۲۹ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۳۹

گزارش جلسه/

چالشهای پیش روی صادرات سیب زمینی لرستان/ محصولی که زمینگیر شد!

چالشهای پیش روی صادرات سیب زمینی لرستان/ محصولی که زمینگیر شد!

خرم آباد - خبرگزاری مهر: سیب زمینی لرستان به عنوان یکی از مرغوب ترین محصول سیب زمینی در کشور با مشکلات زیادی در حوزه صادرات مواجه است که به نظر می رسد برای تامین منافع استان و سیب زمینی کاران باید توجه ویژه ای به صادرات این محصول صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی و صنایع و معادن خرم آباد با موضوع بررسی وضعیت تولید و صادرات سیب زمینی لرستان در محل این اتاق برگزار شد.

دبیر خانه کشاورز لرستان و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خرم آباد در این رابطه اظهار داشت: استان لرستان از لحاظ کشت سیب زمینی یک استان جوان و بکر محسوب می شود و به همین دلیل سیب زمینی تولید شده در لرستان کمترین آلودگی را دارد.

میزان تولید سیب زمینی در لرستان 120 هزار تن است

مرتضی هادی پور به پتانسیل بالای تولید سیب زمینی در لرستان اشاره کرد و گفت: در برخی از مناطق استان میزان تولید سیب زمینی از 50 تن نیز فراتر می رود.

وی ادامه داد: به همین دلیل لرستان هم از لحاظ تناژ در هکتار و هم از لحاظ پائین بودن آلودگی ها برای کشت سیب زمینی منطقه بکری محسوب می شود.

به گفته هادی پور میزان تولید سیب زمینی در لرستان 120 هزار تن است که در بین شهرستانهای استان، شهرستان ازنا با 60 هزار تن تولید در سال مقام اول و الیگودرز با 40 هزار تن مقام دوم تولید سیب زمینی در استان را به خود اختصاص داده است.

وی همچنین با اشاره به مزیتهای تمرکز کشت سیب زمینی استان در شهرستانهای ازنا و الیگودرز گفت: این امر سبب می شود که برنامه های ترویجی، آموزشی و برنامه های صادراتی به راحتی پیاده شود.

مشکلات پیش روی صادرات سیب زمینی لرستان

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خرم آباد نیز در این رابطه گفت: در زمینه صادرات سیب زمینی استان مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها مشخص نبودن درصد سموم موجود در آن است.

محمد جمشیدی یادآور شد: برای رفع مشکل موجود، کشاورزان باید نمونه محصولات خود را برای تست میزان سموم به آزمایشگاههای مواد غذایی استان بدهند.

وی به دیگر مشکلات پیش روی محصول سیب زمینی استان اشاره کرد و افزود: همچنین عدم بسته بندی مناسب موجب کاهش صادرات این محصول از استان شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خرم آباد ادامه داد: کشاورزان لرستانی بایستی با همکاری و کمک صادرکنندگان بسته بندی های رایج گونی را اصلاح کرده و با بسته بندی مناسب تر نسبت به صادرات این محصول اقدام کنند.

وی همچنین به تشریح نتایج بازدید از انبارهای نگهداری سیب زمینی شهرستان ازنا پرداخت و گفت: با وجود اینکه سطح زیر کشت سیب زمینی در شهرستانهای ازنا و الیگودرز نسبت به استانهای همدان و اصفهان ناچیز است ولی از نظر نحوه نگهداری در انبار وضعیت کنونی بسیار مناسب است.

جمشیدی تصریح کرد: انبارهای موجود در دو شهر ازنا و الیگودرز شرایط و استانداردهای لازم را برای نگهداری سیب زمینی به نحو احسن دارند به طوری که درصد یخ زدگی و گندیدگی سیب زمینی در این انبارها بسیار کم است.

تشکیل تشکل سیب زمینی کاران در لرستان ضروری است

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان نیز در این جلسه با اشاره به پتانسیل بالای استان چه از لحاظ تولید و چه از لحاظ بازرگانی در زمینه محصول سیب زمینی، بیان داشت: تشکیل تشکل یا صنف سیب زمینی کاران برای ساماندهی و ایجاد ارتباط بهتر میان فعالان در این بخش ضروری است.

مهرداد فتحی همچنین خواستار استفاده از کارشناسان جهاد کشاورزی برای برطرف کردن معایب و تولید محصول مطلوب و متناسب با سلیقه بازار هدف شد و بر ضرورت استخراج استانداردهای لازم توسط جهاد کشاورزی و اعلام آن به کشاورزان تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به مشکل بسته بندی سیب زمینی در استان، عنوان کرد: نمونه بسته بندی های صادراتی برای کشاورزان مشخص شود و برنامه ریزی برای عملیاتی کردن بسته بندی مطلوب صورت گیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان یادآور شد: همچنین ایجاد ارتباط بیشتر و بهتر میان صادرکنندگان با کشاورزان برای حذف واسطه ها ضروری است تا منافع بیشتری نصیب کشاورزان شود.

حمایتهای جهاد کشاورزی از سیب زمینی کاران

کارشناس بذر و صیفی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان لرستان نیز بر لزوم تولید سیب زمینی سالم در استان تاکید کرد و از صدور گواهی برای سیب زمینیهای سالم از سوی جهاد کشاورزی لرستان خبر داد.

سعید بهاروند گفت: برای تولید محصول سالم مراحل مختلفی باید طی شود که اولین مرحله استفاده از پایه های بذری عاری از آلودگی هاست.

وی افزود: یکی از بذرهای سالم برای سیب زمینی بذر "مینی تیوبر" است که باید استفاده از این نوع بذر را گسترش داد و از آنجایی که لرستان، استان جوانی در زمینه تولید سیب زمینی است پایه های بذری بایستی در استان خودمان تولید شود.

بهاروند گفت: دومین مرحله تولید سیب زمینی سالم ، کاهش استفاده از کود و سموم است که متأسفانه این امر مهم در استان رعایت نمی شود.

وی همچنین از حمایتهای جهاد کشاورزی در قالب اعتباراتی برای آزمون خاک و اندازه گیری میزان سموم و بقایای کودها در گیاهان برای کمک به سیب زمینی کاران استان خبر داد.

ضرورت تسهیل در امور گمرکی صادرات سیب زمینی

یکی از سیب زمینی کاران لرستانی و عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خرم آباد نیز در این جلسه گفت: یکی از عمده ترین مشکلات صادرات سیب زمینی در لرستان به موقع نرسیدن محصول به مقصد است به طوری که در بسیاری از مواقع سیب زمینی زمانی به دست مصرف کننده می رسد که سبز شده و به علت سمی بودن قابل استفاده نیست.

رحیم شوشتری تصریح کرد: برای رفع مشکل موجود باید در روند صادرات به خصوص در زمینه امور گمرکی و یا قرنطینه تسهیل صورت گیرد تا محصول به موقع به دست مشتری برسد.

وی همچنین از دغدغه های سیب زمینی کاران استان سخن گفت و یادآور شد: یکی از نگرانیهای کشاورزان استان این ست که اگر محصول کاملاً با کیفیت با حداقل میزان کود و سموم و با استفاده از بهترین بذرها تولید کنند که باعث افزایش هزینه های تولید می شود، آیا این هزینه های اضافه از سود حاصل از فروش بدست می آید.

عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خرم آباد خواستار حمایت متولیان امر از سیب زمینی کاران استان شد و بیان داشت: در صورت تحقق حمایت ها می توان به ارتقا کیفیت این محصول در استان امیدوار بود.

کد خبر 1513418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha