به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدشهاب الدین صدر روز چهارشنبه در چهارمین همایش علمی داروسازان کشور در سالن غرضی بیمارستان میلاد افزود: بر اساس مطالعه ای که طی 12 سال در کشور انجام شده است، مصرف دارو هر سال سیر صعودی داشته و 2 برابر شده است.
وی با اعلام اینکه این مطالعه مربوط به سالهای 76 تا 87 است، گفت: از سال 76 تا 87 مصرف داروهای تولید داخل 2 برابر و داروهای وارداتی 3 برابر شده است که جای تامل دارد.
صدر همچنین از افزایش سرانه مصرف دارو از 266 عدد در سال 76 به 453 عدد در سال 87 خبر داد و افزود: این اعداد نشان دهنده رشد 70 درصدی سرانه مصرف دارو در کشور است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با اعلام اینکه در سال 76 داروهای تولید داخل حدود 27 برابر داروهای وارداتی بود، گفت: در سال 87 این وضعیت به 19 برابر رسیده که نشان می دهد سهم واردات دارو افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه ارزش داروهای مصرفی در کشور بیش از 17 برابر شده است، ادامه داد: سرانه ریالی مصرف دارو در سال 76 حدود 2300 تومان بود که در سال 87 این رقم به 36 هزار و 400 تومان رسیده و 16 برابر شده است.
صدر گفت: قیمت یک عدد دارو به طور میانگین در سال 76 حدود 90 ریال بوده است که این رقم به 800 رسال در سال 87 رسیده و 9 برابر شده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه با عنوان این مطلب که قیمت دارو باید طبق مباحث کارشناسی تعیین شود، افزود: تا وقتی که قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای منطقه و همسایه ارزانتر باشد، زمینه قاچاق دارو از کشور فراهم است.
وی تاکید کرد: البته تحمیل هزینه به مردم محل تامل است. زیرا مردم به خصوص بیماران خاص هزینه زیادی برای دارو می پردازند که برای آنها قابل تحمل نیست. ضمن اینکه وزارت بهداشت نیز پاسخگوی فشار قیمتهای دارو به مردم نیست. در حالی که بیمه ها باید با پوشش مناسب، شرایط تهیه داروی ارزان قیمت را برای مردم فراهم کنند.
نظر شما