به گزارش خبرنگار مهر، علی عزیزی ظهر جمعه در کارگاه آموزشی اوریگامی که به مناسبت هفته فرهنگی ژاپن در اصفهان در موزه هنرهای معاصر برگزار شد، اظهار داشت: اوریگامی به معنی "اوری" با اندیشه تا زدن و "گامی" به معنی کاغذ است که ترکیب آنها با یکدیگر کلمه اوریگامی را میسازد.
وی با اشاره به اینکه هدف از هنر اوریگامی آفریدن طرحهای جالب از کاغذ با کمک تاهای هندسی است، بیان داشت: اوریگامی از فواید بسیاری همچون هماهنگی بین چشم و دست و مهارت در دقت را به همراه دارد به گونهای که منجر به افزایش شکیبایی و صبر، مهارتهای خاص جسمانی، نتیجهگیریهای منطقی و ریاضی، افزایش نوآوری و تقویت قوه تخیل مهارت در کارهای فکری میشود.
مسئول آموزش اوریگامی در هفته فرهنگی ژاپن ادامه داد: اوریگامی فقط از تعداد کمی از تاهای گوناگون استفاده میشود، ولی همین تاها میتواند به روشهای گوناگونی ترکیب شده تا طرحهای متفاوتی را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه این طرحها با یک برگ کاغذ مربع شکل آغاز میشود، تصریح کرد: این برگ کاغذ ممکن است به رنگهای متفاوتی باشد و بدون بریدن کاغذ این کار را ادامه داد.
عزیزی ادامه داد: بر خلاف باور عمومی، اوریگامیهای باستانی ژاپن سختگیری کمتری بر اینکه کاغذ بریده نشود، داشتهاند و گاهی از بریدن کاغذ در هنگام آفریدن طرح و یا استفاده از کاغذهای مستطیل، دایره، و دیگر کاغذهای غیرمربع استفاده کردهاند.
وی تاکید کرد: "واشی" کاغذ سنتی اوریگامی در ژاپن است، که متاسفانه این نوع کاغذ در کشور ایران وجود ندارد.
مربی آموزشی اوریگامی با اشاره به اینکه اکنون هنر اوریگامی در سراسر دنیا شناخته شده است، اضافه کرد: ایرانیها به خوبی هنر اوریگامی را میشناسند و برخی از کودکانی که به اینجا آمدند با این هنر به خوبی آشنا بودند.
وی با اشاره به اینکه با اوریگامی میتوان شکلهای متفاوتی را خلق کرد، افزود: این شکلها میتواند تعداد بسیاری از حیوانات، پرندگان، ماهیها، وسایل بازی، دکوری، شکلهای هندسی و اشکالی در ارتباط با گرافیک، معماری، صنعت و غیره را تهیه کرد.
نظر شما