عیسی فرهادی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پیگیری مصوبات سفر هیئت دولت به استان البرز اظهار داشت: سومین سفر هیئت دولت به البرز با تصویب 270 مصوبه برای تسریع در پیشرفت استان همراه بود.
وی افزود: با تصویب 270 بند مصوبه در جلسه استانی هیئت دولت در مرکز استان البرز و به دستور رئیسجمهور سعی شد کمبودهای این استان جبران شده و مصوباتی در شأن و در خور مردم عزیز استان البرز به تصویب برسد.
وی به تشریح مصوبات سومین سفر هیئت دولت به البرز پرداخت و گفت: جمع اعتبار تصویب شده بالغ بر 9200 میلیارد ریال و جمع تسهیلات تصویب شده بالغ بر 11000 میلیارد ریال بوده است.
فرهادی در ادامه به خلاصه مصوبات دور اول و دوم سفر رئیس جمهوری به البرز اشاره کرد و گفت: از مجموع 98 مصوبه، معادل 98 درصد اقدام شده و یا در دست اقدام است و برآورد اعتباری مصوبات دور اول سفر بالغ بر 615 میلیارد ریال است و در دور دوم سفر نیز از مجموع 105 مصوبه، معادل 83 درصد اقدام شده و یا در دست اقدام است.
وی گفت: برآورد اعتباری مصوبات دور دوم سفر بالغ بر 313 میلیارد ریال است.
استاندار البرز به تغییر برخی شاخص های توسعه ای استان طی سه سفر استانی اشاره کرد و گفت: در امور آموزش عالی رشد 30 درصدی در تعداد دانشجو، در فضاهای ورزشی رشد 32 درصدی در فضاهای ورزشی ( از 21 سانتی متر به 31 سانتی متر)،در امور گازرسانی افزایش 24 درصدی در اجرای خط انتقال گاز و گازرسانی به 5 شهر و 80 روستا ( 76 درصد از خانوار روستایی و 97 درصد خانوار شهری تحت پوشش گازرسانی هستند.
وی ادامه داد: در امور مخابراتی: افزایش 14 درصدی در ضریب نفوذ تلفن همراه و 12 درصدی در تلفن ثابت در استان، در امور بهداشتی رشد 31 درصدی در ایجاد تخت بیمارستانی.( با افزایش 641 تخت)، در امور راه احداث 139 کیلومتر بزرگراه و آزادراه( رشد 25 درصدی) و 126 کیلومتر راه روستایی( رشد 11 درصدی) و در امور صنعتی: افزایش 37 درصدی در مساحت و 42 درصدی در تعداد شهرکها و نواحی صنعتی رشد داشته اند.
استاندار البرز گفت: در بخش تعاون افزایش 45 درصدی در تعداد تعاونیها در سطح استان، در بخش کشاورزی افزایش 31 درصدی وسعت مزارع دارای سیستمهای نوین آبیاری از دیگر دستاوردهای تنها دو سفر اول رئیس جمهور به استان البرز بوده است.
وی ارائه آمار دقیق از رشد در بخشهای گوناگون که حاصل اجرای مصوبات دور سوم سفرها بوده است را منوط به کار کارشناسی دقیق خواند که در دست انجام است.
فرهادی در خصوص طرح ها و برنامه های کلی فرهنگی نیز گفت: مبلغ 1755 میلیارد ریال طی پنج سال به صورت هزینه ای و عمرانی علاوه بر بودجه های فرهنگی مصوب سالیانه دستگاه ها برای اجرای پروژه ها و امور فرهنگی استان البرز در اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار گرفته تا حسب مورد با رعایت عدالت، ظرفیتها و نیازها پس از تایید کمیسیون فرهنگی هیئت دولت هزینه شود.
وی راه اندازی مرکز صدا و سیما استانی در 15 هزار مترمربع و احداث دفاتر خبری صدا و سیما در شهرستانهای استان در سال 1390 به عنوان اولویت فرهنگی استان یاد کرد که از مصوبات سفر رئیس جمهوری به البرز بوده است.
فرهادی اختصاص مبلغ 100 میلیارد ریال جهت تکمیل طرح مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثارگران و ساماندهی گلزار شهدا در سطح استان، احداث 16 مکان ورزشی شامل استخر و زمین چمن، احداث سالن ورزشی 6 هزار نفری و ارتقاء سرانه فضاهای ورزشی استان به نحوی که تا سال 1393 به متوسط کشوری برسد را از دیگر مصوبات دولت برای البرز خواند.
وی اختصاص مبلغ 31 میلیارد ریال جهت کمک به فعالیتهای فرهنگی و قرآنی استان و تجهیز مراکز فرهنگی، اختصاص مبلغ 70 میلیارد ریال برای تأمین بخشی از زیرساختهای مناطق نمونه گردشگری، راه اندازی و تجهیز 3 موزه در سطح استان و مرمت و احیای آثار و بناهای تاریخی استان و تأمین بخشی از سود تسهیلات بانکی تا سقف 4 درصد برای مبلغ 2000 میلیارد ریال تسهیلات بانکی را از دیگر مصوبات دانست.
فرهادی اظهار داشت: در بخش سرمایه گذاری و اشتغال، اختصاص مبلغ 2000 میلیارد ریال قرض الحسنه برای ایجاد مشاغل خانگی، صنایع دستی، قالی بافی، حمایت از ایجاد صنایع نوین در استان توسط بخش خصوصی از محل منابع صندوق توسعه ملی و طرح آمایش صنعت، اختصاص مبلغ 550 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه برای متقاضیان استان با اولویت مددجویان و ایثارگران طی سالهای 1389 و 1390، اختصاص مبلغ 330 میلیارد ریال به صورت وجوه اداره شده به منظور اعطای تسهیلات به شرکتهای تعاونی فراگیر ملی استان و اعطای تسهیلات بلند مدت یارانه دار جهت فارغ التحصیلان و بانوان از دیگر مصوبات سفر بوده است.
وی یادآور شد: اختصاص مبلغ 200 میلیارد ریال قرض الحسنه از محل منابع صندوق مهر امام رضا (ع) برای کمک به اجرای طرحهای اشتغالزای استان طی سالهای 1389 و 1390، اختصاص مبلغ 200 میلیارد ریال جهت تکمیل و تجهیز اردوگاهها و مراکز فرهنگی، ورزشی، توانبخشی و حمایتی سازمان بهزیستی استان، اختصاص مبلغ 122 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای اداره کل کار و امور اجتماعی استان و راهاندازی مجتمع فرهنگی و آموزشی سازمان فنی و حرفه ای نیز از مصوبات سفر بوده است.
وی از اختصاص مبلغ 50 میلیارد ریال برای کمک به طرحهای تولیدی مشکل دار استان و اختصاص مبلغ 72 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش برای تقویت تعاونیها و کمک به ترویج فرهنگ تعاون استان طی سالهای 1389 و 1390و تأمین مبلغ 68 میلیارد ریال برای تهیه 2000 جهیزیه، تامین 2000 لوازم منزل محرومین، تعمیر 2000 واحد مسکونی، گازکشی 1500 منزل و تامین شهریه دانشجویان محرومین و مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی نیز خبر داد.
وی اختصاص مبلغ 38 میلیاردریال برای احداث، تعمیر و بازسازی فضاهای ورزشی کارگران استان، اختصاص باقیمانده تسهیلات مصوب بنگاههای زودبازده استان طی سالهای 1384 تا 1388 برای اتمام طرحهای نیمه تمام و تأمین سرمایه در گردش طرحهای اقتصادی استان را از دیگر مصبات خواند.
فرهادی در خصوص مصوبات بخش زیربنایی و مسکن نیز گفت: اختصاص 1500 میلیارد برای تکمیل متروی کرج و هشتگرد تا پایان سال 91، اختصاص مبلغ 718 میلیارد ریال جهت طرحهای مخابراتی و افزایش دایری خطوط تلفن ثابت و همراه و اجرای فیبر نوری طی سالهای 1389 و 1390، اختصاص مبلغ 350 میلیارد ریال جهت کمک به اجرای طرحهای توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی شهرهای استان و احیاء و نوسازی بافتهای فرسوده و اجرای طرحهای هادی روستایی به تصویب رسید.
وی از اختصاص مبلغ 288 میلیارد ریال برای اجرای عمران شهری و پروژه حوادث غیر مترقبه و تشکیل کارگروهی از دستگاههای اجرایی جهت استفاده از فرودگاه پیام بعنوان مسافری و باری و ایجاد فرودگاه خصوصی در استان، اختصاص 85 میلیارد ریال جهت اجرای طرحها و تأمین تجهیزات ثبت احوال استان، اختصاص 70 دستگاه اتوبوس و مینی بوس جهت توسعه و تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی استان خبر داد.
استاندار البرز در ادامه به اختصاص مبلغ 170 میلیارد ریال جهت اصلاح آزادراههای استان و انجام پروژههای راهسازی و خرید ماشینآلات راهداری طی سالهای 1390 تا 1392، اختصاص مبلغ 150 میلیارد ریال جهت کمک به ارتقاء و توسعه شاخصهای توسعه همه جانبه شهری، افزایش بوستانهای شهری و فضاهای چندمنظوره اشاره کرد.
فرهادی گفت: اختصاص مبلغ 67 میلیارد ریال جهت تأمین تجهیزات استانداری، فرمانداریها و بخشداریها طی سالهای 1389 و 1390و اختصاص تسهیلات لازم بانکی جهت مقاوم سازی و نوسازی 1200 واحد مسکونی روستایی طی سالهای 1389 و 1390، اختصاص مبلغ 30 میلیارد ریال جهت اجرای دولت الکترونیک در دستگاههای اجرایی استان و پیش بینی 50 میلیارد ریال با تقویت ردیف متمرکز مذکور در سال 1390و ایجاد مرکز تجارت جهانی، بانک و شرکتهای اعتباری در منطقه ویژه اقتصادی پیام از دیکر مصوبات بوده است.
وی یادآور شد: مطالعه دو طبقه کردن آزادراه تهران- کرج از پل کلاک تا کمالشهر، ایجاد ردیف اعتباری و اختصاصی 50 میلیارد ریال برای آماده سازی و طراحی مجتمع اداری ادرات کل استان و اختصاص مبلغ 530 میلیارد ریال جهت طرحهای برقرسانی و تقویت خطوط توزیع برق و اختصاص مبلغ 200 میلیارد ریال جهت اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار در اراضی استان متناسب با عملکرد طی سالهای 1389 تا 1393 نیز از مصوبات بوده است.
وی ادامه داد: اختصاص مبلغ 140 میلیارد ریال جهت اجرای عملیات آبخیزداری و طرحهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و استان، اختصاص مبلغ 100 میلیارد ریال جهت احداث مجتمع های آبرسانی روستایی استان و احداث تاسیسات دفع بهداشتی فاضلاب روستاهای استان تا پایان سال 1392، اختصاص مبلغ 40 میلیارد ریال به منظور افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و اعتبارات استانی طی سالهای 1390 تا 1393، تصویب اساسنامه پارک طبیعت و حیات وحش البرز و ایجاد ردیف ملی و اختصاص مبلغ 50 میلیارد ریال جهت مطالعه و ایجاد زیرساختهای اکوتوریسم در پارک مذکور دیگر مصوبات سفر دولت بوده است.
فرهادی تأمین بخشی از یارانه سود تسهیلات بانکی مورد نیاز به منظور جایگزینی ماشین آلات کشاورزی فرسوده استان.
- تسریع در گازرسانی به شهر طالقان و طرحهای مسکن مهر شهر جدید هشتگرد، ماهدشت، اشتهارد و سلطان آباد و گازرسانی به 50 روستای استان، موافقت با ساماندهی و صدور پروانه بهره برداری جهت ایجاد شهرک صنعتی خصوصی در شهرکهای صنعتی هشتگرد، سیمین دشت و سردرآباد ماهدشت را یز از مصوبات برشمرد.
وی در بخش آموزش، بهداشت و درمان، ایجاد و احداث دانشگاه البرز در شهرستان کرج پس از اخذ مجوزهای لازم، احداث بیمارستان 200 تختخوابی جایگزین بیمارستان شهید رجایی، تکمیل و راه اندازی بیمارستان 96 تختخوابی شهر جدید هشتگرد، احداث بیمارستان 64 تختخوابی کمالشهر و شهر ابریشم، احداث بیمارستان 64 تختخوابی اعصاب و روان در استان البرز و احداث بیمارستان جایگزین بیمارستان اشتهارد طی سالهای 1390 تا 1393 اشاره کرد.
فرهادی احداث 55 مرکز بهداشتی شهری و پایگاه انتقال خون و خانه بهداشت، اختصاص مبلغ 40 میلیارد ریال جهت تکمیل و تجهیز واحدهای دانشگاه پیام نور استان طی سالهای 1389 و 1390، اختصاص مبلغ 21 میلیارد ریال برای حمایت از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی استان طی سالهای 1389 تا 1391، اختصاص مبلغ 1057 میلیارد ریال جهت اجرای پروژه های مرتبط با دادگستری و امور قضایی استان، اختصاص مبلغ 20 میلیارد ریال برای توسعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی را از دیگر مصوبات خواند.
وی ارتقاء دانشکده محیط زیست به دانشگاه محیط زیست، ایجاد، تکمیل، احداث و تجهیز 420 باب نمازخانه و کتابخانه و 93 سالن ورزشی و استخر و 100 مدرسه هوشمند طی سالهای 1390 تا 1392، انتقال حداقل دو پژوهشگاه وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تهران به شهرستانهای استان و انتقال سازمان سنجش کشور به استان البرز و تأمین هزینه های راه اندازی شعبه بنیاد ملی نخبگان در استان را نیزآخرین مصوبات سفر هیئت دولت در سفر سوم به البرز خواند.
فرهادی تاکید کرد: از مجموع مصوباتی که برشمرده شد تاکنون 55 درصد اجرایی شده است و تلاش برای اجرای کردن باقی مصوبات نیز ادامه دارد.
نظر شما