به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر "یورگن تودن هوفر" از کارشناسان مسائل خاورمیانه و از نمایندگان سابق پارلمان آلمان که در جریان تحولات جهان عرب و وقوع انقلابهای عربی به بسیاری از این کشورها سفر کرده در گفتگو با روزنامه "تاگس اشپیگل" درباره تحولات سوریه اظهار داشت: در سوریه اعتراضات صلح آمیزی هم علیه اسد و هم در حمایت از وی برگزار می شود و جای تعجب دارد که هر دو گروه هم خواهان دموکراسی هستند. متاسفانه درگیریهای خشونت باری هم در این کشور رخ می دهد که در یک طرف این درگیریها ارتش و سازمانهای امنیتی و در طرف دیگر شورشیان مسلح قرار دارند.
وی افزود: بشار اسد هنوز در بین اکثر قابل توجه مردم سوریه از محبوبیت بالایی برخوردار است. گزارشهایی که غرب از تحولات سوریه ارائه می دهد از واقعیت فاصله بسیاری دارد و مانند گزارشهایی است که قبل از وقوع جنگ عراق از طرف غربیها ارائه می شد. در دوران بهار عربی من به مدت چهار ماه در منطقه بودم. در مصر همه خواهان سقوط مبارک بودند، در تونس هم همه خواستار سقوط بن علی بودند، در لیبی هم قذافی منفور همگان بود اما در سوریه اکثریت قابل توجه مردم بر این عقیده اند که مسئله واقعی اصلی ما بشار اسد نیست.
این تحلیلگر آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: من هرگونه خشونت علیه غیر نظامیان را محکوم می کنم اما ما برای اینکه شرایط کلی در سوریه را درک کنیم باید بدانیم که درصد بالایی از کشته شدگان در این کشور سربازان و نیروهای پلیس هستند که البته در بین آنها غیر نظامیان هم وجود دارند که توسط شورشیان مسلح کشته می شوند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شبکه های الجزیره و العربیه اخبار نادرست و برنامه ریزی شده از نگاه مخالفان سوری را منتشر می کنند تاکید کرد که غرب هم همین اخبار را مجددا اعلام می کند.
تودن هوفر همچنین اظهار داشت: اسد یک پزشک ماهر است که بدون کلک و حقه استدلال می کند. وی به من گفته که دموکراسی امری ضروری برای سوریه است و وی این کشور را به سوی دموکراسی هدایت خواهد کرد. این در حالی است که پادشاه عربستان سعودی، متحد ما غربیها هرگز چنین چیزی را اظهار نداشته است اما اسد یک رای گیری ملی درباره تصویب قانون اساسی دموکراتیک برای مارس آینده را اعلام کرده است.
وی افزود: بشار اسد سوریه را در زمینه تکنولوژی به سوی مدرنیته هدایت کرده و شکنجه را رد کرده است. وی از زمان شروع حکومتش با ساختارهای قدیمی در کشورش مبارزه کرده است. غرب باید به جای اینکه شرایط را متشنج تر کند با رژیم اسد مذاکره کند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: اکثر جنگهایی که غرب به راه انداخته مبتنی بر دروغ بوده است بنابراین من نگران اخبار نادرستی هستم که این روزها درباره سوریه منتشر می شود.
این سیاستمدار سابق آلمانی همچنین گفت: در ده سال آینده دراکثر کشورهای عربی دموکراسی برقرار خواهد شد. همچنین در سوریه. امیدوارم که از راه صلح آمیز این امر محقق شود. متاسفانه آمریکا تلاش می کند از شرایط فعلی در جهان عرب سوء استفاده کرده و خاورمیانه ای را ایجاد کند که در آن هیچ مخالفی نباشد. به همین دلیل اسد (از دید آمریکا) باید برکنار شود، اما دیکتاتورهای دوست ایالات متحده باید باقی بمانند.
وی افزود: سیاستی که آمریکا در قبال سوریه و ایران در پیش گرفته تلاش این کشور برای جبران شکست در جنگ عراق است. جنگ عراق، ایران و سوریه را قدرتمند کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از این گفتگو درباره اهداف آمریکا در عراق اظهار داشت: مطمئنا نفت این کشور برای ایالات متحده مهم بود. در ضمن متاسفانه در بین سیاستمداران این کشور دلایل شخصی نقش مهمی را ایفا می کنند.
دکتر یورگن تودن هوفر در بخش دیگری از این گفتگو درباره اسلام و نگاه غرب به مسلمانان اظهار داشت: بعد از حوادث تروریستی 11 سپتامبر ناگهان مسلمانان به عنوان یگ گروه تندرو معرفی شدند. اما زمانی که من آمار و ارقام را بررسی می کنم می بینم که در 300 سال گذشته هیچ کشور اسلامی غرب را مورد حمله قرار نداده است اما ما دائما این کشورها را مورد حملات خود قرار داده ایم. در هر یک از این جنگ ها قربانیان مسلمانان دهها برابر بیشتر از تلفات غرب بوده است.این مسئله ضروری است که ما درک کنیم مسلمانان دقیقا به اندازه ما غربیها ارزش دارند.
نظر شما