محمدرضا لکزایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در 9 ماهه امسال بالغ بر 702 هزار و 707 دلار کالا از بازارچه های مرزی استان به کشور وارد شده است، اظهار داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: طی این مدت از بازارچه های مرزی استان جمعا دو هزار و 234 تن کالا وارد مرزهای استان شده است.
لکزایی با بیان اینکه این کالاها از مجموع چهار بازارچه مرزی استان وارد شده است، افزود: در 9 ماهه نخست سال جاری بیشترین واردات از بازارچه مرزی یزدان بوده است.
به گفته وی طی این مدت کلیه مراودات تجاری بازارچه های مرزی خراسان جنوبی با کشور افغانستان بوده است.
لکزایی در خصوص کالاهای وارداتی در 9 ماهه امسال، تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی از بازارچه های مرزی استان ماش، کنجد و اسپند بوده که بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده اند.
کمبود زیر ساختهای تجاری در بازارچه های استان / بازارچه های استان نیازمند مشوق های صادراتی
وی کمبود بودجه عمرانی و نداشتن چارت سازمانی را از مهمترین مشکلات بازارچه های مرزی استان عنوان کرد و بیان داشت: همچنین از جمله مشکلات پیش روی پیله وران در بازارچه های مرزی نبود قانون مدون تجاری در کشور افغانستان، نبود کنسولگری افغانستان در مرکز استان، نیاز به تاسیس بانک توسعه صادرات در مراکز فراه و هرات و استانهای همجوار مرزهای خراسان جنوبی است.
وی به کمبود زیرساختهای تجاری و امکانات در بازارچه مرزی میل 78 اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر به پیله وران استان جوایز صادراتی تعلق نمی گیرد که باید با مشوق های صادراتی زمینه توسعه و افزایش صادرات از بازارچه های استان را افزایش دهیم.
لکزایی با اشاره به اهمیت بازارچه مرزی میل 78 در صادرات و واردات کشور، تصریح کرد: این مرز به لحاظ قرار گرفتن در جوار پایانه مرزی ماهیرود و مورد قبول بودن این مرز از سوی دولت و کشور افغانستان از قدرت مانور بالایی در امر صادرات کالا برخوردار بوده و این در حالی است که با اتمام جاده میل 78 به فراه افغانستان و همچنین تکمیل زیر ساختهای بازارچه مرزی، فعالیت این بازارچه چند برابر خواهد شد.
رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین رونق این بازارچه موجب بهبود میزان اشتغال منطقه، ثبات امنیت و عامل بازدارنده قاچاق و شرارت در مرزهای استان خواهد بود.
وی به برنامه های بازارچه های مرزی استان در جهت ارتقاء و رونق بیش از پیش صادرات و عملکرد در بازارچه های مرزی استان اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا پیگیری و اجرای سریع پروژه های عمرانی در بازارچه ها بویژه بازارچه مرزی میل 78 از مهمترین اقدامات این مجموعه بوده است.
افزایش 92 درصدی درآمدهای بازارچه های استان
لکزایی با بیان اینکه پیگیری مشوقهای صادراتی برای تجار یکی دیگر از مهمترین مصوبات اجرایی شده از سوی این مجموعه است، بیان کرد: همچنین کاهش میزان اجاره اخذ شده از پیله وران در قبال خدمات ارائه شده بازارچه ای از دیگر اقدامات سازمان بوده که این مسئله موجب استقبال تعداد زیادی از پیله وران در بازارچه ها شده است.
وی در خصوص مشکل سوخت کامیون ها، تصریح کرد: در این راستا سوخت مورد نیاز کامیون های افغانی حامل کالای ایرانی از بازارچه های مرزی استان تامین شده است.
رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی در پایان مجموع درآمدهای سازمان بازارچه های مرزی استان در 9 ماه امسال را پنج هزار و 800 میلیون ریال اعلام کرد و یادآور شد: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 92 درصد افزایش داشته است.
نظر شما