۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۰۸

رحیمی:

منطقه سیستان قابلیت تبدیل به قطب انرژی باد کشور را دارد

منطقه سیستان قابلیت تبدیل به قطب انرژی باد کشور را دارد

زابل - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فناوریهای کلان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: منطقه سیستان قابلیت تبدیل شدن به قطب انرژی باد کشور را دارد و باید کانون انرژی باد در این منطقه تاسیس شود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین رحیمی در همایش ملی استفاده از فرصتهای سرمایه ‌گذاری در زمینه انرژی باد در دانشگاه زابل اظهار داشت: باید ظرفیتهای منطقه را در بحث انرژی باد ارزیابی کرده و مکانیزم‌های استفاده بهینه از آنها را در دستور کار قرار داد.

وی گفت: باد، آب و خورشید، سه انرژی بالقوه در سیستان و بلوچستان هستند که فرصت تبدیل شدن به ثروت و تحول در اقتصاد منطقه را دارند اما کوتاهی مسئولان استانی باعث شده که در حد مطلوب از این فرصت ها بهره گیری لازم نشود.

وی افزود: دو سال قبل وزارت نیرو یک توربین بادی 10 کیلو واتی در لوتک منطقه سیستان به صورت آزمایشی نصب کرد اما مسئولان منطقه از این فرصت بهره کافی نبردند.

رئیس مرکز فناوریهای کلان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان داشت: برای اینکه انرژی باد در این منطقه تجاری شود، باید تمام دستگاه‌ های متولی و مربوطه همکاری لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه هم اکنون 10 هزار مگاوات در کشور ظرفیت استفاده از انرژی باد موجود است، گفت: باید مسئولان این استان  محاسبه کنند که چقدر از این ظرفیت را در اختیار دارند و چگونه بهره کافی را ببرند.

وی افزود: برای تبدیل علم کاربردی به ثروت باید خیلی از مکانیزمها فعال شود که ایجاد آزمایشگاه مرجع انرژی باد در سیستان از سوی دانشگاه زابل در اولویت است.

رحیمی اظهار داشت: طراحی و ساخت تونلهای بادی به سیستان از سوی وزارت نیرو پیشنهاد شد که دانشگاه زابل باید در این زمینه پیشقدم می شد اما هیچ حرکتی انجام نداد.

وی با بیان اینکه امروز در دنیا یک جو رقابتی حاکم است، گفت: باید تلاش کنیم تا در زمینه استفاده از انرژی باد از سایر کشورها عقب نمانیم.

وی افزود: راه اندازی توربینهای بادی مگاواتی با ظرفیت حداقل دو مگاوات در کشور در دستور کار قرار دارد که به زودی وارد مرحله اجرایی می شود و از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر است.

رئیس مرکز فناوریهای کلان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان داشت: برای راه اندازی توربین بادی، باید مسئولان منطقه سرمایه، دانش و فناوری در زمینه استفاده از فرصت‌ ها و ظرفیت ‌های باد را جذب کنند.

وی گفت: برای بخشهایی که با توسعه فناوری سر و کار داشته باشد، معاونت حمایتی ریاست جمهوری از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

وی افزود: سیستان باید در زمینه تولید علم و توسعه فناوری در انرژی باد به سمت قطبی شدن خود اتکا باشد و همه مسئولان محلی برای استفاده از این انرژی برنامه ریزی کنند و گام اول را بردارند.

همایش فرصتهای سرمایه گذاری در انرژیهای باد سیستان روز پنجشنبه در دانشگاه زابل با حضور مسئولان کشوری و محلی در حال برگزاری است.

کد خبر 1519365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha