دكتر نراقي درگفت و گو با خبرنگارحوزه و دانشگاه "مهر"، افزود:مسئله خودگراني بيمارستان ها مشكلات فراواني را براي بخش آموزش و پژوهش دردانشگاه هاي علوم پزشكي ايجاد كرده است.خودگرداني بيمارستان هاي دانشگاه هاي علوم پزشكي سبب شده است كه توجه كمتري به بخش آموزش و پژوهش شود. وقتي يك بيمارستان هميشه مقروض است و براي خريد كوچكترين وسيله مشكل وجود دارد چگونه مي توان به تحقيق و پژوهش پرداخت .
چه معني دارد كه پزشكاني كه بهترين استعدادهاي كشور هستند و سال ها براي تحصيل آنها هزينه شده است بايد به كشورهاي خارجي صادر شوند. چرا قبل از فارغ التحصيلي آنها فكري به حال اين قشر نكرده ايم |
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ياد آور شد: بيمارستان هاي دانشگاه هاي علوم پزشكي كه بيمارستان هاي آموزشي هستند بايد اعتبار بودجه داشته باشند. به دليل محدوديت هاي موجود در رديف ها نه تنها در وسايل پزشكي و ازمايشگاهي مشكل دارند بلكه در استخدام نيروي انساني در شاخه هاي مختلف پزشكي نيز با مشكل مواجه هستند.
وي افزود: در صورتي كه در كشور با معضلي به نام بيكاري پزشكان روبرو هستيم و قشر عظيمي از پزشكان عمومي و متخصص كشور بي كار هستند، اين وضعيت براي بيمارستان هاي دانشگاه ها علوم پزشكي مناسب نيست. از اين پزشكان مي توان در بخش هاي مختلف پژوهشي كشور در بيمارستان هاي آموزشي و پژوهشي دانشگاه هاي علوم پزشكي استفاده كرد. چه معني دارد كه پزشكاني كه بهترين استعدادهاي كشور هستند و سال ها براي تحصيل آنها هزينه شده است بايد به كشورهاي خارجي صادر شوند. چرا قبل از فارغ التحصيلي آنها فكري به حال اين قشر نكرده ايم.
بسياري از پزشكان در مشاغلي كه هيچ ربطي به مدرك تحصيلي آنها ندارد مشغول به كار شده اند. بسياري از پزشكان به كارهاي خدماتي و كامپيوتر روي آورده اند در صورتي كه استعداد آنها بايد در جهت علوم پزشكي مورد استفاده قرار گيرد |
وي افزود: من بسياري از پزشكان عمومي را مي شناسم كه افراد نخبه اي هستند و در كارهاي پژوهشي كه آنها را راهنمايي كرده ام بسيار قابل توجه عمل كرده اند ولي اكنون در دور افتاده ترين نقاط كشور و با حداقل امكانات كارهايي را انجام مي دهند كه سود و فايده اي براي كشور ندارد. در صورتي كه مي توان از وجود آنها به نحو احسن در بخش تحقيقات كشور استفاده كرد. بسياري از پزشكان نيز براي تحقيق و پژوهش جذب كشورهاي پيشرفته مي شوند.
ما فقط شعار مي دهيم پژوهش ولي نمي دانيم نيروي محقق و پژوهشگر با اين تورم اقتصادي چگونه بايد زندگي خود را بگذراند. پايين ترين پايه هاي حقوقي مربوط به پزشكان است و ديگر شاغلان جامعه با تحصيلات پايين تر حقوق هاي به مراتب بالاتري دريافت مي كنند. بدون توجه به وضعيت رفاهي و معيشتي پزشكان چرخه پژوهش در اين بخش نخواهد چرخيد |
وي تصريح كرد: بخش پزشكي فقط بيمارستان ها نيست ، بسياري از پزشكان را مي توان در كارهاي پژوهشي به تحقيق و پژوهش به كار دعوت كرد . پزشكان عمومي در كشورهاي پيشرفته نقش بسيار مهمي در امر تحقيقات بازي مي كنند.درحالي كه بسياري از پزشكان عمومي در ايران بيكار هستند. متاسفانه جايگاه ويژه اي براي پزشكان عمومي در ايران تعريف نشده است و اگر در جاهايي اقداماتي صورت گرفته است اين اقدامات محدود و مقطعي است.
دكتر نراقي خاطرنشان كرد: در ضمن اينكه پزشكان را بايد به بخش پژوهش بياوريم، تامين مسائل اقتصادي و معيشتي پزشك نيز بايد مورد توجه قرار گيرد. ما فقط شعار مي دهيم پژوهش ولي نمي دانيم نيروي محقق و پژوهشگر با اين تورم اقتصادي چگونه بايد زندگي خود را بگذراند. پايين ترين پايه هاي حقوقي مربوط به پزشكان است و ديگر شاغلان جامعه با تحصيلات پايين تر حقوق هاي به مراتب بالاتري دريافت مي كنند. بدون توجه به وضعيت رفاهي و معيشتي پزشكان چرخه پژوهش در اين بخش نخواهد چرخيد.
وي در پايان گفت: ما يك زماني پزشك را از ديگر كشورها وارد مي كرديم و در حالي كه سطح علمي آنها بسيار پايين بود بر اساس دلار حقوق مي گرفتند و حالا پزشكان با استعداد خود را به راحتي صادر مي كنيم.
نظر شما