به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدعلی محققی رئیس مرکز تحقیقات کانسر گفت: این دیدار به دنبال اجرای پروژه Programme of Action for cancer Therapy یا PACT در کشور انجام شد. این پروژه ای است که آژانس بین المللی انرژی اتمی با همکاری سازمان جهانی بهداشت اجرا می کند و تاکنون در چندین کشور دنیا پیاده شده است.
وی دلیل اجرای این پروژه را افزایش بار بیماری سرطان در کشورها خواند و افزود: با توجه به اینکه در کشورهای درحال توسعه، سرطان در آینده تبدیل به یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت می شود باید برنامه هایی در سطح ملی برای کنترل این بیماری تدوین کرد.
محققی، نظام معتبر ثبت سرطان را یکی از محورهای اصلی این برنامه برشمرد و گفت: برنامه های مختلف ثبت سرطان در کشور اجرا می شود بنابراین تقویت این برنامه ها و تهیه گزارشهایی که بتواند مرجع تصمیم گیری مسئولان نظام سلامت قرار گیرد بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: با روشهای معتبر آماری می توان از حجم و ابعاد این بیماری در گروه های مختلف سنی و مناطق مختلف کشور آگاهی پیدا کرد و براساس این اطلاعات بهترین و سریعترین تصمیم را برای کنترل بیماری اتخاذ کرد.
رئیس مرکز تحقیقات کانسر، شناخت عوامل خطر و پیشگیری در سطح اولیه را موضوع دیگر برنامه PACT خواند و گفت: بسیاری از سرطان ها قابل پیشگیری در سطح اولیه هستند مثل سرطان هایی که در اثر مصرف دخانیات و عوامل تغذیه ای ایجاد می شوند.
محققی با بیان اینکه غربالگری و تشخیص زودرس در کنترل سرطان اهمیت ویژه ای دارد افزود: با پایه گذاری برنامه های غربالگری که منجر به کاهش مرگ و میر می شود می توان از عواقب وخیم و پیشرفت بیماری جلوگیری کرد به عنوان مثال تاثیر این برنامه در سرطان سینه به اثبات رسیده است.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 70 هزار مورد از انواع سرطان در کشور رخ می دهد افزود: مسئله دیگر درمان سرطان هایی است که در کشور اتفاق می افتد و بار سنگینی را به نظام سلامت تحمیل می نماید لذا استفاده از روشهای مبتنی بر شواهد برای ریشه کنی بیماری و افزایش کیفیت زندگی این بیماران چالش بزرگ نظام سلامت است که با استفاده از شیوه های علمی و شواهد و تجربیات نظام های معتبر علمی و آموزشی و درمانی دنیا می توان در این راستا اقدام کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به تدوین و اجرای برنامه های طب تسکینی گفت: گروهی از بیماران در مراحل پیشرفته بیماری هستند و یا درمان های آنان منجر به معلولیت ها یا دردهای مزمن شده است. روش های علمی وجود دارد که منجر به کاهش آلام بیماران و افزایش کیفیت زندگی آنان می شود این روش ها مورد توجه نظام سلامت ما هم قرار گرفته است و به مشکلات این گروه از بیماران رسیدگی می کند.
محققی، توسعه زیرساختهای درمان سرطان از جمله رادیوتراپی، جراحی، شیمی درمانی و سایر روشهای معتبر درمانی را ضروری خواند و گفت: در برنامه های ملی سرطان باید به این امر توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تدوام همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان جهانی بهداشت گام موثری در کنترل این بیماری در کشور برداشته شود.
نظر شما