خبر 1512541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha