۷ بهمن ۱۳۹۰، ۲۰:۲۵

زوددویچه تحلیل کرد:

اختلافات طبقاتی شدید در آمریکا / اوباما در آستانه انتخابات تغییر چهره می دهد

اختلافات طبقاتی شدید در آمریکا / اوباما در آستانه انتخابات تغییر چهره می دهد

یک روزنامه آلمانی با اشاره به اختلاف طبقاتی شدیدی که در جامعه آمریکا وجود دارد و رنج مردم از این شرایط و بی اعتمادی آنها به هیئت حاکمه، از ترفند باراک اوباما برای دستیابی به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی نوشت:  در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 یک باراک اوبامای دیگر به عرصه انتخابات وارد می شود. دیگر، وی نقش سفیر صلح و آشتی را از خود به نمایش نمی گذارد، بلکه به عنوان یک مبارز با مسئله اختلاف طبقاتی در آمریکا و با این شعار جلو آمده است.

نویسنده در ادامه نوشت : با توجه به سیستم مالیاتی ناعادلانه ای که در آمریکا وجود دارد و ثروتمندان در این سیستم اولویت دارند بنابراین بسیاری از شهروندان آمریکایی اعتماد خود را به این تشکیلات از دست داده اند .

زوددویچه در ادامه نوشت : چهار سال پیش اوباما به عنوان یک آشتی دهنده قدم به عرصه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گذاشت. آمریکاییها وی را انتخاب کردند چرا که امیدوار بودند وی بتواند شکافهای ایجاد شده و در حال گسترش بین احزاب سیاسی و بین منفعت طلبان آمریکایی و بقیه اقشار جامعه را از بین ببرد. اما در حال حاضر همه چیز به گونه ای دیگر است.

در ادامه آمده است وعده هایی که سفیر صلح و آشتی برای حل اختلافات در جامعه سیاسی آمریکا داده بود محقق نشد و حالا یک اوبامای دیگر وارد عرصه انتخابات می شود. وی در سخنرانی  اخیر خود درباره شرایط ملت در کنگره، آشکارا نشان داد که اوباما در سال 2012 یک  فرد مبارز با مسئله اختلاف طبقاتی در جامعه آمریکا خواهد بود.

اوباما در سخنرانی خود از تقسیم عادلانه داراییها بین مردم آمریکا سخن گفت. در ایالات متحده بیش از یک دهه است که کسی که درآمد بیشتری دارد بخش کمتری از داراییهای خود را نسبت به دارندگان درآمد متوسط باید برای مالیات بپردازد. این سیستم در آمریکا بر اساس نظر سنجی ها و از نظر مردم این کشور ناعادلانه ارزیابی می شود.

زوددویچه در ادامه نوشت: اوباما دو مسئله مهم را در مبارزه انتخاباتی امسال خود به عنوان محور قرار داده است یکی اینکه  جامعه آمریکا چگونه باید در مسیر عدالت قرار گیرد و دیگر اینکه ما باید چگونه بی عدالتیها را برطرف کنیم؟

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به وضعیت اجتماعی نابسامان مردم آمریکا نوشت : جامعه آمریکا دیگر یک جامعه بر محور عدالت و انصاف نیست و کسی که چیزی ندارد هیچ شانسی برای زندگی ندارد. این مسئله اخیرا در جنبش وسیع وال استریت به چشم می خورد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: آمریکاییها همواره از خوش بینی بالایی به آینده برخوردار بوده و در کشور آنها این اعتقاد وجود داشت که هر کسی شانس خوشبختی را دارد اما اخیرا اعتماد به این مسئله در بین شهروندان آمریکایی متزلزل شده است. بنابراین یک حسرت برای ایجاد شرایطی متعادل در جامعه آمریکا وجود دارد. این حسرت مردم به کار کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا از جمله اوباما می آید.

نویسنده در ادامه به اختلافات درآمدی و طبقاتی شدید در جامعه آمریکا اشاره کرده و نوشت: این مسئله در اروپا و به خصوص آلمان هم جای بررسی دارد که البته در هیچ جای دنیا این تفاوتها تا این حد مانند آمریکا زیاد نیست. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد  که یکی از آنها کمبود سرمایه گذاری در سیستم آموزشی است.

فاکتور دیگری هم در به وجود آمدن اختلاف طبقاتی شدید در آمریکا وجود دارد. ایالات متحده در بین کشورهای صنعتی دنیا یکی از ناعادلانه ترین سیستم های مالیاتی دنیا را دارد که با وقاحت تمام ثروتمندان را بر بقیه اقشار جامعه ترجیح می دهند.

زوددویچه در بخش پایانی این مطلب نوشت: آمریکاییها دیگر عمل می خواهند. بعد از بیشتر از سه سال که از دوران ریاست جمهوری اوباما گذشته است آمریکاییها از خود می پرسند که رئیس جمهوری آنها در این مدت چه اقدامات سازنده ای را انجام داده است. آنها تنها رکورد بالای نرخ بیکاری را می بینند با یک رشد اقتصادی بسیار اندک. آمریکاییها همچنین این پرسش در ذهنشان مطرح است که چرا اوباما تا به حال برای اختلافات طبقاتی و بی عدالتیها در جامعه کاری نکرده و تازه حالا به این فکر افتاده است. اوباما باید پاسخهایی برای این پرسش داشته باشد. شانس انتخاب مجدد وی به همین امر بستگی دارد.     

کد خبر 1518366

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha