موسی الرضا ثروتی در گفتگو با مهر اظهار داشت: تقاضای بیش از نیاز بازار سکه و ارز و به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا، یکی از دلایل مهم این نابسامانی است.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی و دولت باید با اعمال سیاست های پولی و بانکی، بازار ارز و سکه را کنترل کند.
وی با بیان اینکه قشر خاصی از جامعه به خرید ارزنیازمند دارند گفت: افرادی مثل دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور، کسانی که برای درمان به خارج از کشورسفر می کنند، زائرین و کسانی که برای گردشگری و یا به منظور خرید کالا و واردات به خارج سفر می کنند از جمله این افراد هستند و اگر ارز مورد نیاز آنها را تامین کند دیگر متقاضی در بازار نخواهد بود.
ثروتی با بیان اینکه 40 تا 50 درصد نیاز بازار در وضعیت فعلی نیاز واقعی نیست افزود: متاسفانه امروز از ارز و سکه به عنوان یک کالای اقتصادی و سودآور استفاده می شود.
این نماینده مجلس، افزایش نقدینگی در بازار را در سالهای اخیر مورد توجه قرارداد و گفت: در سال 84 میزان نقدینگی در بازار کشور60 میلیارد تومان بوده که این میزان در حال حاضر به 400 هزار میلیارد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: دولت و بانک مرکزی باید این افزایش نقدینگی را مدیریت کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با واقعی شدن سود بانکها، مردم پولهای خود را به بانکها خواهند سپرد و یا در صورت اعتماد به وضعیت اقتصادی کشور، آن را در بورس سرمایه گذاری می کنند که این امر می تواند به کاهش التهاب بازار و پایین آمدن قیمت ارز و سکه کمک کند.
وی گفت: نرخ سود بانکی به شکل دستوری پایین نگه داشته شده بود و بانکها 9 درصد به سپرده مردم سود سالانه می دادند که این معادل کمتراز یک درصد سود ماهیانه است و با این وضعیت هیچکس تمایلی به گذاشتن پول در بانکها نداشت و بی تردید پول و سرمایه نقدی مردم روانه بازار ارز و سکه می شد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید با جلوی سوداگری و دلالی ارز بگیرد افزود: پیامد اجرای قانون هدفمندی یارانهها موجب افزایش نقدینگی در جامعه شد و این سرمایه عظیم سرگردان وارد بازار ارز و سکه شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، فروش اوراق مشارکت را یکی از راههای جذب نقدینگی در کشور عنوان کرد.
وی اعمال تحریم ها علیه کشورمان را یکی دیگر از عوامل بروز التهاب در بازار سکه و ارز دانست و گفت: این تحریمها آثار عملی و روانی خود را بر اقتصاد کشور به جا گذاشته و نمیتوان آثار سوء این تحریم ها را انکار کرد.
ثروتی تصریح کرد: دشمنان نظام به صورت مستمر شرایط کشور را رصد می کنند و از صحبت های مسئولین به نفع خود بهره برداری می کنند و بنابراین باید در این وضعیت خاص تلاش کنیم تا از این مرحله عبور کنیم.
وی با اشاره به دست داشتن عوامل ضد انقلاب و دشمنان نظام و عوامل بیگانه در نابسامانی بازار ارز و سکه یاد آورشد: باید مجلس و دولت با برنامه ریزی صحیح برای حل این مشکل کمک کنند و راه هایی را برای خروج از این وضعیت نامناسب پیدا کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواستار ورود مستقیم دولت به بازار ارز و برخورد قاطع قوه قضاییه با اخلال گران در نظام اقتصادی کشور شد و افزود: با تصویب نهایی قانون قاچاق کالا و ارز، نگهداری ارز و سکه نوعی قاچاق محسوب می شود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
نظر شما