به گزارش خبرنگار مهر، بروشورها و تبلیغات گردشگری مسافرت به خارج از کشور آژانسهای مسافرتی قیمتهای وسوسه کنندهای را برای تورهای گردشگری به رهگذران نشان می دهد این تبلیغات و قیمت های خیره کننده به اندازه ای است که اگر کسی قصد مسافرت به خارج از کشور را هم نداشته باشد وسوسه قیمت ارزان و خدمات بالا او را به فکر می اندازد!
کمتر کسی با دیدن تبلیغ تور هفت روز مسافرت به مالزی در هتل پنج ستاره با ناهار، صبحانه، بلیت رفت و برگشت، ویزا و ترانسفر، همراه با راهنمای محلی و یک تور شهری به همراه شام آن هم تنها 800 هزار تومان دو دو تا چهار تا نمی کند و ته جیبش را نمی شمارد که ببیند آیا می تواند یک بار هم که شده سفر به خارج از کشور را تجربه کند یا نه!
اما این تبلیغات چیست و چگونه دفاتر خدمات مسافرتی یک تور گردشگری به کشورهای حاشیه خلیج فارس را از تور قشم و کیش ارزان تر ارائه می دهند؟
ویزا بخش مهمی از خدمات سفر است. برای سفر به بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه ایران باید ویزا دریافت کرد این ویزا برای هر کشوری قیمت متفاوتی دارد. دفاتر خدمات مسافرتی در تبلیغ تور خود عنوان می کنند دریافت بلیت و ویزا بر عهده آژانس است اما آنها زمانی که مطمئن شدند قصد سفر دارید اعلام می کنند که پول ویزا جدا از هزینه تور است. همچنین افراد زیر سی سال نیز بابت شارژ ویزا باید مبلغی را اضافه تر از هزینه ویزا بپردازند.
بسیاری از لیدرهای دفاتر، زمانی که تور بسته شده خود را برای مسافر شرح می دهند؛ خدماتی بیش از آنچه را در تور هست بیان می کنند با این شگرد مسافر را به دفتر آژانس می کشانند و با زبان مخصوص به خود او را راضی می کنند که در تور ثبت نام کند پس از ورود او به آژانس خدمات یکی یکی حذف می شود به عنوان مثال آنها اعلام می کنند که تور گردشگری به دبی در هتل سه ستاره با صبحانه و ناهار عرضه می شود. اما زمانی که مسافر برای ثبت نام به آژانس می رود ناهار را حذف کرده و اعلام می کنند که این هتل ناهار نمی دهد!
بخش عمده ای از خدمات تور هتل است. هتل پنج ستاره همیشه و همه جا خدمات هتل پنج ستاره را ارائه نمی کند. در بسیاری از مواقع هتل پنج ستاره در فهرست خدمات تورهای گردشگری آورده شده است اما زمانی که مسافر در هتل اقامت می کند متوجه می شود این هتل نامش پنج ستاره است اما خدمات یک هتل سه ستاره را هم ندارد. در این صورت حتی اگر اتاق هتل خود را تغییر دهد نمی تواند هتل را جا به جا کند مگر آنکه پول پبیشتر به آژانس بپردازد و او را به هتل دیگری منتقل کند.
اما در فهرست خدمات تورهای گردشگری خارج از کشور راهنمای محلی فارسی زبان نیز مشاهده می شود شاید مسافران حتی یک بار هم این راهنمای محلی را نبینند مهم این است که او تلفنی شما را می شناسد و برای ترانسفر برگشت از گردشگر ساعت پروازش را می پرسد چون این راهنماها به رغم تبلیغات ارائه شده هیچگاه به صورت مداوم در هتل مستقر نیستند و دائم در حال رفت و آمد به هتلهای مختلف و ارائه خدمات به گردشگران تورهای داخل شهری هستند پس تنها فایده حضور این نوع راهنماها آن است که در آن شهر گردشگری با او تماس گرفته و اطلاعات مختصری درباره شهر دریافت کنید.
در نهایت وقتی مسافر از در آژانس بیرون می آید با یک حساب سر انگشتی متوجه می شود که هزینه تمام شده تور برای او بیش از آنچه که تبلیغ شده بود در آمده است و همین جاست که می گوید برای دریافت خدمات بهتر باید پول بیشتری پرداخت کرد و یا به قول معروف هر چه پول بدهی آش می خوری!
اگر به هر دلیل خدمات ارائه شده با میزان هزینه گرفته شده از مسافر مطابقت نداشته باشد گردشگر حق دارد با معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان محل سکونت مراجعه کرده و شکایت خود را به واحد رسیدگی به شکایات دفاتر خدمات مسافرتی اعلام کند.
نظر شما